TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Noskaidroti grantu programmas «Atspēriens» uzvarētāji

Rīgas domes rīkotajā grantu programmas “Atspēriens” rudens konkursā, kas tika organizēts sadarbībā ar attīstības finanšu institūciju Altum, par uzvarētājiem, kas saņems līdz pat 12 000 eiro lielu naudas summu no Rīgas pašvaldības savas biznesa idejas attīstībai, ir kļuvuši, SIA “Babbit and Friends”, SIA “LOWTECH”, Arturs Burņins un Ēvalds Urtāns. Grantu programma “Atspēriens” izsaka pateicību par aktīvo iesaisti balsošanas procesā, atbalstot jaunos uzņēmējus. Kopā tika saņemtas vairāk nekā 18 000 balsis. Sabiedrības balsojums ir viens no galvenajiem kritērijiem, kas tiek ņemts vērā pieņemot lēmumu par uzvarētājiem.


SIA “Babbit and Friends” ir ģimenes uzņēmums, kas izveidots ar mērķi ražot un tirgot unikālu un ilgtspējīgu mūzikas atskaņošanas iekārtu BABBIT MUSIC. Tās tehnoloģiskā funkcionalitāte paredz, ka to var patstāvīgi lietot gan pieaugušie, gan mazi bērni bez vecāku palīdzības. Mūzikas atskaņošanai tiek izmantotas kartītes vai rotaļlietas, kurās ir iestrādāts čips. Novietojot šo kartīti vai rotaļlietu uz iekārtas tā uztver, atpazīst un atskaņo tai piesaistīto saturu no mūzikas straumēšanas servisiem, interneta radio vai USB/MP3. Izmantojot Spotify dziesmu bibliotēku, tiek izstrādāta bērniem domāta muzikālā bāze BABBIT RAINBOW - 49 kartīšu (atskaņošanas sarakstu) komplekts ar aptuveni 1500 dziesmām. Tāpat ir izveidota iespēja vecākiem pašiem izvēlēties un piesaistīt saturu tukšajās kartītēs.


SIA “LOWTECH” ir viedo mobilo tehnoloģiju (telefons, planšete, bezvadu austiņas, GoPro, u.c.) lādētāja – organizatora ražošana no otrreiz izmantotas, pārstrādātas Latvijas koksnes. Pircējs šo produktu pasūta mājas lapā, pirms tam pielāgojot lādētāju savām vajadzībām un norādot lādējamo iekārtu skaitu, zīmolus un veidus (kādas ierīces izmanto savā mājsaimniecībā), kā arī dizaina preferenci. Produkta dizains un tehniskais risinājums ļauj viegli pielāgot produktu katra pircēja individuālajām vajadzībām, gala rezultātā piedāvājot vienu kompaktu un dizaina ziņā pievilcīgu iekārtu.


Arturs Burņins ir izveidojis elektrisko skūteru koplietošanas platformu. Noslogoti ceļi padara pārvietošanos Rīgā dažreiz neefektīvu, ir sarežģīti novietot automašīnu sev ērtā vietā. Rīgai nepieciešama alternatīva - elektriskie skrejriteņi, kas ļauj atslogot ceļus, nodrošināt efektīvu pārvietošanos ar ātrumu ap 20km/h. Skrejriteņi aizņem maz vietas, kā arī ir videi draudzīgi. Jaunas paaudzes elektriskie skrejriteņi, kopā ar mobilo tehnoloģiju pieejamību, ļauj ieviest ATOM platformu, kurā skūteri var iznomāt ļoti viegli - vien ar dažiem klikšķiem lietotnē. Pakalpojums piedāvā lietotājiem izmantot skrejriteni, neveicot investīciju skūtera iegādē, tādējādi palielinot to izmantotāju skaitu un efektivitāti.


Ēvalds Urtāns ar savu komandu ir izveidojis “Asya” – mobilo lietotni komunikācijas spēju uzlabošanai ar mākslīgā intelekta palīdzību. “Asya” ir jauna iPhone un Android mobilā lietotne, kas palīdz attīstīt komunikācijas prasmes. “Mēs izmantojam mākslīgo intelektu, lai iegūtu statistiku par ikdienas komunikāciju, un esam radījuši rīku ar kura palīdzību komunikācijas spējas var izkopt”, stāsta Ēvalds Urtāns. “Asya” izmanto balss atpazīšanas algoritmus, lai veicinātu cilvēku runāt skaidrāk, īsāk, interesantāk, pozitīvāk, vienlaicīgi uzlabojot arī lietotāja klausīšanās prasmes. Ilgtermiņā “Asya” ir plānota kā maza, vieda kaklarota, kas darbojas līdzīgi Fitbit ierīcei (rokas pulksteņiem vai aprocēm) fizisko aktivitāšu monitorēšanai. Soļu vietā tā skaita vārdu daudzumu un analizē balss tembru. Piemēram, ja ierīces lietotājs runā ilgāk par 30 sekundēm, iekārta var dod nemanāmu vibrējošu signālu, kas motivē runātāju savu monologu pārtraukt un vairāk klausīties otrā sarunu biedrā.


Apsveicam uzvarētājus!


Grantu programmu “Atspēriens” administrē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar Altum. “Atspēriens” aktualitātēm seko līdzi interneta vietnē www.atsperiens.lv, sociālajās vietnēs Twitter (@Atsperiens) un Facebook (Grantu programma “Atspēriens”) kā arī attīstības finanšu institūcijas Altum interneta vietnē www.altum.lv.


Rīgas dome kopš 2009. gada īsteno grantu programmu “Atspēriens“, kuras mērķis ir veicināt mazo un vidējo uzņēmumu attīstību Rīgā, kā arī sekmēt jaunas uzņēmējdarbības un uzņēmēju produktu popularitāti.

 

Kopš 2009. gada “Atspērienam” pieteikušies vairāk kā 1700 dalībnieki, no kuriem vairāk nekā 160 dalībnieku ir saņēmuši atbalstu. To vidū ir tādi populāri uzņēmumi kā SIA “Gamechanger Audio” (www.gamechangeraudio.com ), dekoratīvo gaismas burtu ražotāji SIA “Piku” (www.piku.lv), bērnu apģērbu ražotājs SIA „HEBE” (www.hebe.lv), Latvijā izstrādātas audio sistēmas ražotāji SIA „Certes Technologies” (www.certestechnology.com), robotikas konstruktora “SumoBoy” radītāji SIA “ RobotNest” (www.robot-nest.com) un citi.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12611508sec.