TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Notiks informatīvais seminārs par Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2019.gadā

Pirmdien, 10.decembrī, plkst.13.00 Rīgas domē (Rātslaukumā 1, Rīgas domes sēžu zālē) notiks informatīvs seminārs, kurā atbildīgie pašvaldības speciālisti sniegs aktuālo informāciju un atbildēs uz jautājumiem par Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2019.gadā.


Dalību seminārā ir jāpiesaka līdz piektdienai, 7.decembrim, plkst.14.00 rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot uz tālruņiem 67012061 un 67012433.


Semināru atklās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, ar līdzfinansējuma programmu kultūras pieminekļu saglabāšanai iepazīstinās Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs. Uz sanāksmes dalībnieku jautājumiem atbildēs Rīgas domes Īpašuma departamenta, Valsts kultūras pieminekļu inspekcijas, Rīgas Būvvaldes pārstāvji un restaurācijas speciālisti. Savā pieredzē dalīsies namīpašnieki, kuri šogad ar pašvaldības līdzfinansējumu ir atjaunojuši savus namus.  


Kopumā šogad ar Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu atjauno 79 kultūrvēsturiskā būvmantojuma ēkas, kuras piedalījās Rīgas domes atklātā konkursā “Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2018.gadā”. Konkurss tika izsludināts pagājušā gada 17.novembrī un tajā bija iespēja pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu ēkas atjaunošanas darbiem 50% apmērā, bet ne vairāk kā 20 000 eiro kultūras pieminekļa fasādes atjaunošanai, kā arī ne vairāk kā 5000 eiro ēkas elementu atjaunošanai vai restaurācijai.


Sākotnēji Rīgas pašvaldība šim mērķim bija atvēlējusi 900 000 eiro, bet ņemot vērā lielo namīpašnieku interesi, pašvaldības lēma piešķirt papildus finansējumu. Kopumā kultūras pieminekļu saglabāšanai dome šogad piešķīra 1, 3 miljonus eiro lielu finansējumu.


Šogad pašvaldības līdzfinansējumam varēja pieteikt ne tikai tās ēkas, kuras atrodas Vecrīgā vai Rīgas vēsturiskajā centrā, bet arī tās, kuras atrodas apbūves aizsardzības teritorijās - Āgenskalnā, Bolderājā, Čiekurkalnā, Dzegužkalnā, Jaunmīlgrāvī, Maskavas forštatē, Pleskodālē, Sarkandaugavā, Teikā, Torņakalnā, Vecāķos, Vecdaugavā un Vecmīlgrāvī. Konkursa komisija atbalstīja visus 16 projektus, kas tika saņemti no šo apbūves aizsardzības teritoriju nekustamo īpašumu īpašniekiem.


Konkursā saņemti arī 20 koka ēku atjaunošanas projekti. Vecākā koka ēka, kas pretendē uz līdzfinansējumu, atrodas Friča Brīvzemnieka ielā 7 un tā ir nodota ekspluatācijā 1840.gadā. Savukārt pati vecākā konkursā pieteiktā ēka atrodas Peldu ielā 23, un tās ekspluatācijas sākšanas laiks ir datēts ar 1766.gadu. Tāpat 55 projektu pieteikumi attiecas uz objektiem, kas ir valsts vai vietējās nozīmes pieminekļi.


Plašāka informācija par konkursu ir publicēta mājas lapā www.atjauno.riga.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30682015sec.