TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Pasniedz Kurzemes tūrisma balvas «Lielais Jēkabs 2018»

2018. gada 30. novembrī Kuldīgā atkal pulcējās Kurzemes tūrisma uzņēmēji uz kārtējo tūrisma gada noslēguma pasākumu "Lielais Jēkabs 2018", lai pasniegtu biedrības "Kurzemes tūrisma asociācija" iedibināto balvu "Lielais Jēkabs", kā arī satiktos ar čaklākajiem Kurzemes apceļotājiem.

Kā katru gadu balva "Lielais Jēkabs" pasniegta labākajiem naktsmītņu un ēdināšanas uzņēmumiem Kurzemē, kā arī aktīvās atpūtas, labsajūtas, gastronomijas un dabas tūrismā.

Šajā gadā starp naktsmītnēm tika vērtētas dizaina naktsmītnes. Starp pretendentiem, kas tika vērtēti, bija viesu nams "Vilava" Rojā, viesu nams "Akmens stāsti" Kaltenē, viesu nams "Zītari" Ventspilī, viesu nams "Četri vēji" Jūrkalnē, viesu nams "Sīpoli Design" Bernātos, "Lillas Lavender" naktsmītne Saldus novadā, Rūmenes muižas viesnīca un Kalnmuižas viesnīca Kandavas novadā, viesnīca "Noliktava NR5" un apartamenti "Kuldīgas Pilsdzirnavas". Taču par uzvarētāju šajā nominācijā - "Dizaina naktsmītne Kurzemē 2018" žūrijas komisija atzina pieczvaigžņu viesnīcu "Promenade Hotel", kas iekārtota vēsturiskā ķieģeļu noliktavas ēkā Liepājā, Tirdzniecības kanāla malā. Viesnīcas izsmacinātais dizains veidots, prasmīgi apvienojot senatnīgo ar mūsdienīgo. Interjera dizainā izmantoti mūsdienīgi materiāli - stikls, betons, metāls, kā arī dizaina tapetes un senatnīgās ķieģeļu sienas un koka grīdas, radot mājīgu un elegantu noskaņu.

Lai balvu "Lielais Jēkabs" saņemtu ēdināšanas uzņēmumi, žūrijas komisijas iepazinās ar tiem, kam ir savs īpašais stāsts. Nominācijā "Ēdināšanas uzņēmums ar stāstu Kurzemē 2018" tika apmeklēti un iepazīti 10 ēdināšanas uzņēmumi: "Kuršu krogs" un "Ķīvīškrogs" Talsu novadā, "Surf Saulīte" Ventspilī, "Pilsberģu krogs" Jūrkalnē, "Bernātu dzintariņš" Nīcas novadā, "Roma Cafe" Liepājā, "Hot Cafe" Saldū, Jaunpils viduslaiku krogs Jaunpilī, kafejnīca "Būda" Engurē un itāļu restorāns "Goldingen Room" Kuldīgā. Par uzvarētāju un "Lielā Jēkaba" balvu saņēma Pilsberģu krogs Jūrkalnē, kura saimnieks ir Artūrs Cimoška. Viņa hobijs un sirdsdarbs ir Pilsberģū muižas kultūras dzīves uzburšana, mākslas plenēru organizēšana un jauno radošo garu atbalstīšana. Pilsberģu krogs burtiski pabaro ne vien miesu, bet arī dvēseli.

Aktīvās atpūtas piedāvājumu novērtēšanai šogad "Lielā Jēkaba" nominācija tika veltīta pārgājieniem. Tās nosaukums - "Pārgājienu taka Kurzemē 2018". Starp pretendentiem bija gan "Brīvdabas taka gar Rojas upi" Rojas pusē un "Trīs pastaigu takas līdz Kubalu skolai - muzejam" un Dundagas novadā, Būšnieku ezera pastaigu taka ar laipu un skatu platformu Ventspilī un Rīvas dabas taka Jūrkalnes pusē, gan "Bebru taka" Cīravas meža parkā un Kalnu dabas taka Nīgrandes pusē, kā arī Liepājas neredzīgo biedrības vasaras rezidences "Dvēseles veldzes dārzs" Baso pēdu taka Liepājā, Žibgravas veselības taka Alsungā, Kalnansu purva taka Kabiles pusē, Čužu purva taka Kandavas pusē Abavas senlejā un viens no Valguma ezera puses pārgājienu un velo maršrutiem "Lustūžkalns". Par labāko starp visām tika atzīta "Bebru taka" Cīravas meža parkā pastaigām skaistu dabas skatu cienītājiem. Taka ir aptuveni 3,5 km gara, labiekārtota ar soliņiem un tiltiņiem, kā arī dabīgiem skatu objektiem Durbes upes līkumiem un bebru sadarītajiem nedarbiem.

Kurzeme viennozīmīgi ir skaisto skatu novads Latvijā. Meklējot skaistāko un daudzveidīgāko ainavu, viena no šī gada nominācijām bija "Dižais skats Kurzemē 2018". Starp skatu vietām vērtēšanas komisijas locekļi apsekoja gan Kolkas ragu un Sabiles Vīna kalnu, Užavas bāku un "Lemberga hūti", gan Putnu vērošanas torni Liepājā, Zirgu salā un Pūsēnu kalna skatu laukumu Jūrmalciemā, Cieceres ezera skatu torni un Putnu vērošanas torni Sātiņu dīķu dabas liegumā Saldus pusē, kā arī Buses pilskalnu Matkules pagastā, par Latvijas Toskānu nosaukto zemnieku saimniecības "Mazburkas" skatu terasi pie lielā vīnogu dārza netālu no Tukuma, Kuldīgas Sv.Katrīnas baznīcas torni un Ēdoles pils torni. Katra no vietām ir tiešām skaista un ainava, kas paveras, brīnišķīga, taču par dižāko starp visām vērtēšanas komisijas locekļi nosauca un balvu saņēma Skats no kalna "Lemberga hūte" Ventspilī. Te acu skatienam paveras gan dažādās dabas ainavas - jūra un meži, gan urbānā vide - pilsēta.

Ņemot vērā, cik nozīmīga 21.gadsimta steigā ir labsajūtas un veselības uzturēšana, tad viena no šī gada balvām tika vērtēta arī šajā kategorijā. Starp izvirzītajiem nominantiem bija brīvdienu māja "Ziedkalni" Dundagas pusē ar pirti, SPA, medu un medus produktiem, brīvdienu māja "Jaunbodnieki" Mērsragā, kas arī organizē veselības un labsajūtas seminārus, Ūdens piedzīvojumu parks Ventspilī, SPA centrs "Usma SPA", Vitalitātes akadēmija Aizputes novadā, "Laipa SPA" Emburgā, kompleksa "Valguma pasaule"  labsajūtas nams "Pie Valguma" un pirtnieks Gundars Sildegs Engures novadā, "Upmaļi - Dziedinošie dārzi" Rendas pagastā un bišu drava "Baļļas" Turlavas pagastā. Taču par uzvarētāju un balvu "Lielais Jēkabs - Piedāvājums labsajūtai un veselībai Kurzemē 2018" saņēma piedāvājums "Vingrošanas nodarbības Liepājas pludmalē", kuras vada jogas un vingrošanas instruktores Ilze Jēče un Zane Frickausa. Šajās nodarbībās, kas notiek vasaras laikā agri no rīta un pēc darba, uzsvars tiek likts uz ķermeņa izkustināšanu un enerģijas plūsmas atjaunošanu. Vairāk par piedāvājumu var iepazīties Facebook pludmales vingrošanas grupā "Pludmales vingrošana Liepājā".

Gastronomiskā tūrisma piedāvājumu izcelšanai šogad tika izveidota nominācija "Degustācija Kurzemē 2018". Tajā vērtēšanas komisija iepazinās un degustēja gan našķus, gan dzērienus. Starp labākajiem tika nosaukti individuālā komersanta "Caprine" un zemnieku saimniecības "Bērzi" kazas piena produktu degustācija Vandzenē, sklandrauši, bukstiņbiezputra un citi lībiešu ēdieni Kolkas "Ūšos" Kolkā, Ventspils alus darītava "Courlander", Suitu kulinārais mantojums Jūrkalnē, Dabas veltes kopā ar bioloģijas doktori Vairu Kārkliņu un naktsmītnes "Puerto VV'' saimnieci Pāvilostā, Lavandas produktu degustācija Grobiņas pusē, "Meduspils" medus degustācijas Brocēnu novadā, zemnieku saimniecības "Rubuļi" gaļas izstrādājumu degustācija Saldus pusē, Vīna darītava "Tēviņi" Zemītes pagastā, viesu nama "Mazsālijas" stipro alkoholisko dzērienu degustācija un Hercoga Jēkaba Riesling vīnu un ķirbju eļļas degustācija Kuldīgas pusē. Taču par labāko un uzvarētāju šajā nominācijā tika atzīts vīna darītavas "Abavas" pagrabiņa piedāvājums pie Tukuma. Lai arī Latvijas lielākās vīna darītavas Abavas saimnieki savu vīnogu dārzu kopj un lolo pie Sabiles un līdz šim ciemiņus uzņēmuši tikai tur - Abavas senlejā, jau no šīs vasaras visi interesenti gaidīti Tukuma pusē. Te, vien dažus kilometrus no Tukuma, Mārtiņš Barkāns atvēris jauno vīna pagrabu un vīna bāru. Apmeklētājiem te iespējams ne tikai nodegustēt visus aktuālos dzērienus, bet arī iegādāties tos līdzņemšanai.

Pasākumā īpaša balva tiek pasniegta vēl kādam cilvēkam, kas savu mūžu veltījis tūrismam, vai devis Kurzemes tūrisma attīstībā ievērojamu ieguldījumu. Īpašajā nominācijā - "Ieguldījums Kurzemes tūrismā 2018" šogad "Lielo Jēkabu" ieguva Iveta Rīvāne. Lielākā daļa kurzemnieku un ne tikai Ivetu pazīst kā Ventspils gidi ar vairāk nekā 20 gadu stāžu un tūrisma aģentūras "Tobago" izveidotāju un vadītāju. Taču Ivetas lielais ieguldījums ir bijis un joprojām ir lielais darbs gidu sagatavošanas un apmācības jomā.  

Balva "Lielais Jēkabs" ir biedrības "Kurzemes tūrisma asociācija" iedibināta tūrisma kvalitātes balva, kas ik gadu tiek pasniegta labākajiem Kurzemes tūrisma uzņēmējiem un piedāvājumiem kopš 2004.gada. Balvas pasniegšana notiek katru gadu novembrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Nikos Travel
,


SIXT Latvija
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56180811sec.