TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Satiksmes ministrs iesniedz grozījumus taksometru nozares sakārtošanai

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits ceturtdien, 21. februārī, Ministru kabinetā iesniedzis grozījumus Autopārvadājumu likumā, lai būtiski sakārtotu taksometru nozari.


Pirmais no regulējumiem konkrēti definēs, ka mobilās lietotnes, ar kuru palīdzību iespējams izsaukt taksometru ar balto numuru, ir nevis parastas interneta platformas, bet komersanti, kas sniedz taksometra pakalpojumus. Tas nozīmēs, ka uz mobilajām aplikācijām attieksies reģistrēšanas nosacījumi un platformai būs jāpakļaujas noteiktām prasībām un kontrolēm.


Otrs regulējums taksometru pakalpojumu sniedzējiem paredzēs paaugstinātas prasības pie starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objektiem – lidostas, autoostas, dzelzceļa stacijas un ostas. Taksometru kompānijām būs iespēja noteikt konkrētu pārvadājuma cenu no šiem infrastruktūras objektiem. Pasažieris norēķinu varēs veikt arī ar īpašu kuponu, ko būs iespēja iegādāties vai nu tam paredzētā interneta vietnē vai tirdzniecības vietās konkrētajos objektos.


Trešais regulējums ierobežos pārvadātāju iespējas krāpties, fiktīvi piemērojot klientiem atlaides. Kontrolējošās institūcijas kā regulāru praksi taksometru jomā ir fiksējušas atlaižu piešķiršanu 99 % apmērā, kaut gan realitātē klientam atlaide nav piemērota vispār. Pārvadātājs pēc brauciena veic manipulācijas ar skaitītāju, klienta veikto apmaksu oficiāli nereģistrējot. Jaunajos noteikumos tiks iestrādāts atlaides slieksnis 50 % apmērā un to varēs piemērot tikai pirms brauciena uzsākšanas.


Regulējumā tiks iekļauta vēl viena norma klienta aizsardzībai, proti, pasažierim būs tiesības nemaksāt par braucienu, ja taksometra vadītājs nebūs ieslēdzis skaitītāju un par braucienu atteiksies izsniegt čeku. Tāpat pasažierim būs tiesības nemaksāt par braucienu, ja pārvadātājs nebūs ieslēdzis tīmekļvietni vai mobilo lietotni tiešsaistes režīmā, veicot komercpārvadājumu ar vieglo automobili.


Izmaiņas Autopārvadājumu likumā paredzēts apstiprināt līdz šī gada 1. maijam.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64478087sec.