TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Apstiprināta Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vidējā termiņa darbības stratēģija 2019.–2021.gadam

2019. gada 28. februāra Daugavpils pilsētas kārtējā domes sēdē tika apstiprināta Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vidējā termiņa darbības stratēģija 2019. – 2021. gadam.

Saskaņā ar Publisko aģentūru likumu, Aģentūrai katrus trīs gadus jāizstrādā vidējā termiņa darbības stratēģija un jānosaka galvenos darbības virzienus.

Aģentūras darbības vīzija nosaka, ka Daugavpils ir tūristiem pievilcīgs ceļojuma galamērķis visos četros gadalaikos, kur ir daudzveidīgi, inovatīvi un ilgtspējīgi tūrisma produkti, kvalitatīvi tūrisma un informatīvie pakalpojumi, kā arī attīstīta infrastruktūra. Savukārt Aģentūra ir radošu un aktīvu cilvēku kolektīvs, kura darbības pamatā ir tūrisma profesionāla pārvaldība, kas balstās uz kvalitāti, ilgtspējību, pieredzi un tās gūšanu, individualizāciju un augstu pievienoto vērtību.

Aģentūras misija arī nākamajos trīs gados būs veidot Daugavpilis pilsētu kā daudzveidīgu un pievilcīgu tūrisma galamērķi, pozicionējot to kā Latgales ekonomiskās attīstības, kultūras un kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanas centru, kur ir inovatīvi un ilgtspējīgi tūrisma produkti, attīstīta tūrisma infrastruktūra un kvalitatīvi tūrisma pakalpojumi.

Aģentūras vidējā termiņa darbības stratēģijas pamatmērķis ir veicināt tūrisma nozares attīstību Daugavpils administratīvajā teritorijā un veidot Daugavpils pilsētas kā daudzveidīga un pievilcīga tūrisma galamērķa atpazīstamību, īstenojot pašvaldības tūrisma politiku,  apzināt, pētīt un popularizēt kultūrvēsturisko mantojumu un sekmēt kultūras vērtību saglabāšanu, attīstīt tūrisma pakalpojumu klāstu un koordinēt tūrisma pakalpojumu sniegšanu.   

Saskaņā ar apstiprināto stratēģiju, Aģentūra ir noteikusi sekojošus darbības virzienus - Daugavpils pilsētas kā daudzveidīga tūrisma galamērķa atpazīstamības veicināšana, tūrisma nozares attīstības veicināšana Daugavpils pilsētā, Kultūrvēsturisko vērtību saglabāšana valsts nozīmes pilsētbūvniecības un arhitektūras piemineklī “Daugavpils cietoksnis” un tā atpazīstamības veicināšana, tūrisma pakalpojumu pilnveidošana un jaunu pakalpojumu un produktu izveide un ekspozīcijas “Šmakovkas muzejs”  attīstība un atpazīstamības veicināšana Latgales kulinārā mantojuma kontekstā.

Nākamajos trīs darbības gados Aģentūra plāno attīstīt ar tūrismu saistītu infrastruktūru, rīkot dažāda veida pasākumus, stiprināt sadarbību ar tūrisma nozares pārstāvjiem pilsētas, Latgales reģiona un Latvijas mērogā, kā arī veicināt sadarbību ar kaimiņvalstu tūrisma nozares pārstāvjiem. Veidot jaunus tūrisma produktus, kā arī pilnveidot un attīstīt esošos tūrisma pakalpojumus.

Noteikts, ka stratēģijas izvērtēšana notiks nākamā plānošanas perioda 1.ceturksnī, veicot darbības plāna kārtējam gadam rezultātu izvērtēšanu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39676595sec.