TŪRISMA BIZNESS | Bizness

airBaltic pilnībā īstenojusi videi draudzīgo lidojumu projektu

Latvijas lidsabiedrība airBaltic pilnībā realizējusi E-GEN projektu, kura mērķis ir vēl vairāk pilnveidot videi draudzīgus lidojumus, samazinot lidojumu izmešu daudzumu un uzlabojot efektivitāti.


Šis projekts sniedzis iespēju airBaltic Bombardier Q400 NextGen lidmašīnu flotē uzlabot satelīta navigācijas sistēmu. Tādējādi airBaltic ieviesusi augstākās precizitātes procedūras lidmašīnai tuvojoties lidostai, samazinot degvielas patēriņu un nodrošinot uzticamāku nolaišanos.


airBaltic lidojumu vadības vecākais viceprezidents Pauls Cālītis norāda: "airBaltic ir inovatīvs uzņēmums, kas vienmēr cenšas uzlabot efektivitāti un izmantot modernāko tehnoloģiju sniegtās priekšrocības. Mēs esam lepni, ka spējām veiksmīgi īstenot šo modernizācijas programmu sadarbībā ar ES un Eiropas GNSS aģentūras (GSA) līdzfinansējumu, kā arī nodrošinājām iespēju citām Eiropas lidsabiedrībām sekot mūsu piemēram."


Šī projekta īstenošana tika uzsākta 2015. gada septembrī, bet tā tehniskās aktivitātes veiksmīgi pabeigtas šogad. Kopš projekta ieviešanas airBaltic jau veikusi vairāk nekā 500 augstākās precizitātes nolaišanās visā Eiropā.


„E-GEN” projektu līdzfinansē Eiropas GNSS aģentūra, un tas nodrošinās airBaltic lidmašīnām iespēju izmantot satelītvadītas ielidošanas procedūras. Eiropas ģeostacionārās navigācijas pārklājuma sistēma (EGNOS) ir uz satelītiem balstīta papildinošā sistēma, kas uzlabo pašreizējās GPS sistēmas darbību. Uzlabotā precizitāte un integritāte, ko garantē EGNOS, nodrošina uz satelītiem balstītas nolaišanās procedūras ar vertikālo un virziena vadību LPV200, kas ir līdzvērtīga ILS CAT I.


Tas sniegs papildu ieguvumus klientiem, jo uzlabos airBaltic darbību sliktos laikapstākļos, samazinās degvielas patēriņu un trokšņu līmeni lidostas apkārtnē. Turklāt EGNOS spēj atbalstīt ADS-B kā navigācijas avotu.


airBaltic nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas, piedāvājot ērtus savienojumus no Rīgas uz plašo galamērķu klāstu lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos. 2019. gada vasaras sezonā airBaltic uzsākusi lidojumus no Rīgas uz Dublinu, Štutgarti un Ļvovu, kā arī maijā sāks lidojumus uz Kosu un Menorku.


Par airBaltic īsumā:

airBaltic (AIR BALTIC CORPORATION) ir punktuālākā lidsabiedrība Eiropā, kas savieno Baltijas reģionu ar 70 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. airBaltic ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 80.05% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA Aircraft Leasing 1 pieder aptuveni 20%. airBaltic flotē ir 36 lidmašīnas: 16 Airbus A220-300, 8 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen. airBaltic ir saņēmusi vairākus starptautiskus apbalvojumus par izcilību, inovatīviem pakalpojumiem un saviem sasniegumiem, pateicoties veiksmīgai uzņēmējdarbības restrukturizēšanai. 2017. gadā lidsabiedrība saņēma CAPA apbalvojumu kā gada reģionālā lidsabiedrība, bet 2018. un 2019. gadā airBaltic tika apbalvota ar ATW Tirgus līdera balvu. Papildus tam 2014., 2015., 2016. un 2017. gadā airBaltic sasniedza labākos punktualitātes rādītājus pasaulē.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42601895sec.