TŪRISMA BIZNESS | Bizness

LIAA aicina pieteikt Latvijas jaunos kultūras tūrisma galamērķus

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) līdz 2019. gada 20. jūlijam aicina pieteikt jaunos un unikālos Latvijas kultūras tūrisma objektus Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu EDEN (European Destinations of Excellence) rīkotajā starptautiskajā konkursā "Veselības un labjūtes tūrisms 2019". Konkursa mērķis ir veicināt mazāk zināmu tūrisma galamērķu ilgtspējīgu izaugsmi.  

Šā gada konkursa tēma ir "Veselības un labjūtes tūrisms". Šī konkursa ietvaros ar terminu "veselības un labjūtes tūrisms" tiek saprasts tāda veida tūrisms, kura galvenais motīvs ir fiziskā un garīgā labsajūta (t.i., sevis palutināšana, joga, meditācija, sporta nodarbības, skaistumkopšanas procedūras, garīgās aktivitātes, uztura un detoksikācijas programmas, talasoterapija), kas tiek nodrošināti ar dažāda veida produktiem un pakalpojumiem (spa, pirtis, brīvā laika pavadīšanas centri, viesnīcas, kūrorti, festivāli, kruīzi, retrīti). Šī definīcija izslēdz "medicīnisko tūrismu", kas ir vērsts uz medicīniskās palīdzības sniegšanu, ieskaitot ķirurģiskos, klīniskos, rehabilitācijas un terapeitiskos pakalpojumus.

EDEN konkursa nacionālās atlases žūrijas vadītāja, LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava uzsver: "Vēlos iedrošināt galamērķus pieteikties konkursam, lai izceltu paveikto veselības un labjūtes tūrisma jomā, kur pēdējos gados top arvien jauni produkti, izmantojot dabas vērtības, tradicionālās prasmes, organizējot veselīgu dzīvesveidu popularizējošus pasākumus. Gatavojot pieteikumu un tiekoties ar žūrijas pārstāvjiem, varēsiet pārliecināties par to, kas sasniegts un ko vēl vajadzētu izdarīt, lai tūrisma piedāvājums kļūtu aizvien kvalitatīvāks un saistošāks. Konkursa laureāti iegūs papildus publicitāti Latvijā un Eiropā, un varēs iesaistīties starptautiskajā EDEN galamērķu sadarbības tīklā. Manuprāt, tituls "Eiropas izcilākais tūrisma galamērķis 2019" ir labs veids, kā izcelties un kļūt pamanāmākiem, un labs stimuls tālākai galamērķa attīstībai."

Konkursā ir aicināti piedalīties mazāk zināmi, taču strauju izaugsmi sākuši tūrisma galamērķi, kuri vēlas iet savu, varbūt netradicionālu attīstības ceļu.

Tūrisma galamērķu piedāvājuma novērtēšanas galvenie kritēriji atbilst Latvijas tūrisma attīstības pamatnostādnēm. Uzmanības centrā ir – piedāvājuma kvalitāte, ilgtspēja, individualizācija, augsta pievienotā vērtība, tūristu iesaiste un iespēja tūristiem apgūt jaunu pieredzi. Ņemot vērā tūrisma nozares nepieredzēti straujo attīstību mūsdienu sabiedrībā, EDEN projektā ilgtspējas faktors tiek uzskatīts par īpaši svarīgu.

Konkursa "Veselības un labjūtes tūrisms 2019" nolikums un pieteikuma anketa pieejama LIAA mājas lapā.

Informācija konkursa dalībniekiem:

Pretendentiem ir jāaizpilda pieteikuma anketa (pieejama šeit) un jāiesniedz līdz 2019. gada 30. augustam plkst.17 LIAA, Pērses ielā 2, Rīgā, LV 1442 personīgi vai sūtot pa pastu vai elektroniski parakstītu ar drošu elektronisku parakstu uz e-pastu [email protected].

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6391921sec.