TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta Ceļotāju dienās akcentēs dabai draudzīgu ceļošanu un saimniekošanu

Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar novadu pašvaldībām un vietējiem uzņēmumiem 24. un 25. augustā aicina dabas draugus un aktīvas atpūtas cienītājus uz jau trešajām Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta (turpmāk – ZBR) Ceļotāju dienām, kurās šogad īpaša uzmanība pievērsta klimata izmaiņu nelabvēlīgās ietekmes mazināšanai.


“Ziemeļvidzeme ir daļa no apkārtējās dinamiskās pasaules, tādēļ šī gada ZBR Ceļotāju dienu vadmotīvs ir “Veidojam labāku klimatu!”, ar to saprotot gan  savstarpējo saskarsmi un apmaiņu ar zināšanām, gan saimnieciskās darbības klimata uzlabošanu, gan arī darbības klimata izmaiņu nelabvēlīgo ietekmju mazināšanai un pielāgošanai,” pauž ZBR koordinatore Arta Krūmiņa.


Dabas un kultūrvēstures daudzveidība un videi draudzīga saimniekošana ir stūrakmeņi, kas raksturo šī gada Ceļotāju dienu piedāvājumu Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā. Divu dienu garumā ikviens varēs atrast un izvēlēties sev piemērotus un interesantus pasākumus un aktivitātes – plānoti gan pārgājieni, gan velobraucieni, viesošanās lauku saimniecībās, foto orientēšanās, vides izziņas darbnīcas un pat neparastas ekspedīcijas.


Detalizēta pasākumu programma atrodama šeit.


Ceļotāju dienu norises plānotas tā, lai pārvietošanās būtu dabai draudzīga – ar kājām vai velosipēdu, lai dotu iespēju iepazīt lauku saimniecības, kas saimnieko dabai un klimatam draudzīgi.  Daļa aktivitāšu plānotas lielajos mitrājos, kas ir būtiski klimata pārmaiņu mazināšanai. Kocēnu novadā varēs iejusties purva zinātnieka lomā un iepazīt Madiešēnu purvu, bet Alojas novadā doties uz Sokas jeb Kodaja ezeru – tas atrodas Ziemeļu purvu pasīvā un Ramsāres konvencijas ietvarā tiek uzskatīts par vienu no pasaules vērtīgākajiem mitrājiem.


Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāts ir vienīgā šāda veida īpaši aizsargājamā dabas teritorija Latvijā, kas aptver 457 600 ha sauszemes un 16 750 ha jūras akvatorijas. Tā teritorijā atrodas ainaviskā Salacas upe, bagātais Burtnieka ezers, īpatnais Sedas purvs, viena no garākajām smilšakmens alām Latvijā - Lībiešu upurala pie Svētupes, unikālie un nekur citur Latvijā nesastopamie smilšakmens atsegumi jūras krastā, Vidzemes akmeņainā jūrmala.


Šogad jau aizvadītas Ceļotāju dienas Ķemeru Nacionālajā parkā, Slīteres Nacionālajā parkā un Rāznas Nacionālajā parkā, bet 14. un 15. septembrī Ceļotāju dienas notiks arī Gaujas Nacionālajā parkā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.68917012sec.