TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lidosta «Rīga» ir gatava nodrošināt piekļuvi taksometriem ar speciālajām licencēm

Lidosta “Rīga” ir veikusi visus nepieciešamos pasākumus, lai atbilstoši jaunajam normatīvajam regulējumam no svētdienas, 15.septembra nodrošinātu piekļuves kontroli teritorijai, kurā taksometru pakalpojumu sniegšana turpmāk būs atļauta tikai ar speciālajām licences kartītēm.


Teritorija, uz kuru attiecas ierobežojumi, atrodas lidostas termināļa atlidošanas zonai vistuvākajā brauktuvē jeb tā dēvētajā taksometru līnijā. No 15.septembra pakalpojumu sniegšana šajā zonā būs atļauta tikai taksometriem ar speciālajām licences kartītēm, ko izsniedz Rīgas plānošanas reģions. Plašāku informāciju par prasībām un licences kartīšu izsniegšanas kārtību pakalpojumu sniedzēji var uzzināt Rīgas Plānošanas reģiona mājas lapā sadaļā “Taksometru licencēšana” (http://rpr.gov.lv/taksometru-licencesana/).


Atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam lidosta ir izstrādājusi un publicējusi kārtību, kādā pārvadātājiem tiek nodrošināta piekļuve teritorijai pasažieru komercpārvadājumu ar taksometru pakalpojuma sniegšanai. Šī kārtība, kā arī noderīga informācija pasažieriem un pakalpojumu sniedzējiem, ir pieejama īpaši izstrādātā tīmekļa vietnē www.airport-transport.lv .


Piekļuves kontrole tiks nodrošināta ar automātiskajām barjerām un numuru nolasītājiem, sākot ar 15.septembra plkst.00.00. Lai nodrošinātu datu apmaiņu par taksometru pakalpojumu sniedzējiem, kuri ir saņēmuši speciālās licences kartītes darbam lidostā, lidosta ir noslēgusi sadarbības līgumus ar Rīgas Plānošanas reģionu un Ceļu satiksmes drošības direkciju. Tādejādi lidostai būs iespēja operatīvi tiešsaistes režīmā iegūt informāciju no datu bāzēm, lai nodrošinātu, ka ikvienam taksometru pakalpojumu sniedzējam, kurš saņēmis speciālo licences kartīti, iespējami īsā laikā pēc licences kartītes saņemšanas ir iespēja uzsākt sniegt pakalpojumus ierobežotās piekļuves teritorijā.


Saskaņā ar Rīgas Plānošanas reģiona sniegto informāciju līdz sestdienas pēcpusdienai speciālo licences kartīti darbam lidostas ierobežotās piekļuves teritorijā bija saņēmuši nedaudz vairāk kā 60 taksometru. Lai jaunās kārtības darbības pirmajās dienās lidostas pasažieriem nerastos grūtības nokļūt izvēlētajos galamērķos, īpaši naktīs, lidosta ir vienojusies ar uzņēmumu RP SIA “Rīgas satiksme” par papildus 322.ekspresbusa reisiem uz Rīgas centru laika posmos, kad līdz šim no un uz lidostu nekursēja sabiedriskais transports.


No galapieturas „Centrālā stacija” (sabiedriskā transporta pieturvieta pretī tirdzniecības centram „Origo”) 322. maršruta ekspresbuss kursēs plkst. 0:25, 1:45, 2:55, 3:45, 4:35, 5:25 pa Satekles ielu, Marijas ielu, 13. janvāra ielu, 11. novembra krastmalu, Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Slokas ielu, Kalnciema ielu,  Lielirbes ielu, Kārļa Ulmaņa gatvi, P133 līdz Lidostai “Rīga”.


No galapieturas “Lidosta "Rīga” 322. maršruta ekspresbuss kursēs plkst. 1:00, 2:20, 3:20, 4:10, 5:00 pa P133, Kārļa Ulmaņa gatvi, Lielirbes ielu, Kalnciema ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Vanšu tilts, Elizabetes ielu, Satekles ielu.


Jaunais regulējums paredz, ka taksometru pakalpojumu sniedzējiem ir iespēja piedāvāt saviem klientiem norēķināties par braucienu ar priekšapmaksas vaučeru par fiksētu cenu, taču šobrīd neviens pakalpojumu sniedzējs nepiedāvā iespēju pasažieriem lidostā “Rīga” šādus vaučerus iegādāties. Tomēr pasažieriem, kas vēlas izmantot taksometru pakalpojumus, tāpat kā līdz šim, ir iespēja norēķināties par braucienu pēc pakalpojumu sniedzēja noteiktā tarifa. Tarifam braucienam no lidostas ir jābūt skaidri norādītam cenrādī, kas atrodas uz taksometra priekšējā paneļa pasažiera pusē.


Tāpat pārvadātājam ir pienākums sniegt pasažierim skaidru un precīzu informāciju par tarifiem, kas tiks piemēroti braukšanas maksas aprēķinā un papildu maksu par papildpakalpojumu, kas sniegts atsevišķi no pārvadājumu pakalpojuma. Tāpēc lidosta aicina pasažierus jau pirms iekāpšanas taksometrā noskaidrot piemērojamos tarifus. Gadījumā, ja tarifi šķiet neapmierinoši, pasažierim ir tiesības izvēlēties citu pakalpojuma sniedzēju.


Starptautiskā lidosta “Rīga” ir strauji augošs Ziemeļeiropas gaisa satiksmes mezgls. No lidostas “Rīga” ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 90, bet vasaras sezonā - uz vairāk nekā 100 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2018.gadā lidosta “Rīga” apkalpoja vairāk nekā 7 miljonus pasažieru - gandrīz pusi no kopējā Baltijas valstu avioceļotāju skaita.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76131606sec.