TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Tūrisma nozares pārstāvji no 7 valstīm iepazīst Daugavpili (video)

No 2019. gada 26. līdz 27. septembrim Daugavpilī norisinās starptautiskā tūrisma kontaktbirža "Daugavpils – nesteidzies, atpūties, baudi". Iepazīt mūsu pilsētas tūrisma pērles ieradās gandrīz 50 tūroperatori, tūrisma aģentūru pārstāvji un tūrisma nozares žurnālisti no Latvijas un ārzemēm.

Pirmoreiz šāda veida pasākums Daugavpilī norisinājās pirms diviem gadiem. Toreiz tas izraisīja lielu interesi tūrisma nozares speciālistu vidū, arī rezultāti bijuši produktīvi, tāpēc kontaktbiržas rīkošanas tradīciju nolēma turpināt.

Kontaktbiržas atklāšana norisinājās Marka Rotko mākslas centrā. Viesus iepazīstināja ar Daugavpils pilsētas un novada tūrisma piedāvajumu, jauniem tūrisma objektiem un pasākumiem, kas noteikti būs interesanti plašai auditorijai.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, uzrunājot klātesošos, norādīja, ka līdz ar aktīvās tūrisma sezonas noslēgšanos rosība pilsētā nebeidzas: piesātināta ir kultūras dzīve, daudz jauku pārsteigumu sagādās Ziemassvētku svinēšana, tai sekos "Muzikālā banka" un daudz citu interesantu pasākumu. Aizvadītā tūrisma sezona nesusi daudz patīkamu brīžu: Daugavpilī parādās jauni kvalitatīvi pasākumi, tādi kā Klaunādes festivāls Cietoksnī, top jauni objekti, uzlabojas tūrisma objektu infrastruktūra. Vērienīgu projektu īstenošanas rezultātā pilsēta drīz iegūs jaunus atpūtas, rekreācijas un apskates objektus. Tas kļūs par lielisku papildinājumu pilsētas 745 gadu jubilejas svinību piesātinātajai programmai.

Pēc Daugavpils pilsētas un novada tūrisma piedāvājuma prezentācijas, pasākuma dalībnieki devās apskatīt objektus, kurus iepriekš paši bija norādījuši kā visvairāk interesējošus. Par tūrisma nozares pārstāvju intereses galvenajiem objektiem kļuva Marka Rotko mākslas centra ekspozīcijas, Daugavpils Cietokšņa vēsturiskā apbūve un interesantas apskates vietas, Latgales zoodārza iemītnieki, Daugavpils inovāciju centrs, Skrošu rūpnīca, Baznīcu kalna dievnami, un, protams, šīs sezonas pērle, ko vairums delegācijas dalībnieku minēja kā kārotāko ceļojuma galamērķi – Stropu centrālā pludmale ar jaunizbūvēto promenādi, atpūtas zonu un unikālo pontonu konstrukciju. Pilsētas viesi ar interesi pētīja šos objektus, bet vakarā varēja apmainīties iespaidiem un uzzināt vairāk par Daugavpils tūrisma dzīvi, komunicējot ar tūrisma objektu pārstāvjiem kontaktbiržā.

Atskatoties uz dienas laikā redzēto un piedzīvoto, tūrisma nozares pārstāvji atzīst, ka Daugavpils ir pārsteigusi un iedvesmojusi viņus ar savu krāšņumu un daudzveidību.

Vizītes otrās dienas programmā iekļauta vēl dažu Daugavpils tūrisma objektu apskate un Daugavpils novada interesantāko vietu iepazīšana, lai nākamā gada tūrisma sezonā varētu iekļaut tās maršrutos un atklāt Daugavpils dažādību arvien plašākam ceļotāju lokam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40785885sec.