TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgas zoodārzā atklāta jaunā ekspozīcija «Āfrikas savanna»

18. oktobrī, Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā tika svinīgi atklāta jaunā ekspozīcija „Āfrikas savanna”, kurā īpašā kompleksā vienkopus var iepazīt trīs sugu antilopes, zebras un zoodārza jaunākos iemītniekus – geladas pērtiķus.


„Vēlos pateikties tiem, kas ieguldīja savu darbu šīs jaunās ekspozīcijas veidošanā. „Āfrikas savanna” ir mūsu lepnums, un tās atklāšana ir nozīmīga ne tikai zoodārzam, bet arī visai pilsētai. Turpināsim darbu pie zoodārza attīstības un šis nebūs pēdējais objekts, kas priecēs rīdzinieku un pilsētas viesu acis,” uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova.


Rīgas zoodārza valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka atzina, ka šis brīdis ir gaidīts trīs gadus un izdarīts ļoti liels darbs. „Tagad gaidīsim šī darba augļus. Savanna vēl kādu gadu būs mainīga, kamēr dzīvnieki sapazīsies un pērtiķi pārcelsies uz savu salu,” norādīja I. Līdaka.


Jaunās ekspozīcijas aizņem gandrīz desmito daļu Rīgas zoodārza teritorijas (1,7 ha), un jau pavasarī tā tiks apvienotas ar 2007. gadā uzbūvēto Žirafu mītni un pastaigu laukumu vienotā Āfrikas savannas dzīvnieku aploku kompleksā, kurā vienkopus ganīsies zebras, žirafes un divu sugu antilopes. Atsevišķi ir izvietotas pērtiķu un mazo antilopju dikdiku mītnes.


Sarežģīto mītņu un aploku kompleksu projektēja pilnsabiedrība „Re-Arta”, bet būvniecības darbus pēc Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pasūtījuma divu gadu laikā paveica pilnsabiedrība „BBA un Tilts”.  Kopējās būvdarbu izmaksas bija aptuveni 3,1 miljons eiro. Daļu šīs summas (400 000 eiro) ieguldīja Latvijas valsts, bet pārējo – Rīgas pašvaldība.


Šobrīd „Āfrikas savannas” ekspozīciju kompleksā aplūkojamas četras pasaulē lielākās antilopes-dižantilopes, kā arī trīs ļoti spriganas antilopes impalas. Šie dzīvnieki līdz šim Rīgas zoodārzā nebija apskatāmi. Pagaidām vēl atsevišķā aplokā pievienošanos antilopju baram gaida Čapmana zebru ģimene ar šogad Rīgas zoodārzā dzimušo  pusaugu zebrēnu.


Neparastākie Rīgas zoodārza jaunpienācēji ir pieci geladas pērtiķi, kuri viesus sagaidīs apmeklētājiem labi pārredzamā iekštelpu ekspozīcijā un „Pērtiķu salu” sāks apgūt pavasarī, kad laikapstākļi būs labvēlīgāki.


Savukārt vismazākie „Savannas” iemītnieki, pasaulē mazākās antilopītes - Kērka dikdiki - atsevišķā ekspozīcijā aplūkojami jau vairāk kā mēnesi.


Ņemot vērā to, ka „Āfrikas savannas” ekspozīciju kompleksa daudzveidīgie iemītnieki līdz šim vēl nav tikušies ar apmeklētājiem, visus, kas šajās brīvdienās dosies tos aplūkot, zoodārzs lūdz pārvietoties lēnos soļos un sarunāties pieklusināti, jo sabaidītas antilopes impalas spējot uzlēkt pat 3 metru augstumā, bet pērtiķiem pārlieku stress veicina apmatojuma izkrišanu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4435389sec.