TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Linkaits aicina kopīgi paplašināt aviomaršrutu tīklu, lai tas apmierinātu tūristu pieprasījumu

2019. gada 23. oktobrī, satiksmes ministrs Tālis Linkaits uzrunāja Ķīnas un 17 Centrālās Austrumeiropas (CEA) valstu tūrisma ministru un uzņēmēju 5. foruma dalībniekus Rīgā.

T.Linkaits savā uzrunā Ķīnas un 17 Centrālās un Austrumeiropas valstu par tūrisma nozari atbildīgajām amatpersonām  un uzņēmējiem uzsvēra Latvijas paveikto, attīstot savienojumus un maršrutus, lai apmierinātu tūristu pieaugošo pieprasījumu un vajadzības. Ministrs norādīja, ka Starptautiskā lidosta "Rīga" šobrīd strādā ar 20 aviokompānijām un piedāvā vairāk nekā 100 aviomaršrutu galapunktus.

Linkaits akcentēja Latvijas aktīvo iesaisti Ķīnas Joslas un ceļa iniciatīvā un Ķīnas un CEA valstu sadarbības formātā 17+1 un norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta attīstīt vairāk čarterreisu uz/no CEA valstīm un Ķīnas.

Pašlaik starptautiskā lidosta Rīga ir savienota ar regulāriem vai čarterreisiem ar gandrīz visām 17+1 formāta sadarbības valstīm, izņemot Bosniju un Hercegovinu, Ziemeļmaķedoniju, Rumāniju, Serbiju un Slovēniju. "Šovasar katru nedēļu Rīgas Starptautiskā lidosta veica 168 iknedēļas lidojumus ar galamērķi kādā no 17+1 sadarbības valstīm, bet tās valstis, kas šobrīd vēl nav tieši saistītas ar Rīgu, ir laipni aicinātas sazināties un vienoties par potenciālu sadarbību jauniem galamērķiem," uzrunā atzīmēja satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Rīgā notiekošā 17+1 tūrisma foruma vadmotīvs ir savienojamība jeb ciešāku sakaru veidošana, ar uzsvaru uz trim sadarbības jomām – ciešākiem kultūras sakariem, ciešāku sadarbību digitālajā jomā (tai skaitā, mārketinga aktivitātēs u.c.) un ciešākus tiešos sakarus, ko veido aviosatiksme un transporta sakari. Pasākuma norisei Latvijā ir būtiska nozīme Latvijas un Ķīnas ekonomisko attiecību stiprināšanā un tūrisma veicināšanā.

17+1 formāts ir Ķīnas un CAE valstu sadarbības formāts, kas paredz veicināt Ķīnas sadarbību ar 17 Eiropas valstīm – Čehiju, Igauniju, Ungāriju, Latviju, Lietuvu, Rumāniju, Slovākiju, Slovēniju, Bulgāriju, Horvātiju, Poliju, Ziemeļmaķedoniju, Melnkalni, Serbiju, Albāniju, Bosniju un Hercegovinu, Grieķiju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43801188sec.