TŪRISMA BIZNESS | Bizness

LIAA Tūrisma departaments saņem apbalvojumu starptautiskā konkursā

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departaments ir saņēmis augstāko Eiropas kultūras tūrisma sadarbības tīkla (ECTN - European Cultural Tourism Network) apbalvojumu konkursā "Ilgtspējīgs kultūras tūrisma galamērķis" kategorijā "Starptautiskie tematiskie tūrisma produkti un kultūras maršruti". Balva saņemta par EiroVelo13 jeb Dzelzs priekškara maršruta attīstību Latvijā un iekļaušanu Eiropas Kultūras maršrutu tīklā.

Pirms vairākiem gadiem tika uzsākta EiroVelo13 maršruta attīstība Latvijā – veidota velo infrastruktūra, izpētīta maršruta teritorija, organizēti izglītojoši un informatīvi pasākumi. Latvijā šī maršruta galvenais virzītājs un koordinators ir Vidzemes Tūrisma asociācija. Ņemot vērā maršruta starptautisko nozīmi un atpazīstamību, LIAA paralēli maršruta attīstības aktivitātēm ir īstenojusi maršruta popularizēšanas pasākumus, aicinot ar šo ieceri iepazīties ārvalstu medijus, tūroperatorus, izdodot informatīvos materiālus. Šogad EiroVelo13 velomaršruts tika iekļauts Eiropas Kultūras maršrutu tīklā, līdzās tādiem slaveniem maršrutiem kā Svētā Jēkaba ceļš, Vikingu ceļš, Hanzas maršruts un citiem, kas dos papildus publicitāti.

"LIAA Tūrisma departaments, novērtējot Latvijā jau paveikto EiroVelo13 attīstībā, pieteica šo maršrutu starptautiskajam konkursam. Konkursa nolikums paredz, ka balvu saņem pieteikuma iesniedzējs, taču uzskatu, ka balvu ir nopelnījuši visi maršruta veidošanā iesaistītie Latvijā, jo šādi maršruti top, tikai sadarbojoties daudzām iesaistītajām pusēm. Savu ieguldījumu ir devušas pašvaldības, kas veido infrastruktūru, privātais sektors, kas attīsta pakalpojumus un, protams, Vidzemes tūrisma asociācija, kas ir maršruta veidošanas iniciators, koordinējot visus iesaistītos partnerus, izglītojot un informējot par maršruta iespējām, un popularizējot to starptautiskajos tirgos. Tāpat maršruta veidošanā ir iesaistīti citi sadarbības partneri gan tepat Latvijā, gan ārvalstīs," stāsta LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.  

ECTN konkursu rīko katru gadu, šogad saņemti 55 pieteikumi, 8 kategorijās no 19 valstīm. Žūrijas pārstāvji ir no tādām organizācijām kā Europa Nostra, Eiropas Ceļojumu komisijas un NECSTouR. ECTN darbojas kopš 2009. gada, lai apvienotu tūrisma un kultūras nozares profesionāļus un organizācijas, kas strādā dažādos Eiropas reģionos, lai apmainītos ar pieredzi un informāciju par labāko praksi, izstrādātu jaunas pieejas un inovācijas kultūras tūrisma produktu un plānošanas dokumentu izstrādē.

Eiro Velo 13 – Dzelzs priekškara maršruts ir velomaršruts, kas ved no Eiropas ziemeļiem uz dienvidiem, šķērsojot 20 valstis 10 400 km kopgarumā un iezīmējot simbolisko robežu starp Austrumiem un Rietumiem – teritorijas, kādās Eiropa bija sadalīta vairāk nekā pusgadsimtu Aukstā kara laikā, lieliski atspoguļojot unikālas vēstures liecības un šobrīd mazāk zināmus tūrisma apskates objektus. Maršruta kopgarums Latvijā ir ap 560 km, mijoties dažāda seguma un intensitātes ceļiem ar unikālu iespēju labos laika apstākļos braukt tieši pa smilšaino jūras krastu aptuveni 80 km garumā. Maršruts ne tikai piedāvā aktīvo atpūtu dabā, bet dod iespēju izstāstīt nozīmīgu stāstu par mūsu valsts vēsturi aiz dzelzs priekškara un neatkarības atgūšanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.50724196sec.