TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Sākusies pieteikšanās LKA profesionālās pilnveides izglītības programmai «Muzeju darbības pamati»

Līdz 15. janvārim Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) aicina pieteikties profesionālās pilnveides izglītības programmai “Muzeju darbības pamati”. Programmā tiks organizēti četri tematiski lekciju cikli: “Muzejs kā institūcija un tā darbības aspekti”, “Pētnieciskais darbs muzejā”, “Darbs ar muzeja krājumu” un “Muzeju komunikācija ar sabiedrību”. Mācības norisināsies pirmdienās no 2020. gada 27. janvāra līdz 8. jūnijam, Rīgā, LKA telpās Ludzas ielā 24, kā arī dažādos muzejos.


Programmas mērķis ir izglītības procesa rezultātā sniegt izpratni un zināšanas par muzeju kā vienu no kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas, izpētes un popularizēšanas veidiem, bagātināt izpratni par dažādu profilu muzeju darbības specifiku un aktualitātēm muzeju jomā, kā arī sniegt zināšanas, kas noderīgas praktiskajā darbā jebkurā muzeja profesijā. Profesionālās izglītības programmā tiks sniegtas teorētiskas zināšanas par muzeja kā institūcijas praktisko darbību un filozofiju, ietverot zināšanas par muzeju attīstības vēsturi un nozares normatīvo bāzi, lomu sabiedrībā un galvenajām muzeja funkcijām: vērtību uzkrāšanu un saglabāšanu, pētniecību, komunikāciju. Programmas absolventi iegūs zināšanas par darbu ar muzeja krājumu: krājuma veidošanas politiku, priekšmetu glabāšanu un saglabāšanu, priekšmetu signēšanu, uzskaiti, izmantošanu muzeja darbā u.tml. Tāpat tiks sniegtas teorētiskas zināšanas par muzeja kā organizācijas darbību, gūstot ieskatu muzeju menedžmenta, mārketinga, iekšējās un ārējās komunikācijas jautājumos. Līdzās teorētiskajām zināšanām programmas dalībniekiem tiks piedāvātas arī zināšanas praktiskajā darbā ar ekspozīciju un izstāžu veidošanu un darbu ar apmeklētājiem, t.sk. pamatiemaņas muzejpedagoģijā.


Programmas ietvaros lekcijas vadīs tādi nozares profesionāļi kā Jānis Garjāns, Anita Jirgensone, Gundega Dreiblate, Agrita Ozola, Vija Stikāne, Anita Meinarte, Annija Vucāne, Ārija Ubarste, Astrīda Rogule, Laila Majore, Ģirts Boronovskis, Anna Balandina, Annija Sauka.


Absolvējot programmu, dalībniekiem tiek izsniegta apliecība par profesionālās pilnveides izglītību.


Maksa par kursu apguvi: EUR 340.00. Vietu skaits grupā ierobežots.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12260509sec.