TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Liepājā kultūras projektu konkursā šogad sadalīs 60 000 eiro

Lai sekmētu Liepājā augstvērtīgus kultūras un jaunrades procesus, kā arī veicinātu pilsētas iedzīvotāju līdzdalību kultūras dzīves norisēs, Liepājas pilsētas Kultūras pārvalde no 14. janvāra izsludina pieteikšanos kultūras projektu konkursam.


 “Ik gadu kultūras projektu konkursā pieprasītais finansējums ievērojami pārsniedz pieejamo un tādēļ ne visi oriģināli un kvalitatīvi izstrādāti projekti tiek atbalstīti.  Mēs tiecamies uz Liepājas kultūras telpas attīstību un vēlamies, lai šajā procesā iesaistās pēc iespējas vairāk talantīgi, ar degsmi un organizatoriskām spējām apdāvināti liepājnieki un Liepājas skartie, tāpēc lēmām palielināt projektu konkursa līdzfinansējumu un šogad radošo ideju realizācijai piešķirt 60 000 eiro,” stāsta Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.


2020. gada projektu konkursa prioritātes ir kultūras aktivitātes un procesi, kas piedāvā jaunu un inovatīvu kultūras ideju realizēšanu, nodrošina vietēja un starptautiska mēroga izglītojošu pasākumu norisi, ir vērsti uz Liepājas kultūras vērtību (mantojums, mūzika, māksla, kino, teātris, dizains un arhitektūra) apzināšanu, dokumentēšanu vai popularizēšanu, nodrošina pētījumus par mūsu pilsētas kultūras un mākslas telpu, kā arī sekmē radošo industriju attīstību un nodrošina starptautiskas kultūras un mākslas rezidences Liepājā.


Konkursā var piedalīties juridiskās personas, kas nav pašvaldību un valsts iestādes, pašvaldību un valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību, tai skaitā publiskas atvasinātas personas. Viens pieteicējs projektu konkursā var piedalīties ar neierobežotu projektu skaitu. Konkursā var iesniegt tādus projektus, kuru realizācija notiek Liepājā un kuru rezultāti ir sabiedriski nozīmīgs ieguvums pilsētai. Projektu realizācijas periods no šī gada 27. marta līdz 2021. gada 26. martam.


Viens projekts varēs saņemt no 1000 līdz 5000 eiro un kopumā projektu konkursā paredzēts 60 000 eiro liels līdzfinansējums.


Konkursam iesniegtos projektus vērtēs kultūras projektu konkursa komisija, kuras sastāvā būs nozares profesionāļi.


Šogad pagarināts arī projektu iesniegšanas termiņš un iesniegt projekta pieteikumu var līdz šī gada 20. februārim. Konkursa nolikums un pieteikšanās:

www.kulturasprojektukonkurss.lv


Apskati 2019. gada kultūras projekta konkursa rezultātus šeit: https://www.liepaja.lv/kulturas-projektu-konkursa-atbalstiti-20-projekti/


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40963316sec.