TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Iedzīvotāji aktīvi izmanto Blaumaņa ielas atvēlēšanu tikai gājējiem un velobraucējiem

Turpinot mobilitātes eksperimentu, sestdien, 1. februārī, Blaumaņa iela visā garumā tika atvēlēta gājējiem, velobraucējiem, kā arī dažādām uzņēmējdarbību veicinošām iecerēm un citām aktivitātēm.


Blaumaņa ielas atbrīvošanu no transporta plūsmas izmantoja gan uzņēmēji, kas bija izvietojuši dažādas ēdienu un dzērienu tirdzniecības vietas, gan vietējie iedzīvotāji un nevalstiskās organizācijas, piedāvājot dažādas izklaides iespējas. Blaumaņa ielas, Kr.Barona ielas un Pērses ielas skvērā Rīgas domes Satiksmes departaments bija izveidojis stendus ar informāciju par iecerētajiem mobilitātes pasākumiem galvaspilsētā, tāpat bija iespējams pārrunāt iecerēto ar Satiksmes departamenta vadību, pilsētplānotāju Viesturu Celmiņu un pārstāvjiem no apvienības “Pilsēta Cilvēkiem” un Rīgas Centra attīstības biedrības.


Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs atzina, ka eksperiments izdevies veiksmīgi, un, pateicoties uzņēmēju un iedzīvotāju interesei un lielākai informētībai, atpūtas iespējas uz gājējiem atvēlētās ielas pieaugušas, salīdzinot ar Tērbatas ielas mobilitātes eksperimentu.


“Redzu, ka cilvēkiem patīk. Uz ielām var būt ne tikai biroji un cilvēki brīvajā laikā var atrast arī kaut ko interesantu, ne tikai iepirkšanos lielajos tirdzniecības centros. Man prieks, ka varam ieklausīties viens otrā un veiksmīgi kopā strādāt un atpūsties. Ir svarīgi, lai mēs strādātu kopā ar nevalstiskajām organizācijām, bet uzņēmēji saskatītu iespējas un tās izmantotu,” teica O.Burovs.


Rīgas domes priekšsēdētājs informēja, ka nākamais eksperiments paredzēts martā, kad  gājējiem un velobraucējiem varētu tikt slēgta Ģertrūdes iela, savukārt aprīlī kārta pienāks Stabu ielai. “Kopā ar speciālistiem atzinām, ka Barona iela un Miera tomēr nebūtu labākā vieta šādām aktivitātēm drošības apsvērumu dēļ. Tā vietā esam iecerējuši maijā slēgt satiksmei Brīvības ielu pie Ministru kabineta un Tērbatas ielas posmu pie Saktas ziedu tirgus,” norādīja O. Burovs.


Kā iepriekš ziņots, katra mēneša pirmajā sestdienā Rīgas dome plāno slēgt privātajam transportam kādu no centra ielām, atvēlot to gājējiem un velobraucējiem. Mobilitātes eksperimenta mērķis ir atdzīvināt pilsētas centru, veicinot iedzīvotāju mobilitāti un pilsētvides attīstību.  


Pirmā vieta, ko slēdza privātajam transportam, bija Tērbatas ielas posms, ko atzinīgi novērtēja ne tikai uzņēmēji, bet arī iedzīvotāji. Tūkstošiem cilvēku atnāca apskatīties ielu pat janvārī, kas laika apstākļu ziņā nav pateicīgākais mēnesis, neskatoties uz to, ka nekādi īpaši pasākumi netika organizēti. Kā novēroja klātesošie, visvairāk ielas slēgšanu novērtēja ģimenes ar maziem bērniem, tāpat liela daļa apmeklētāju bija ieradušies ar saviem mājdzīvniekiem.


Kā liecina aptaujas dati pēc Tērbatas ielas mobilitātes eksperimenta, vietējo kafejnīcu un tirdzniecības vietu apmeklējums un peļņa pieauga pat līdz 30%.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00422597sec.