TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Aviazon Travel Group» palīdzēs atgūt naudu arī tiem, kas biļetes pirkuši citās aģentūrās

Sakarā ar ārkārtas situāciju koronavīrusa izplatības un valsts robežu slēgšanas dēļ Latvijā un pasaulē, Aviazon Travel Group ir nolēmusi palīdzēt ne tikai saviem, bet arī citu aģentūru klientiem, atgriezt naudu par savām aviobiļetēm.

Pirms PVO paziņojuma par koronavīrusa pandēmiju uzņēmums jau bija palīdzējis 956 saviem uzņemuma grupas klientiem atgriezt naudu par lidojumiem, viesnīcām vai uz izdevīgiem noteikumiem mainīt ceļojuma datumus.

Aviazon Travel Group ir nolēmusi izmantot savu daudzgadīgo starptautisko pieredzi un kompetenci aviobiļešu tirdzniecībā un viesnīcu rezervēšanā, lai palīdzētu klientiem. Ceļojumu organizātoru un aviobiļešu tirdzniecības biznesā ir ļoti daudz specifisku lietu un nianšu, ko vairums ceļotāju nezina. Piemēram, pērkot aviobiļetes caur aģentūrām, ieskaitot ceļojumu aģentūras internetā, jūs varat saskarties ar situāciju, kurā jūsu aģentūra nesniedza klientu datus aviosabiedrībai, tas nozīmē, ka visas prasības par nokavētajiem lidojumiem un kompensācijām jums ir jāiesniedz attiecīgajā ceļojumu agentūrā. Aģentūras parasti ir ieinteresētas nesniegt klientu datus aviosabiedrībai, lai visi citi papildu lidojuma pakalpojumi tiktu iegādāti caur aģentūrām, nevis tieši no aviokompānijas. "Mēs domājam, ka šādā situācijā abūs nonākuši ne mazums klienti, kuri ir iegādājušies aviobiļetes caur aģentūrām internetā. Mēs vēlamies darīt visu iespējamo, lai palīdzētu klientiem atgūt naudu, un mēs uzskatām, ka katram sociāli atbildīgam uzņēmumam vispirms jādara viss, kas no tā atkarīgs, pirms viņi sāk meklēt palīdzību no ārpuses. Tā vietā, lai gaidītu PTAC un citu valsts iestāžu ieteikumus par to, kā rīkoties ar klientiem, kuri rezervējuši savus lidojumus, mēs esam pieņēmuši lēmumu reaģēt ātri un nekavējoties risināt viņu problēmas - risināt visas klientu vajadzības, neatkarīgi no tā, vai tā ir lidojuma datuma maiņa, vai naudas atmaksa, "saka "Aviazon Travel Group" pārdošanas un mārketinga vadītāja Alise Namiķe.

Pēc viņas teiktā, uzņēmums jau šā gada 26. februārī paziņoja, ka visi lidojumi, kuri bija iegādāti uz jebkuru Itālijas pilsētu, tiks atmaksāti. Uzņēmums apņēmās arī atmaksāt lidojumus saviem kientiem, kuri plānoja apmeklēt biznesa pasākumus (konferences, izstādes utt.) visā pasaulē, ja tie tika atcelti vīrusa uzliesmojuma dēļ. Šajā periodā ar uzņēmumu sazinājās 956 klienti. Tikai 1% ceļotāju neizmantoja naudas atmaksas vai datuma maiņas alternatīvu. Mēs uzskatām, ka savlaicīga un labi organizēta reakcija uz situāciju ir devusi pozitīvus rezultātus.

Neatlaidīs nevienu darbinieku

"Es uzskatu, ka ceļojumu aģentūras savlaicīgi neveica profilaktiskus pasākumus - laicīgi neatmaksāja klientiem naudu koronavīrusa izplatības sākumā un tikai pēc PVO pasludinātās pandēmijas sāka rīkoties. Sakarā ar to, ka klientiem netika atmaksāta naudu, daži no viņiem turpināja ceļot uz valstīm ar vīrusu uzliesmojumiem, par ko ir atbildīgas gan ceļojumu aģentūras, gan cilvēki, kuri devās uz šīm valstīm. Vispirms mēs palīdzēsim klientiem viņu problēmu risināšanā, un pēc tam mēs meklēsim palīdzību no ES institūcijām, kas ir atbildīgas par kompensācijām." saka Alise Namiķe.

Pēc viņas teiktā, uzņēmumu grupā ir 28 darbinieki, un nevienu no viņiem nav paredzēts atlaist, lai gan šobrīd biļešu tirdzniecība nenotiek un neviens nezina, kad tirdzniecība atsāksies. Daudzas ceļojumu aģentūras pagājušajā nedēļā sāka atlaist darbiniekus, taču, ņemot vērā neseno profesionāļu trūkumu tūrisma tirgū, šādi pasākumi ilgtermiņā ir diezgan drastiski.

"Mūsu darbinieki ir daudzpusīgi un, mainoties uzņēmumu vajadzībām, var viegli pāriet no vienas nodaļas uz otru. Šobrīd visi ir novirzīti uz palīdzības sniegšanu klientiem, lai tie varētu atgūt naudu, lai nākotnē atkal viņi varētu droši ceļot, aizmirstot negatīvo biļešu pirkšanas pieredzi, " saka Alise Namike.

Biznesā situācija ir savādāka

Ja cilvēkiem svarīgāk ir atgūt naudu, tad uzņēmumiem aktuālāka ir biļešu datumu maiņa. Uzņēmēju vajadzības pēc ceļojumiem paliek nemainīgas, tāpēc daudzi nemeklē atmaksu – uzņēmumiem ir biļešu atmaksas garantijas, kuras tie nesteidzas izmantot.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39899993sec.