TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Eiropas ceļojumu aģenti un tūroperatori pieprasa pragmatismu un elastīgu kompensācijas noteikumu piemērošanu

Covid-19 ir pilnībā apturējis ceļošanu un tūrismu. Ceļojumu aģenti un tūroperatori aicina Eiropas Komisiju atļaut elastīgāku Eiropas noteikumu par kompleksiem ceļojumiem piemērošanu.

Brisele. 2020. gada 17. marts. Katru dienu Covid-19 uzliesmojums būtiski palēnina Eiropas ekonomiku. Neizbēgamie lēmumi par koronavīrusa pandēmijas ierobežošanu būtiski ietekmē sabiedrisko dzīvi un gandrīz pilnībā ir apturējuši ceļošanu un tūrismu. Ņemot vērā, ka šī ir, kopš Eiropas integrācijas sākuma, vēl neparedzēta mēroga krīze, Eiropas ceļojumu aģentu un tūroperatoru kopiena aicina Eiropas Komisiju raidīt spēcīgu signālu Eiropas ceļojumu nozarei.

Ir jārod ātrs risinājums masveida ceļojumu atcelšanai, kas notiek ieteikumu neceļot un robežu slēgšanas rezultātā.  Ceļojumu atcelšana šobrīd izraisa pārmērīgu likviditātes aizplūšanu, kas tuvākajā nākotnē var izraisīt tūkstošiem ceļojumu kompāniju (tūroperatoru un tūrisma aģentūru) maksātnespēju.

ECTAA prezidents Pawel Niewiadomski uzskata, ka "Valstu valdību un tūrisma nozares pārstāvji strādā kopā, lai rastu praktiskus risinājumus gan patērātājiem, gan ceļojumu kompānijām, piemēram, nodrošinot klientus ar kuponu ceļošanai pēc krīzes periodā, nevis kompensācijām. Mēs vēlamies, lai Eiropas Komisija piešķir šo īpašo elastību, piemērojot Direktīvu 2015/2302 par kompleksiem ceļojumiem un saistītiem ceļojumu pakalpojumiem. Tas ir gan ceļotāju, ceļojumu kompāniju un piegādātāju, gan valdību interesēs."  Viņš piebilda: "Patērētāji neko neiegūs, ja ceļojumu kompānijas būs bankrotējušas un nebūs naudas, lai nodrošinātu kompensāciju izmaksas."

Turklāt ECTAA aicina Komisiju dot iespēju un aicināt dalībvalstis steidzami izmantot Līguma par Eiropas Savienības darbību (LESD) 107. panta 3. punkta b) apakšpunktā paredzētās iespējas, lai finansiāli atbalstītu tūroperatorus, ceļojumu aģentus, kā arī visus ceļojumu procesa ķēdes posmus (transporta, izmitināšanas un citu pakalpojumu sniedzējus).

Tāpat kā Jaunzēlandē, Eiropas valstu valdībām jau vajadzētu apsvērt iespēju iepludināt ievērojamu IKP daļu izdevumu paketē, lai cīnītos pret Covid-19 ietekmi uz ekonomiku. Ir svarīgi raidīt vērienīgu, spēcīgu un pozitīvu signālu, lai veicinātu ekonomikas atveseļošanās procesu.

•••

ECTAA apvieno 30 Eiropas valstu ceļojumu aģentu un tūroperatoru asociācijas, no kurām 27 ir Eiropas Savienības sastāvā, un pārstāv aptuveni 70 000 uzņēmumu. Tajā ir arī četri starptautiskie dalībnieki no Izraēlas, Malaizijas, Marokas un Tunisijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.13997197sec.