TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Teorētisko zināšanu pārbaudi dronu pilotēšanā varēs kārtot attālināti

No 2020. gada  23. aprīļa pieteikties un kārtot tālvadības pilotu teorētisko zināšanu pārbaudi varēs internetā. Informācija par kārtību pieejama un pieteikties pārbaudei var valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" (CAA) bezpilota gaisa kuģu informatīvajā mājas lapā uas.caa.lv.

Lai pieteiktos pārbaudei, mājas lapā uas.caa.lv jāaizpilda pieteikuma forma, ievadot informāciju par tālvadības pilotu. Uz norādīto e-pastu tiks nosūtīta pieteikuma anketa, kas jāparaksta ar drošu elektronisko parakstu un elektroniski jānosūta CAA.

Nākamajā darba dienā tālvadības pilots savā e-pastā saņems saiti, kur attālināti varēs kārtot teorētisko zināšanu pārbaudi. CAA atgādina, ka pārbaudē ir 30 jautājumi, uz kuriem jāatbild 30 minūšu laikā, maksimālais pieļaujamais kļūdu skaits ir trīs. Pēc pārbaudes uzreiz parādīsies rezultāts, vai pārbaudījums ir nokārtots. Ja pārbaude nebūs nokārtota, to atkārtoti varēs kārtot pēc 24 stundām.

Piesakoties teorētisko zināšanu pārbaudei, vienlaikus varēs aizpildīt pieteikumu ilgtermiņa atļaujas saņemšanai, lai veiktu paaugstināta riska lidojumus. Pieteikumā būs jānorāda informācija par bezpilota gaisa kuģi, plānotajām atkāpēm no drona lietošanas pamatprasībām, kā arī cita informācija.

CAA  atgādina, ka tālvadības pilotam, kurš vēlas veikt paaugstināta riska lidojumus, piemēram, ar sev piederošu dronu, vienlaikus ir jānokārto attiecīgie pārbaudījumi un CAA jāiesniedz iesniegums atļaujas saņemšanai paaugstināta riska lidojumu veikšanai.

Nokārtoti pārbaudījumi, ja nav saņemta CAA izsniegta ilgtermiņa atļauja paaugstināta riska lidojumiem, nedod tiesības atkāpties no Ministru kabineta noteikumos nr. 368 "Kārtība, kādā veicami bezpilota gaisa kuģu un cita veida lidaparātu lidojumi" noteiktajām pamatprasībām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48399305sec.