TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Viesmīlības nozare noslēdz ģenerālvienošanos

Viesmīlības nozarē parakstīta ģenerālvienošanās, kas paredz noteikt minimālo algu un sociālās garantijas nozarē strādājošajiem, kā arī nolemts meklēt risinājumus Covid-19 pandēmijas laikā.

Ģenerālvienošanos parakstījušas četras puses - Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība (LSAB) un trīs darba devēju organizācijas - Latvijas Restorānu biedrība (LRB), Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA). 

Dr. Irēna Liepiņa, LSAB prezidente: "2020. gada martā Latvijas Sakaru nozares arodbiedrība (LSAB) un trīs darba devēju organizācijas ir parakstījušas ģenerālvienošanos viesmīlības sektorā. Ģenerālvienošanās ir LSAB un Latvijas Restorānu biedrības, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas un Latvijas Tirgotāju Asociācijas vienošanās par minimālajiem noteikumiem visā nozarē un kopīgu risinājumu meklēšana cienīgu darba vietu nodrošināšanai COVID19 laikā un pēc tā. Ģenerālvienošanās ir lieliska iespēja sociālajiem partneriem savstarpēji vienoties par pieņemamiem noteikumiem nozarē. Ģenerālvienošanās palielina darba produktivitāti nozarē un veicina nozares ilgtspēju, spēju elastīgi reaģēt uz tirgus situāciju vietējā un starptautiskajā tirgū."

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) prezidents Jānis Pinnis: "Viesmīlības nozares Ģenerālvienošanās parakstīšana ir zīmīgi sakritusi ar sarežģītāko laiku nozares vēsturē. Taču tas ir apliecinājums svarīgākajam - nozares darba devēji un darba ņēmēji ir partneri un tikai no kopīgas sadarbības ir atkarīgs, cik stipri un veiksmīgi iziesim no šī krīzes. Ļoti ceram, Ģenerālvienošanās parakstīšana, kā tika solīts, būs pamats, lai sadarbībā ar valdību un sociālajiem partneriem turpinātu iesākto darbu un pēc iespējas tuvākā laikā piemērotu samazināto PVN likmi sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem, kā arī īstenotu citus nozares priekšlikumus, kas iesniegti valdībā, tai skaitā - arī EK iniciatīvu sniegt atbalstu, lai mazinātu COVID19 izraisītās krīzes sekas visvairāk skartajās nozarēs."

Latvijas Restorānu biedrības (LRB) prezidents Jānis Jenzis: "Augstu novērtēju panākto Ģenerālvienošanos ar LSAB. Šis ir izaicinājumiem bagāts laiks, kad kopā jāstrādā gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem, lai mazinātu Covid19 izraisītās krīzes seku ietekmi uz viesmīlības nozari. Mūsu prioritāte joprojām ir nozares sakārtošana. Ceru, ka Ģenerālvienošanās būs labs pamats, lai kopīgiem spēkiem panāktu nozares ilgtspēju, nodokļu un administratīvā sloga mazināšanu ēdināšanas un viesu izmitināšanas nozarēs, mazo un vidējo uzņēmumu likviditātes nodrošināšanu."

Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) valdes līdzpriekšsēdētājs Dainis Domiņs: "LTA prioritāte ir samazināt PVN ēdināšanas pakalpojumam, lai varētu mūsu klientiem piedāvāt veselīgāku maltīti par lētāku cenu. Otrs uzdevums ir nodrošināt lielāku atlīdzību mācību iestāžu ēdinātājiem, kas šobrīd saņem fiksētu un ļoti mazu atlīdzību (1,17 eiro) par viena skolēna pusdienām."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.47256613sec.