TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Eiropas tūrisma ministri videokonferencē sola pakāpenisku ceļošanas ģeogrāfijas paplašināšanu

Eiropas tūrisma ministri 27.04.2020 videokonferencē sola pakāpenisku ceļošanas ģeogrāfijas paplašināšanu, kur sākumā ir ceļošana savas valsts ietvaros, bet pēc tam pakāpeniski Eiropas Savienības ietvaros un tikai tad, kad būs vakcīna, ceļotāji varēs doties ārpus Eiropas.

Tūrisma ministri apsprieda iespēju atvērt tūrisma maģistrāles Eiropas Savienības ietvaros (Horvātijas priekšlikums). Daudzas Eiropas Savienības dienvidu valstis vēlas piesaistīt tūristus jau šajā vasarā. Grieķijā tūrisma īpatsvars tautsaimniecībā ir 20% un Horvātijā 17%. Vidēji Eiropas Savienībā tūrisma bizness ir 10% no tautsaimniecības, bet nodarbināti tajā ir 12% no visiem strādājošajiem jeb 27 miljoni cilvēku. Eiropas Savienības komisija rēķina, ka viesnīcas un restorāni zaudēs šajā gadā 50% ieņēmumu, tūroperatori 70%, kruīzu kompānijas un lidsabiedrības 90%.

Vācijā tūrisma biznesā ir nodarbināti 3 miljoni iedzīvotāju. Vācieši ceļošanai gadā iztērē vairāk nekā 100 miljardus eiro, no kuriem 50 miljardi tiek tērēti ārzemju ceļojumiem. Vācijā tūrisma bizness līdz aprīļa beigām ir parādā jau 3,5 miljardus eiro, kas būtu jāatmaksā patērētājiem. Tas nozīmētu lielu bankrotu vilni, tāpēc Vācija cenšas ieviest vaučeru sistēmu, ko īsti neatbalsta Eiropas Savienības Komisija. Eiropas Tūrisma ministri vaučeru jautājuma risinājumu nodot Eiropas Savienības Komisijas kompetencē. Ministri sprieda, ka tūrisma biznesa atbalstam ir jārada finansiāli fondi Eiropas Savienības ietvaros. 

Latviju šajā videokonferencē pārstāvēja Jurģis Miezainis, Ekonomikas ministrijas Parlamentārais sekretārs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42856383sec.