TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Baltijas valstis vienojas par iekšējo robežu atvēršanu

Latvijas Republikas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš 2020. gada 6. maijā sociālajā tīklā Facebook.com ziņo:

"Šodien video konferencē ar Jüri Ratas un Saulius Skvernelis vienojāmies par iekšējo robežu atvēršanu no 2020. gada 15. maija un brīvu Baltijas valstu iedzīvotāju kustību. Iedzīvotājiem, kuri ieradīsies no citām valstīm, arī turpmāk jāievēro 14 dienu pašizolācija."

Arī Ministru kabineta mājaslapā ziņots, ka prezidents Krišjānis Kariņš videokonferencē ar Igaunijas premjerministru Jiri Ratasu (Jüri Ratas) un Lietuvas premjerministru Sauļu Skverneli (Saulius Skvernelis) vienojās no 15. maija atcelt Covid-19 ierobežojumus uz Baltijas valstu iekšējām robežām.

Baltijas valstu premjerministri bija vienisprātis, ka Baltijas valstu sekmīgi īstenotie pasākumi, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, ir pietiekams pamats, lai no 15. maija tiktu atcelta Baltijas valstu iekšējo robežu kontrole. Baltijas valstu iedzīvotājiem līdz ar to tiks nodrošināta brīva kustība reģionā. Savukārt iedzīvotājiem, kuri ieradīsies no citām valstīm, arī turpmāk būs jāievēro 14 dienu pašizolācija.

Baltijas valstu ārlietu ministriem uzdots vienoties par praktiskiem soļiem ierobežojumu atcelšanā un informācijas apmaiņā par Baltijas valstīs ieceļošajām personām.

Sarunas gaitā ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem K. Kariņš pauda pārliecību, ka reģionālajiem transporta un enerģētikas infrastruktūras projektiem būs nozīmīga loma cīņā ar Covid-19 krīzes sekām un reģiona ekonomikas atveseļošanā. Baltijas valstu premjerministri uzsvēra, ka elektrotīklu sinhronizācijas projekts norit atbilstoši plānam.

"Neraugoties uz pašreizējiem apstākļiem, "Rail Baltica" projekta ieviešanā vērojams progress, un tam būs liela loma reģiona ekonomikas atveseļošanā. Vienlaikus mums ir jāpilda savs mājasdarbs un jāvienojas par integrētu projekta ieviešanas modeli, kas ir īpaši būtiski celtniecības fāzē. Vienojāmies lūgt Eiropas Komisiju sagatavot papildus analīzi par šī modeļa priekšrocībām un detaļām," uzsvēra K. Kariņš.

Lai koordinētu Baltijas valstu sadarbību Covid-19 ierobežojumu pakāpeniskā atcelšanā, šodien notiek arī Baltijas valstu veselības ministru videokonference, savukārt piektdien plānotas Baltijas valstu ārlietu ministru, kā arī iekšlietu ministru videokonferences.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71173692sec.