TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lidosta «Rīga» atsāk lidojumus paaugstinātas epidemioloģiskās drošības apstākļos

Ieviešot visaptverošu epidemioloģiskās drošības programmu #NeļaujVīrusamCeļot, lidosta "Rīga" 2020. gada 18. maijā, ar četriem nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" reisiem uz Viļņu, Tallinu, Oslo un Frankfurti atsāk starptautiskos pasažieru lidojumus.  

Programma #NeļaujVīrusamCeļot paredz pasākumu kopumu vairākos darbības virzienos lidostas un lidostā strādājošo uzņēmumu darbinieku aizsardzībai un  drošai pasažieru apkalpošanai, lai pēc iespējas mazinātu COVID-19 izplatības riskus. Izstrādājot programmu, lidosta ir konsultējusies ar Latvijas veselības aizsardzības institūcijām un ņēmusi vērā starptautisko aviācijas organizāciju rekomendācijas.

"Lai dotu savu ieguldījumu saslimšanas ierobežošanā un rūpētos par darbinieku un pasažieru drošību, kopā ar aviokompānijām, sadarbības partneriem un speciālistiem esam paveikuši apjomīgu un rūpīgu darbu, lai sagatavotu lidostu "Rīga" darbam pandēmijas apstākļos. Lidostā ir ieviesti papildus epidemioloģiskās drošības pasākumi gan pasažieriem, gan darbiniekiem, gan pielāgojot infrastruktūru un pilnveidojot darba organizāciju," stāsta lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa. "Tas, cik šie pasākumi būs efektīvi, ir atkarīgs arī no katra no mums – cik atbildīgi un rūpīgi pildīsim noteiktās prasības. Tāpēc aicinu – ceļosim paši, bet vīrusam ceļot neļausim!" aicina lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja.

"Man ir liels prieks par lidostas "Rīga" ieguldījumu, izveidojot biodrošības programmu, kas šobrīd ir labs paraugs citām Eiropas valstīm, strādājot pandēmijas apstākļos. Programma ir balstīta uz ciešu sadarbību starp lidostu, aviokompānijām un valsts institūcijām, ievērojot starptautisko ekspertu ieteikumus un labo praksi. Tā aptver būtiskus aspektus, ko būtu jāņem vērā, lai pasažieru apkalpošana un citi lidostas procesi būtu iespējami epidemioloģiski droši, vienlaikus rūpējoties gan par pasažieru un gaisa kuģu apkalpošanas kvalitāti, gan aviācijas drošību," atzīst Starptautiskās Gaisa transporta asociācijas (IATA) Eiropas reģiona direktors Raimonds Gruntiņš.

Ņemot vērā, ka lidostā infrastruktūras un drošības procedūru dēļ ne vienmēr iespējams nodrošināt pietiekamu distancēšanos, ar satiksmes ministra rīkojumu ir noteikts, ka, uzturoties lidostā, visiem ceļotājiem, izņemot bērnus līdz 7 gadu vecumam, obligāti jāvalkā medicīniskā maska. Ieeja lidostas terminālī ir atļauta tikai pasažieriem maskās, uzrādot iekāpšanas karti vai rezervācijas apstiprinājumu. Lidosta aicina rūpīgi ievērot prasību valkāt masku visā uzturēšanās laikā lidostā. Īpaši masku lietošana tiks kontrolēta vietās, kur ir apgrūtināti ievērot fizisko distanci.

Ja pasažieris ir ieradies lidostā bez maskas, tās būs iespējams iegādāties vairākās vietās gan pie ieejas, gan arī pašā terminālī.

Lai mazinātu vienlaikus lidostā esošo cilvēku skaitu, ieeja lidostas terminālī nebūs ļauta sagaidītājiem un pavadītājiem. Lidosta aicina sagaidītājus un pavadītājus uz lidostu doties vien tad, ja pasažierim nepieciešama īpaša palīdzība nokļūšanai lidostā.

Ceļotāji arī aicināti lidostā pastiprināti ievērot roku higiēnu un visur, kur tas ir iespējams, ievērot fizisko distancēšanos. Visā lidostas terminālī ir izvietoti 25 roku dezinfekcijas automāti, tostarp 20 no tiem - bezkontakta. Dezinfekcijas līdzekļi atrodas arī pie reģistrācijas galdiem un iekāpšanas sektoros. Savukārt, lai atgādinātu par distancēšanās nozīmi, uz grīdām un krēsliem ir izvietotas īpašas atzīmes.

Rūpējoties par darbinieku drošību, lidostas klientu apkalpošanas darbavietas ir aprīkotas ar īpašiem aizsargstikliem. Lidostas darbinieki ir apgādāti ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem – sejas maskām, sejas aizsargvairogiem, vienreizlietojamiem cimdiem - atbilstoši konkrētā darba specifikai. Pasažieru terminālī tiek īstenoti papildu tīrīšanas un dezinfekcijas pasākumi, izmantojot Slimību kontroles un profilakses centra rekomendācijām atbilstošus tīrīšanas līdzekļus.

Plānojot gaisa kuģu izvietojumu un iekāpšanas sektorus, lidosta pievērsīs pastiprinātu uzmanību tam, lai maksimāli mazinātu pasažieru koncentrēšanos un iespējami retāk būtu jāizmanto autobusi. Ja tomēr pasažierus būs jāved ar autobusiem, vienā transportlīdzeklī tiks pārvadāti ne vairāk kā 25 cilvēki.

Lidosta aicina pasažierus jau pirms ierašanās lidostā "Rīga" iepazīties ar ieviestajiem drošības pasākumiem lidostas mājas lapā, kā arī rūpīgi iepazīties ar izvēlētās aviokompānijas drošības prasībām. Piemēram, nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" savos gaisa kuģos neielaidīs pasažierus ar ķermeņa temperatūru virs 37,8 grādiem. Temperatūras pārbaude pasažieriem tiks veikta pirms drošības kontroles. Vēl divas temperatūras mērīšanas iekārtas tiks uzstādītas lidostas atlidošanas zālēs.

Lidosta arī aicina vēl pirms ceļojuma noskaidrot, kādas prasības ieceļošanai un ierobežojumi ir noteikti galamērķa valstī.

Ieceļojošiem pasažieriem lidosta atgādina: ja ceļotājs Baltijas valstīs ir ieradies no valsts ārpus Baltijas vienotās telpas, viņa pienākums ir ievērot 14 dienu pašizolāciju. Tāpat ieceļotājiem jāatceras, ka sabiedriskajā transportā Latvijā ir obligāti jāvalkā sejas maska vai cits mutes un deguna aizsegs.

Lidosta "Rīga" ir strauji augošs Ziemeļeiropas gaisa satiksmes mezgls. 2019.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 7,8 miljonus pasažieru. Kompānijas "Cirius" pētījumā lidosta "Rīga" atzīta par 2019.gada 4.punktuālāko lidostu pasaulē vidējo lidostu grupā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4203701sec.