TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lidosta «Rīga» pievienojas EASA COVID-19 ierobežošanas hartai

Lidosta "Rīga" pievienojusies Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūras (European Union Aviation Safety Agency, EASA) COVID-19 ierobežošanas hartai, apliecinot uzņēmuma gatavību strādāt pēc augstākajiem aviācijas nozares epidemioloģiskās drošības standartiem un sadarboties nacionālā un starptautiskā līmenī slimības izplatības risku mazināšanai.

EASA harta, ko pašlaik parakstījušas 22 Eiropas lidostas un lidostu operatori, ietver ne tikai apliecinājumu hartas dalībnieka spējai savā darbībā nodrošināt visaugstākos epidemioloģiskās drošības standartus, bet paredz arī savstarpēju sadarbību un informācijas apmaiņu, lai uzlabotu nozares kopīgos pasākumus un standartus, kuru mērķis ir rūpēties par maksimālu pasažieru drošību un aizsardzību globālās pandēmijas apstākļos.

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa uzsver: "Pasažieru  drošība un veselība ir mūsu svarīgākā prioritāte. Jau kopš pandēmijas sākuma lidosta "Rīga" ir ieguldījusi lielu darbu, lai pilnveidotu gan pasažieru un gaisa kuģu apkalpošanas procesus, gan infrastruktūru ar mērķi maksimāli mazināt slimības izplatības riskus. Pievienojoties EASA hartai, lidosta apliecina gatavību rīkoties pati un sadarboties ar citiem, lai avioceļojumi būtu maksimāli droši un mūsu pasažieri – pasargāti."

Pievienošanās hartai ir apliecinājums tam, ka maijā lidostā "Rīga" ieviestā epidemioloģiskās drošības programma #NeļaujVīrusamCeļot atbilst EASA-ECDC Aviācijas veselības drošības protokolam. Šis dokuments satur EASA un Eiropas Slimību kontroles un profilakses centra (European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC) izstrādātas zinātniski pamatotas vadlīnijas lidostām un lidsabiedrībām COVID-19 risku mazināšanas pasākumu ieviešanā ar mērķi nodrošināt vienotu un saskaņotu rīcību visā Eiropas aviācijas nozarē.

Harta arī paredz iknedēļas informācijas un datu apmaiņu starp hartas dalīborganizācijām un EASA. Analizējot iesniegto informāciju gan par pasažieru plūsmas intensitātes pieaugumu, gan saslimšanas gadījumiem un izplatību, EASA vērtēs ieviesto pasākumu efektivitāti un nepieciešamības gadījumā spēs operatīvi reaģēt uz aktuālo situāciju, tādējādi vairojot kopējo ceļošanas drošību Eiropā.

EASA hartu līdz šim parakstījušas vairāk nekā 40 Eiropas lidostas un lidsabiedrības. Plašāka informācija par hartu un tās parakstītājiem atrodama EASA mājaslapā.

Jau vēstīts, ka lidostas ieviestā programma #NeļaujVīrusamCeļot paredz pasākumu kopumu vairākos darbības virzienos lidostas un lidostā strādājošo uzņēmumu darbinieku aizsardzībai un  drošai pasažieru apkalpošanai, lai pēc iespējas mazinātu COVID-19 izplatības riskus. Tostarp atbilstoši EASA-ECDC vadlīnijām noteikts, ka, uzturoties lidostā, pasažieriem obligāti jāvalkā medicīniskā maska, tāpat ceļotājiem tiek nodrošināta iespēja pastiprināti ievērot roku higiēnu un visur, kur tas ir iespējams, ievērot fizisko distancēšanos.

Tāpat ieviesti pasākumi darbinieku aizsardzībai un lidostā tiek īstenoti papildu tīrīšanas un dezinfekcijas pasākumi.

Lidosta aicina pasažierus jau pirms ierašanās lidostā "Rīga" iepazīties ar ieviestajiem drošības pasākumiem lidostas mājas lapā, kā arī rūpīgi iepazīties ar izvēlētās aviokompānijdas drošības prasībām. Piemēram, nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" savos gaisa kuģos neielaiž pasažierus ar ķermeņa temperatūru virs 37,8 grādiem. Temperatūras pārbaude pasažieriem tiek veikta pirms drošības kontroles.

Lidosta arī aicina vēl pirms ceļojuma noskaidrot, kādas prasības ieceļošanai un ierobežojumi ir noteikti galamērķa valstī.

Ieceļojošiem pasažieriem lidosta atgādina: ja ceļotājs Latvijā ir ieradies no valsts, kur COVID-19 kumulatīvais rādītājs 14 dienu periodā pārsniedz 15, viņa pienākums ir ievērot obligātu 14 dienu pašizolāciju. Valstu saraksts ir atrodams SPKC mājas lapā.

Lidosta "Rīga" ir strauji augošs Ziemeļeiropas gaisa satiksmes mezgls. 2019.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 7,8 miljonus pasažieru. Kompānijas "Cirius" pētījumā lidosta "Rīga" atzīta par 2019.gada 4.punktuālāko lidostu pasaulē vidējo lidostu grupā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72329617sec.