TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Projekta «Dārza pērles» busiņš viesojās Igaunijā

 11. un 12.jūlijā, projekta “Dārza pērles” busiņš viesojās Igaunijā - Allikukivi Vīna muižas ( Allikukivi veinimõis ) dārza svētkos un Kärstna muižas ( Kärstna mõis ) atvērto durvju dienā, lai pasākumu apmeklētājus aicinātu apceļot skaistākos Latvijas un Igaunijas parkus un dārzus.


Abos pasākumos varēja novērot kā svētku plānošanas un gatavošanas procesā padomāts par dažādām šo pasākumu apmeklētāju mērķgrupām – gan senioru grupām, gan ģimenēm ar bērniem, kā arī dārzkopjiem, kurus interesē praktiski un specifiski jautājumi par dārziem un parkiem.


Sarunās ar Allikukivi Vīna muižas un Kärstna muižas saimniekiem uzzinājām par iecerēm un darbiem, kas jau uzsākti, lai attīstītu un uzlabotu dārzu tūrisma pakalpojumus un piedāvājumu.


Allikukivi Vīna muižas dārza svētkos apmeklētāji tika iepazīstināti ar muižas vēsturi un to, kādi vīni tiek gatavoti muižas vīna pagrabos. Saimnieks ar lepnumu iepazīstināja ar notiekošajiem darbiem, lai palielinātu vīna ražošanas apjomus, uzlabotu un attīstītu tūrisma piedāvājumu muižas ēkā, kas saistīts ar vīna degustāciju un sadarbību ar citiem vietējiem mājražotājiem.

 


Parka teritorijā, neskatoties uz stipro lietu un vēju, bija iespējams aplūkot fotoizstādi, kā arī aplūkot dārzus, kur tiek audzētas ogas un rabarberi vīna gatavošanai.


Allikukivi Vīna muiža labprāt sadarbojas arī ar citiem projekta “Dārza pērles” dalībniekiem un svētkos bija iespējams iegādāties Igaunijā selekcionētās rožu šķirnes un parka rozes no Panga Talu Roosid saimniecības.


Kärstna muižas atvērto durvju dienu pierādīja, ka Kärstna iedzīvotājos mīt apņēmība un spēks apvienoties un paveikt lielus darbus. Pasākumu dienā apmeklētāji katru stundu, sākot no 10:00, tika aicināti doties ekskursijā uz muižas parku, bet muižas ēkā darbojās kafejnīca, kur varēja nobaudīt tradicionālo Mulgi putru un vietējo saimnieču gardās tortes. Pie muižas ēkas interesentiem bija iespēja uzklausīt dārzkopes Liina Arus padomus par ogulājiem, iegādāties grāmatu par avenēm un to audzēšanu, kā arī nodegustēt ogas.


No pasākuma organizatoriem noskaidrojām, ka tiek plānoti vērienīgi parka apstādījumu atjaunošanas darbi.


    Informācija par Latvijas un Igaunijas dārziem un parkiem, kā arī 2020.gada pasākumiem ➡ www.gardenpearls.eu.


Projekts "Dārza Pērles" veidots Estonia - Latvia Programme ietvaros ar mērķi veicināt dārzu tūrisma attīstību, kā arī popularizēt Latviju un Igauniju kā vienotu dārzu tūrisma galamērķi.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49844599sec.