TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Aicina uzņēmējus pieteikties līdz 14. augustam iniciatīvai «Ierēdnis ēno uzņēmēju»

2020. gada 16. septembrī Latvijā jau otro reizi notiks iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju”. Ekonomikas ministrija aicina uzņēmējus iesaistīties iniciatīvā un līdz 14. augustam pieteikties mājaslapā ierednieno.org, izvēloties konkrētas ierēdņu vakances pēc to atbildības jomām.


Iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju” notiek sadarbībā ar Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK), Latvijas Biznesa savienību (LBS) un Junior Achievement Latvia.


“Valstij ir svarīgi sarunāties ar uzņēmējiem un vienam otru saprast, lai kopā veidotu tādu biznesa vidi Latvijā, kas sekmētu arvien jaunu uzņēmumu veidošanos un esošo paplašināšanos, veicinātu nodarbinātību un attīstītu inovāciju, palielinātu produktivitāti un konkurētspēju. Dialogs veicina savstarpēju izpratni par to, kas notiek ierēdniecības un reālās biznesa vides ikdienā, un iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju" ir viens no soļiem šādas sadarbības stiprināšanā. Turklāt uzņēmējiem tā ir iespēja nepastarpināti saņemt ierēdņu konsultācijas un praktisku palīdzību, kā arī sniegt savus ieteikumus uzņēmējdarbības vides uzlabošanai,” uzsver ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

 

Kāpēc piedalīties?


Dalība iniciatīvā “Ierēdnis ēno uzņēmēju” ir uzņēmēja iespēja tikt sadzirdētam. Uzņēmējs iniciatīvas laikā var pieteikt savu ideju vai problēmjautājumu un nepastarpināti piedalīties tā risināšanā sadarbībā ar atbildīgo valsts pārvaldes darbinieku.  Uzņēmējs var pieteikt vairākus ierēdņus, kuri vienlaicīgi apmeklēs uzņēmumu. Dalība iniciatīvā ir arī lieliska iespēja valsts pārvaldes darbiniekam iepazīties ar uzņēmēja pieredzi un izaicinājumiem, kā arī novērtēt savu / savas iestādes veidotā regulējuma piemērošanu praksē.

 

Ko par iniciatīvu saka uzņēmēju interešu pārstāvji?


Eduards Filippovs, LBS valdes priekšsēdētājs: “Uzņēmējdarbības vide un valsts pārvaldes modernizācija, vienlaikus ar efektīvas un ekonomiskākas valsts pārvaldes izveidi ir būtiski priekšnoteikumi mūsu kopējai konkurētspējai. Šīs iniciatīvas ietvaros uzņēmējiem ir unikāla un praktiska iespēja izveidot dialogu ar dažādu valsts pārvaldes institūciju ekspertiem, pastāstīt par savām vajadzībām, norādīt uz problēmām un sniegt priekšlikumus nepieciešamajiem risinājumiem. Aicinu arī Latvijas mazos uzņēmumus būt aktīviem šīs iniciatīvas atbalstītājiem, piesakot ēnošanas vietas.”


LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone: "Aicinām darba devējus šogad vēl aktīvāk piedalīties ēnu dienā, ļaujot valsts pārvaldes pārstāvjiem iepazīties ar uzņēmēju darba ikdienu un parādot, kā dažādu likumu piemērošana praksē ietekmē uzņēmējdarbības vidi. Iesaiste šajā iniciatīva var kļūt par labu sākumpunktu atvērtai un uz izpratni balstītai sadarbībai starp abām pusēm, kopējā darbā veidojot ekonomiski spēcīgu un labklājīgu valsti."


“Šī ir lieliska iniciatīva, kura noteikti ir jāturpina.  Jo labāk ierēdniecība izpratīs uzņēmējus, jo labāka politika. Jo labāka politika, jo augstāka labklājība visiem Latvijas iedzīvotājiem,” saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.


Uzņēmēji var pieteikties iniciatīvai “Ierēdnis ēno uzņēmēju”, aizpildot pieteikuma anketu līdz 14. augustam. Plašāka informācija par iniciatīvu un pieteikšanos “Ierēdnis ēno” mājaslapā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65450001sec.