TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Novatours: Kas jāzina dedzīgākajiem ceļotājiem jeb ceļošana uz Grieķiju ar jauniem noteikumiem

Laikā, kad daudzu prātā rosās jautājums, vai ceļot ir droši, naskākie ceļotāji jau atgriežas no atpūtas baudīšanas ārvalstīs, gandarīti daloties ar jauniegūto ceļošanas pieredzi. Viena no pirmajām valstīm, kas vēra savas durvis Latvijas ceļotājiem, un joprojām ir ceļošanai drošu valstu sarakstā, bija Grieķija. Valsts savus viesus sagaida ar īsteni siltu vasaru, tirkīzzilu jūru un sirsnīgu viesmīlību, tomēr tā ir arī sarūpējusi jaunus noteikumus ieceļotājiem.

"Vasara ir atvaļinājumu laiks, un es savu atvaļinājumu ar ārvalstu braucienu biju ieplānojusi labu laiku atpakaļ. Lai arī man ļoti patīk Latvija, mūsu garā, tumšā ziema nogurdina, bet vasara nereti nesniedz kāroto siltumu un sauli. Tāpēc ierasti vasarās cenšos doties uz ārvalstīm, kur vasarīgi laika apstākļi ir garantēti. Šoreiz savai atpūtai biju izvēlējusies Grieķijas salu Krētu. Atgriežoties varu apgalvot, ka ar savu izdarīto izvēli esmu ļoti apmierinātā," norāda jūlijā Grieķiju apciemojusī ceļotāja.

Ceļošana viennozīmīgi ir mainījusies, bet visas izmaiņas ieviestas tikai tāpēc, lai ceļošana būtu droša, un no tām nevajag baidīties. Tiem ceļotājiem, kas arī apsver došanos uz Grieķiju, lai ilgi gaidīto atpūtu neaizēnotu negaidīti pārsteigumi, tūroperators un ceļošanas eksperts "Novatours" ir apkopojis būtiskās izmaiņas Grieķijas ieceļošanas un apceļošanas nosacījumos. 

Viens no Grieķijas jaunievedumiem, kas ir jāievēro pilnīgi visiem ieceļotājiem, ir elektroniska ieceļošanas protokola nepieciešamība. Vismaz 24 stundas pirms brauciena internetā ir jāaizpilda un jāiesniedz pasažieru informācijas veidlapu (Passenger Locator Form). Atbildē uz to pusnaktī pirms lidojuma ceļotājs saņem unikālu QR kodu, bez kura iebraukšana valstī var tikt liegta, kā arī var tikt piemērots 500 eiro naudas sods.

Tāpat jāņem vērā, ka izlases kārtībā daļai ieceļotāju Grieķijas lidostā var likt veikt Covid-19 testu. Tādā gadījumā jārēķinās, ka 24 stundas nāksies pavadīt izolācijā. Pašizolācijas pārkāpējiem draud naudas sods EUR 5000 apmērā.

Ceļojuma sākums. Lidosta.

Nākamās izmaiņas ceļotājus sagaida jau Rīgas lidostā - telpās ļauts ieiet tikai personām ar ceļošanai derīgām iekāpšanas kartēm vai rezervācijas apstiprinajumiem.

Tāpat šeit stingri noteikts, ka visiem lidostas apmeklētājiem, izņemot bērnus līdz septiņu gadu vecumam, obligāti ir jābūt ar medicīniskām sejas maskām. Arī fiziskā distancēšanās un personiskās higiēnas ievērošana joprojām ir spēkā.

Lai mazinātu drūzmēšanos, iekāpšana lidmašīnā var tikt regulēta atbilstoši sēdvietām. Savukārt lidostas autobusos tiek pārvadāts ierobežots skaits pasažieru, līdz ar to iekāpšanas process var būt nedaudz ilgāks.

Nokļūšana galamērķī. Lidojums.

Lidojuma laikā obligāti lietojamas sejas medicīniskās maskas.

Pasažieriem, kuri vēlas baudīt maltīti lidojuma laikā, vēlams to pasūtīt jau pirms lidojuma, jo to pieejamība lidojuma laikā var tikt ierobežota. Ja tomēr kāds no pasažieriem vēlēsies pasūtīt kaut ko lidojuma laikā, jāņem vērā, ka norēķini var būt veicami vien ar elektroniskām maksājumu kartēm.

Lidojuma laikā lidmašīnu apkalpojošais personāls var ierobežot pasažieru pārvietošanos pa lidmašīnu, kā arī var tikt regulētas rindas pie labierīcībām.

Atpūtas baudīšana. Viesnīcas.

Lai arī Grieķija savas durvis ceļotājiem vēra 1. jūlijā, šobrīd ne visas viesnīcas ir pieejamas ceļotājiem. Daļa viesnīcu joprojām ir slēgtas, jo viesnīcām, lai tās varētu uzņemt viesus, ir jāsaņem īpaša atbildīgo valsts iestāžu atļauja, tām jādarbojas saskaņā ar obligātām vadlīnijām, personālam jābūt īpaši apmācītam.

Lai samazinātu tiešu kontaktu starp viesnīcas viesiem un personālu, ir samazināts viesnīcu numuriņu tīrīšanas biežums. Gultas veļa un dvieļi tiek mainīti tikai pēc viesu individuāla pieprasījuma. Numuriņos vairs netiek izvietoti mazsvarīgi priekšmeti - ēdienkartes, žurnāli u.t.t.. Vērienīgas pārmaiņas skārušas arī viesnīcu ēdināšanu. Bufetes veida ēdieni ir atļauti, bet tikai tad, ja ēdiens ir novietots aiz caurspīdīgas barjeras un to pasniedz darbinieks, kurš valkā masku un cimdus. Pašapkalpošanās un tieša viesu saskare ar ēdienu ir aizliegta.

Iekštelpu baseini un trenažieru zālēs ir slēgtas. Tomēr izveicīgākās viesnīcas ir jau paspējušas pielāgoties - trenažieru zāles izvietojot ārpus telpām, jo Grieķijas klimats tam ir piemērots. Sauļošanās gultas gan pludmalē, gan pie baseiniem tiek novietas ar 2 m distanci starp tām.

Valsts un dabas baudīšana.

"Par spīti visiem jaunievedumiem, Grieķija ik katru savu viesi sagaida ar patiesām rūpēm par drošību, atvērtu sirdi, siltu un dzirdu jūras ūdeni, gardu un veselīgu Vidusjūras ēdienu, kā arī patiesi vasarīgu laiku, krāšņu dabu un virkni aktīvās atpūtas iespēju. Gan pludmales, gan sabiedriskās vietas ir salīdzinoši tukšākas, bet tas tikai rada drošuma sajūtu un ļauj mierpilnāk baudīt atpūtu," norāda "Novatours" ceļotāja.

Grieķijā tāpat kā Latvijā sabiedriskās vietās ir jāievēro fizisko distancēšanos un viesiem šobrīd jārēķinās ar sejas masku nēsāšanu gan sabiedriskās vietās, gan transporta līdzekļos. Noteikumu neievērotājiem var tikt piemērots naudas sods EUR 150 apmērā.

Par masku nepieciešamību vēsta gan uzlīmes pie sabiedrisku iestāžu ieejām, gan par tām atgādina apkalpojošais personāls. Lielākos veikalos var tikt organizēta limitēta skaita pircēju atrašanās telpās.

Par "Novatours"

"Novatours" ir vadošais tūroperators Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kas nodrošina šodien iegādāto pakalpojumu stabilitāti arī nākotnē. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. "Novatours" garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.

www.novatours.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.50255013sec.