TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvijas pasākumu nozares profesionāļi tiksies klātienē un virtuāli Pārceltajā Latvijas Pasākumu forumā

25., 26. un 27. augustā, Mālpilī un tiešraidēs pēc ilgāka laika tiksies Latvijas pasākumu nozares profesionāļi. 3 dienu pasākumā nozare runās par to, kas ir noticis kopš marta un kas sagaida pasākumu industriju nākotnē. Pārceltā Latvijas Pasākumu foruma ietvaros notiks 11 sesijas, atkalsatikšanās vakars, LaPPA gada balvas 2019 pasniegšanas ceremonija, LaPPA kvalitātes zīmes pasniegšanas pasākums un Pasākumu lielā spēle.


"Pēc ilgāka laika mēs atkal tiekamies! Šis gads ir bijis pavisam citādāks, tas ir aplauzis spārnus, bet devis visai pasākumu nozarei kopā būšanas sajūtu un tādēļ Pārceltajā Latvijas Pasākumu forumā mēs pārejam uz Tu. Atkalsatikšanās prieks, droša kopā būšana un daudz jaunas informācijas - tas sagaida foruma apmeklētājus - nozares profesionāļus,” stāsta Latvijas Pasākumu foruma direktors Mārcis Gulbis


Šī gada 13. jūlijā pasākumu nozarē strādājošos profesionāļus apvienojušās organizācijas sanāca kopā uz sarunu "Latvijas pasākumu nozare vs. Covid", apzinot esošo situāciju pasākumu jomā un domājot par risinājumiem industrijā, kas ļautu turpināt eksistenci un nepieļaut tās iznīcību. Sarunas rezultātā tapa nozares vēstule, uz kuru 13. augustā Latvijas Kultūras ministrija sniedza atbildi. Kas šobrīd notiek nozarē un kā nozarei dzīvot tālāk - par to pasākumu nozare runās diskusijā "Latvijas pasākumu nozare vs. Covid”.


Pasākumu jomas juridisko jautājumu eksperte Baiba Erdmane forumā stāstīs par iepirkumiem pasākumu jomā. Kā saprast, kāds iepirkums veicams, kā izvēlēties pareizo procedūru, kā pareizi sagatavot tehnisko specifikāciju? Juridiskajā sesijā tiks apskatīti arī konkrēti piemēri.


AKKA / LAA (Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra / Latvijas Autoru apvienība) muzikālo darbu nodaļas vadītāja Ināra Dombrovska stāstīs par autoru darbiem un to izmantojuma veidiem pasākumos. Pasākumu rīkotāji varēs uzzināt, kā saprast, kādas darbu izmantošanas atļaujas jāsaņem, kādas atļaujas izsniedz paši autori un kādas jāsaņem kolektīvā pārvaldījuma organizācijā. LaIPA (Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība) izpilddirektore Liena Grīna sesijā stāstīs par mūzikas ierakstu izmantošanu klātienes un tiešsaistes pasākumos un to, kurā brīdī pasākumā producents kļūst par mūzikas ierakstu producentu un kāpēc pasākumu organizatoriem vajadzētu reģistrēties LaIPA.


Iepriekšējos Latvijas Pasākumu forumos bieži ir runāts pa jaunām pasākumu formām, taču C19 ir piespiedis nevis par tādām runāt, bet tādas radīt. Pasākumu foruma nākotnes panelī runāsim par to, kā nākotne jau ir klāt šodien un tas notiek Latvijā.


Mūsdienās video vai foto kadrs no drona ir katra sevi cienoša brīvdabas pasākumu rīkotāja must-have. Taču realizējot dronu lidojumus pasākumos jāņem vērā gan normatīvie akti, gan praktiskie aspekti, gan jāatceras, ka nepieciešami saskaņojumi. Kāds ir tiesiskais regulējums dronu izmantošanai pasākumos, kādos gadījumos to drīkst un kādos - nedrīkst darīt, kādi saskaņojumi nepieciešami, kas jāievēro, plānojot un veicot dronu lidojumus un kāda ir pasākuma rīkotāja un drona pilota atbildība? Visu svarīgāko par dronu izmantošanu pasākumā pastāsīs V/A “Civilās aviācijas aģentūra” Bezpilota gaisa kuģu lidojumu drošuma nodaļas vecākais inspektors Eižens Jēkabsons.


Pasākumu nozari regulējošais dokuments likums "Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likums” šogad jūnijā ir sagaidījis grozījumus atsevišķos punktos un arī nākotnē nozares likums varētu tikt mainīts. Kāpēc un kādi grozījumi likumā nepieciešami, kas varētu mainīties un uzlaboties pasākumu nozarē, kā arī par to, ar kādiem drošības izaicinājumiem jāsaskaras pasākumu jomai gan pasaulē, gan Latvijā runāsim ar Valsts drošības dienesta ekspertiem.


Pasākumu foruma norišu vietu sesijā Latvijas Pasākumu norišu vietu asociācijas (LPNVA) pārstāvji pastāstīs, ko praksē šobrīd nozīmē pasākums ar 1000 cilvēkiem iekštelpās - kādi ir spēkā esošie kritēriji, kā jāveido plūsmas, foruma dalībnieki uzzinās par dinamiskās biļešu cenas noteikšanu – kā veidot biļešu cenu politiku pie ierobežota vietu skaita, balstoties uz biļešu pircēju pirkšanas paradumiem.


Vairāk informācijas un klātienes / virtuālā reģistrācija -  www.pasakumuforums.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38363886sec.