TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Notiks ekspertu diskusija par augstākās izglītības attīstību

17. septembrī plkst. 10.00 Biznesa augstskolā Turība notiks ekspertu diskusija „Augstākās izglītības nākotne un attīstības perspektīvas Latvijā”, kurā piedalīsies izglītības jomas speciālisti, augstskolu pārstāvji un digitalizācijas eksperti. Diskusija tiek rīkota, lai identificētu būtiskākos izaicinājumus, ar kādiem šobrīd saskaras augstākās izglītības iestādes, kā arī iezīmētu nākotnes izaicinājumus un iespējamos risinājumus. Vietu skaits klātienē ierobežots, bet diskusiju būs iespējams vērot arī tiešraidē augstskolas Facebook lapā.

Tāpat diskusijās laikā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kā augstskolām nodrošināt veiksmīgu digitalizācijas procesu un nezaudēt saikni ar studentu, arvien vairāk pārejot uz attālināto mācību procesu? Kā Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji un izglītības jomas speciālisti redz augstākās izglītības nākotni šī brīža apstākļos? Ko students sagaida no savas augstskolas? Kā pasniedzējam piemēroties un neizdegt, pārejot uz attālināto mācīšanas režīmu?

”Jau šobrīd Latvija ir izdarījusi pietiekami daudz, lai virkne valstu mūs izvērtētu kā studiju galamērķi. Turpinot iesāktās aktivitātes augstākās izglītības popularizēšanai ilgtermiņā, mēs būsim aizvien pievilcīgāks galamērķis studijām. Noteikti diversificēsim mērķa tirgu attiecībā uz potenciālo studentu atlasi. Pieļauju, ka tuvākie divi gadi augstākās izglītības eksportā būs vissmagākie, pēc tam prognozēju atgriešanos iepriekšējā līmenī. Attiecībā uz mērķa tirgiem jāsaka, ka tie nemainīsies, bet nāks klāt jauni,’’ uzsver Biznesa augstskolas Turība Studiju attīstības un starptautiskās sadarbības prorektors, Augstākās izglītības eksporta apvienības pārstāvis Imants Bergs.

Diskusijā piedalīsies Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš, Ventspils Augstskolas Studējošo pašpārvaldes pārstāvis Raitis Didrihsons, Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors, Valsts sekretāra vietnieks Dmitrijs Stepanovs, Latvijas Universitātes docente Daiga Kalniņa, Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis, kā arī Biznesa augstskolas Turība Studiju attīstības un starptautiskās sadarbības prorektors, Augstākās izglītības eksporta apvienības pārstāvis Imants Bergs.

Pasākuma apmeklējums ir bez maksas. Lai pasākumu apmeklētu klātienē, aicinām aizpildīt pieteikuma anketu.

Katra persona var reģistrēties tikai vienu reizi un reģistrēt tikai sevi. Atkārtoti aizpildītas reģistrācijas anketas tiks dzēstas. Informējam, ka pasākums tiks fotografēts. Iegūtie materiāli var tikt publicēti.

Pasākums tiek rīkots Eiropas Sociālā fonda projekta „Pārvaldības uzlabošana Biznesa augstskolā Turība” (projekta nr.8.2.3.0/18/A/007) ietvaros.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.41121387sec.