TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Tūrisma speciālistu TOP7 priekšrocības Latvijas darba tirgū

Daudzi tūrisma nozares speciālisti šobrīd spiesti meklēt alternatīvas savam esošam darbam, un lielākā daļa meklē sev jaunu nodarbošanos citās nozarēs. Bet bieži vien netiek līdz pārrunām klātienē, jo potenciālie darbadēvēji nevēlas riskēt un izskatīt kandidātus no citām nozarēm. Ar šādu problēmu kādreiz saskarās arī tolaik strādājošais tūrisma nozarē Aleksandrs Ņemčenko, kurš jau pusotru gadu veiksmīgi darbojas vienā no vadošajiem telekomunikācijas nozares uzņēmumiem Latvijā.

“Man fiziski nebija iespējas pierādīt, ka esmu cienīgs kandidāts, jo nosūtot dokumentu ar savu biogrāfiju bez iespējas pierādīt savas spējas klātienē, ir kā iegādāties kādas datora programmas izmēģinājuma versiju - tu saņem maksimāli 30% no produkta” - teica Aleksandrs.

Daudzu nozaru personāla atlases darbinieki pat nenojauš, kāds potenciāls slēpjas viesmīlības un tūrisma nozares speciālistos, kuri gadiem ir strādājuši savā nozarē un rūpējušies par klientiem. Tādēļ Travelnews.lv kopā ar Nemčenko izveidoja tūrisma speciālistu priekšrocību TOP 7 – īpašības, kuras būs nenovērtējamas jebkurā nozarē!

1. Multikulturālā komunikācija

Strādājot viesmīlības vai tūrisma nozarē speciālistiem ik dienas sanāk saskarties ar dažādu tautību, rasu, kultūru pārstāvjiem. Tikai pateicoties viņu komunikācijas spējai ir iespējams klientam nodrošināt to servisu, kādu viņš vēlas. Turklāt tūrismā strādājošais ikdienā komunicē ar dažāda ranga un līmeņa cilvēkiem – sākot no lielu kompāniju vadītājiem beidzot un augstākā līmeņa menedžeriem, beidzot ar atpūsties gribošu ģimeni.

2. Svešvalodu zināšanas

Lai arī daudzi savos CV norāda, ka brīvi pārvalda angļu, vācu vai kādu citu valodu, tikai tūrisma un viesmīlības nozares speciālisti svešvalodas lieto ikdienā, turklāt, ne tikai rakstveidā, bet arī mutiski. Turklāt viņi lieliski zina un saprot dažādas angļu valodas – gan amerikāņu tūristu, gan pakistāniešu izcelsmes konsultantu, gan japāņu biznesmeni, gan arī Lielbritānijas vidienē dzīvojošu britu.

3.Fokusēšanās darbam

Visbiežāk tūrisma vai viesmīlības nozares darbiniekiem vienkārši nav ne laika, nedz iespēju nemitīgi urbties datora ekrānā vai spaidīt telefonu, izliekoties par ļoti aizņemtu, bet patiesībā skatoties draugu piedzīvojumus sociālajos tīklos. Viņi ir gana noslogoti un bieži vien tiek novēroti arī ar videokameru palīdzību – tā kā slaistīšanās pat gribot nav iespējama. Līdz ar to tūrisma sfērā strādājošais koncentrēsies darbam vismaz uz 80%.

4. Ārējais izskats

Ikdienā saskaroties ar klientiem, ir jāizskatās labi un moži. Uz darbu tūrisma vai viesmīlības speciālists nekad neieradīsies nošņurcis, nepiedienīgi ģērbies, jo tā viņš var zaudēt cieņu klientu un darba devēju acīs.

5. Digitālā kompetence

Tūrisma nozarē strādājošie ikdienā sastopas ar virkni dažādu rezervēšanas sistēmu. Katra no tām ir atšķirīga, ar saviem knifiem u radīta pilnīgi dažādos apstākļos. Taču tūrisma speciālists to var “atkost” dažu minūšu laikā un no inovācijām nebaidās.

6. Stresa noturība

Tūrismā nav vārda “problēma”. Tūrismā jebkurai situācijai ir jāatrod risinājums pat viskutelīgākajā situācijā. Turklāt jāizdara to ar smaidu uz lūpām, ne mirkli neizrādot apkārtējiem, ka risināms kas ļoti nozīmīgs. Ar savu ārējo mieru viņš rada labsajūtu savos klientos. Tai pat laikā smadzenes tajā brīdī darbojas uz pilnu jaudu. Stresa situācijas ir tūrisma speciālista ikdiena, tāpat arī ikdiena ir stresa situāciju pārvarēšana, neparādot to uz āru.

7. Spēja zibenīgi rast risinājumu

Tūrismā un viesmīlībā strādājošie ikdienu saskaras ar situācijām, kuras iepriekš nav iespējams paredzēt. Jā, klientam pazudis naudasmaks vai aizmirsta soma taksometrā – tās ir ikdienišķas situācijas, ar kurām nav nekādu problēmu tikt galā. Bet tikai šajā sfērā strādājošs cilvēks zinās, kā palīdzēt absolūti neierastās situācijās, turklāt, atradīs pat vairākus risinājumus.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79325509sec.