TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvijas mazo pārtikas ražotāju produkcija rod īsāko ceļu pie pircējiem

Šobrīd, kad svarīgi ir rūpēties par savu un tuvo cilvēku veselību, ikdienas uzturā arvien vairāk vēlamies lietot kvalitatīvus vietējos pārtikas produktus ar zināmu izcelsmi. Ir daudz mazo uzņēmēju, kuri ražo kvalitatīvu pārtiku, tomēr nav pārstāvēti lielveikalos un līdz šim savu preci pārdevuši tirdziņos, specializētos veikalos vai savā saimniecībā. Patreizējos apstākļos pircējiem viņu produkciju atrast un iegādāties palīdz mājražotāju kooperatīvi, tiešās pirkšanas pulciņi, dažādas pirkšanas platformas internetā un citi jauninājumi. Katrs Latvijas produkts, kuru izvēlamies no ārvalstīm importēto preču vietā, ir atbalsts mūsu vietējiem pārtikas ražotājiem un audzētājiem – mūsu pašu lauku saimniekiem.

Kur meklēt vietējos ražotājus un audzētājus?

Jauna informācijas sadaļa  PRODUKCIJAS IEGĀDE ir izveidota lauku tūrisma portāla www.celotajs.lv informācijas profilā „Lauku labumi”. Šeit atrodami jau 106 Latvijas lauku produktu audzētāji un ražotāji, kas pieteikuši savu informāciju, un to skaits turpina augt. Līdz šim „Lauku labumu” informācija bija veltīta tikai saimniecību apmeklēšanas iespējām. Jaunā sadaļa to papildina un ir veltīta tieši ražotajai produkcijai un tās iegādes iespējām gan saimniecībā, gan tirdzniecības vietās, gan e-veikalos.

Kā atrast interesējošo pārtikas ražojumu?

•    produktu grupas

Saimniecības sakārtotas vairākās produktu grupās pēc galvenā ražotās produkcijas veida:  svaigi dārzeņi un zaļumi; marinējumi un konservējumi; svaigi augļi, ogas un rieksti; ievārījumi un sīrupi; piena produkti; graudaugi, sēklas un pākšaugi; maize un konditoreja; olas; gaļa; zivis; medus un biškopības produkti; bezalkoholiskie un  alkoholiskie dzērieni; saldumi; sēnes tēja un kafija.

•    saimniecības informācija

Viena saimniecība var ražot un piedāvāt vairākus produkcijas veidus, piemēram, gan dārzeņus, gan piena produktus – tad tā atrodama vairākās produktu grupās. Norādīta arī plašāka informācija par pašu saimniecību, specializācija, lielums, kontakti saziņai un atrašanās vieta, kā arī veikali, tirdziņi, e-veikali un citas vietas, kur ārpus saimniecības var iegādāties tās ražojumus.

•    karte

Visas ražojošās saimniecības ir atzīmētas arī kartē ar meklēšanas atlasi - „Ražotāji”, kur tās iespējams meklēt pēc galvenajām produktu grupām vai pēc katra konkrēta produkta.

Pārtikas produktu audzētāji un ražotāji aicināti pievienoties

Produkcijas iegādes informācija būs noderīga gan individuāliem pircējiem, gan uzņēmējiem (bizness -biznesam) – veikaliem, restorāniem, viesu mājām, lai savā ēdienkartē arvien vairāk izmantotu vietējos ražojumus, varbūt pat no kaimiņa saimniecības. Pievienoties ir aicināti ne tikai tūrismā iesaistītie pārtikas ražotāji, bet ikviens, kurš vēlas paplašinat savu sadarbību ar citiem uzņēmējiem un iegūt jaunus klientus.

 Informācija tiek regulāri papildināta un ražotāji ir aicināti pievienoties, sūtot informāciju par savu audzēto vai ražoto produkciju uz e-pastu [email protected].

Ielūgums uz tiešsaistes diskusiju

Šī gada 11. martā, plkst. 14.00 – 15.30 „Lauku ceļotājs” un LOSP aicina uz tiešsaistes diskusiju par Latvijas uzņēmēju pieredzi: kā veicas ar savas produkcijas realizāciju tiešajiem apmeklētājiem, citiem uzņēmumiem – veikaliem, ēdinātājiem, cik nozīmīgs ir interneta veikals un sociālie tīkli, kā producijas izplatībā palīdz kooperatīvi. Parādīsim arī mūsu  jauno informācijas sadaļu, un tās piedāvātās iespējas produkcijas virzībai tirgū un pārdošanai.

Lūdzam skatīt diskusijas programmu šeit: www.celotajs.lv/lv/news/item/view/1100.

„Baltic Sea Food” noslēguma konference (angliski)

Pārtikas ražotāju informācijas sadaļa izveidota projekta „Baltic Sea Food ” ietvaros, ko veica partneri 10 Baltijas jūras reģiona valstīs. Latvijā informācijas sadaļu turpmāk uzturēs „Lauku ceļotājs”. Interesenti var pieteikties projekta noslēguma konferencei tiešsaistē no Igaunijas:  PROJECT „BALTIC SEA FOOD“ CLOSING CONFERENCE – 25.03.2021 plkst. 11.00 – 15.00 angļu valodā. Dzirdēsiet projekta pieredzes apkopojumu 10 valstīs, vīziju un perspektīvu, kurp virzās Eiropas kulinārais tūrisms, un ko no kulinārā tūrisma piedāvājuma sagaida ceļotāji.

Lūdzam skatīt diskusijas programmu šeit: https://www.celotajs.lv/lv/news/item/view/1100.

Uz abiem pasākumiem reģistrācija ir kopēja, atzīmējot sev interesējošo, līdz 7. martam - pieteikuma forma: https://forms.gle/NWnZrWjCEcsaRpfSA. Pēc pieteikšanās saņemsiet savā e-pastā saiti, lai pievienotos diskusijai vai konferencei (vai abām).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Lauku Ceļotājs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22523499sec.