TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Pirmo reizi Latvijā notiks kultūras tūrismam veltītā konference «Vai šeit ir bizness? Kultūras pienesums reģionālā tūrisma attīstībā»

Jūrmalas tūrisma informācijas centrs un Dzintaru koncertzāle, kas  šogad svin 80 gadu jubileju, 18. un 19. aprīlī pirmo reizi Latvijā organizē kultūras tūrismam veltītu konferenci "Vai šeit ir bizness? Kultūras pienesums reģionālā tūrisma attīstībā".

Konferencē aicināti piedalīties tūrisma nozares speciālisti, koncertzāļu un kultūras centru pārstāvji, profesionālo kolektīvu, festivālu un kultūras pasākumu producenti, Latvijas tūrisma informācijas centru un pašvaldību kultūras nozares pārstāvji, lai diskutētu par kultūras tūrisma attīstību Latvijā un kvalitatīvu piedāvājumu sniegšanu ārvalstu tūristiem.

Konferences pirmā diena tiks veltīta esošā Latvijas kultūras nozares piedāvājuma apzināšanai un izvērtēšanai atbilstoši tūrisma industrijas vajadzībām. Savukārt konferences otrajā dienā būs iespēja uzzināt par veiksmīgiem ārvalstu pieredzes piemēriem kultūras tūrismā, tostarp par Birmingemas Simfonisko zāli un Reikjavīkas koncertzāli Harpa,  un diskusijā meklēt risinājumus, kā esošajos budžeta un likumdošanas apstākļos kultūras piedāvājumu padarīt pievilcīgu ārvalstu kultūras un darījumu tūristiem. Dalība konferencē ir bez maksas un tās noslēgumā plānots parakstīt sadarbības memorandu par kultūras tūrisma attīstību Latvijā.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji tiek aicināti uz pirmās kultūras tūrisma konferences "Vai šeit ir bizness? Kultūras pienesums reģionālā tūrisma attīstībā" noslēguma diskusiju un sadarbības memoranda par kultūras tūrisma attīstību Latvijā parakstīšanu 19. aprīlī plkst. 13.00 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē.

Pasākuma viesu ērtībām tiek nodrošināts autobuss no Rīgas uz pasākumu un atpakaļ. Par savu dalību un nepieciešamību izmantot autobusu lūdzu informēt līdz šā gada 14. aprīlim plkst.18:00, rakstot uz e-pastu: [email protected].

Kultūras tūrisms, pateicoties dinamiskai kultūras infrastruktūras attīstībai, daudzviet pasaulē ir viens no nozīmīgākajiem faktoriem veiksmīgas uzņēmējdarbības attīstībai. Šobrīd kultūras tūrisms arī Latvijā pamazām kļūst arvien aktuālāks – jo īpaši Jūrmalā, Rēzeknē, Liepājā, Cēsīs, Ventspilī un citās Latvijas pilsētās, kas piedāvā augstvērtīgas kultūras norises.

Plašāka informācija par konferenci un pieteikšanos atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43471599sec.