TŪRISMA BIZNESS | Bizness

"Biznesa nakts" uzvarētāji: uzņēmējs nevar domāt tikai par peļņu, jābūt arī misijai

No 19. līdz 20. maijam Biznesa augstskolas Turība Biznesa inkubatorā norisinājās konkurss „Biznesa nakts”. Konkursa ietvaros 12 radošas un apņēmības pilnas komandas 24h laikā izstrādāja biznesa idejas, radot kreatīvu risinājumu vienai no piedāvātajām problēmsituācijām. Komandas cīnījās par balvu – 700 EUR no Swedbank.

Atklājot konkursu, komandas tika iepazīstinātas ar 4 dažādām problēmsituācijām un saņēma norādes, kas jāņem vērā šo divdesmit četru stundu laikā. 20. maija rītā komandas prezentēja savu veikumu žūrijai, pēc kuras vērtējuma 3. vietā ierindojās komanda „Tīri vienalga”, 2. vietā – komanda „Mammas taisa kotletes, studenti – biznesu”, savukārt, 1. vietu un 700 EUR naudas balvu no Swedbank ieguva komanda „Suits”, kuras sastāvā bija vieni no jaunākajiem konkursa dalībniekiem – Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas Starptautiskā bakalaurāta 10. klases skolnieki Indriķis Rusovs, Gustavs Preimanis un Roberts Kustavus.

Jaunieši atzina, ka, uzzinot par konkursu „Biznesa nakts”, uzreiz bija skaidrs, ka jāpārbauda savi spēki un jāpiedalās. „Konkursa ietvaros mums bija jārisina problēmjautājums – ko iesākt ar zemesgabalu, kas pēc 3 gadiem tiks nodots būvniecībā, taču līdz tam laikam zemes gabalam jāpiešķir dzīvība ar sabiedrībai pievilcīgu projektu. Meklējām situācijas risinājumu, visu laiku paturot prātā, ka mērķis ir gan gūt peļņu, kā jau tas ierasts biznesā, gan arī radīt sabiedrībai pievilcīgu projektu ar konkrētu misija. Peļņas gūšana nevar būt vienīgais mērķis, īstam uzņēmējam jābūt misijai – sniegt kādu devumu sabiedrībai! Ar mums, piedaloties konkursā, mērķis nebija 700 eiro iegūšana, primāri vēlējāmies iegūt pieredzi,” stāsta konkursa uzvarētāji.

„Biznesa nakts” uzvarētāji piebilst: „Mēs esam jauni, neesam paguvuši ieslīgt rutīnā un pierast pie vienām un tām pašām iestrādātām metodēm, domājam, ka tā arī ir viena no jauno uzņēmēju priekšrocībām. Raugoties uz konkursā izspēlēto problēmu, centāmies rast dažādus risinājumus, salīdzināt tos, piedāvāto risinājumu izstrādājām līdz sīkākajām niansēm, paredzot arī neizdošanās iespēju, attiecīgi ietverot savā plānā ne tikai starta kapitālu, bet arī rezerves fondu.”

Konkursa uzvarētāji izsaka pateicību arī savam mentoram Andrim Urbānam, uzsverot, ka viņa sniegtie padomi, ne tikai palīdzēja izcīnīt uzvaru konkursā, bet noderēs arī gadījumā, ja tik īstenota kāda biznesa ideja. Taujāti par to, kā izmantos konkursā iegūto 700 eiro naudas balvu, jaunieši atbild, ka ir vairākas idejas, kas zināmā mērā saistās ar uzņēmējdarbību, un sola, ka balvu noteikti izmantos prātīgi. „Šāda balva var lieti noderēt pirmajos soļos uzņēmuma dibināšanā, piemēram, reģistrējot uzņēmumu vai iegādājoties kases aparātu, ja tāds ir nepieciešams,” piebilst uzvarētāji, savus plānus tomēr vēl neatklājot.

Konkurss „Biznesa nakts” tika organizēts, pateicoties „Latvijas Studentu biznesa inkubatoru iniciatīvai”, kur apvienojušies Biznesa augstskolas Turība, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes un Rīgas Tehniskās universitātes Biznesa inkubators.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.6950171sec.