TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Astoņas grīdas segumu dizaina tendences, kam šogad jāpievērš uzmanība

Latvijas interjera dizaineri tikās ar pasaules vadošajiem grīdas segumu ražotājiem interjera un delikatešu centra mc2 dizaina vakarā, lai iepazītos ar šī gada tendencēm grīdas segumu materiālu piedāvājumā, kam nepieciešams pievērst uzmanību, iekārtojot mājokli un izvēloties piemērotākos apdares materiālus.

No paklāja līdz akustiskajam panelim

Maija vidū, arhitektu, būvnieku un interjera dizaineru plaši apmeklēts, notika mc2 dizaina vakars, kas tika veltīts grīdas segumiem. Tajā piedalījās vairāki pasaulē pazīstami un atzīti grīdas segumu ražotāji, kurus Latvijā pārstāv Reaton. Piedāvājums ir ļoti plašs – sākot no šobrīd aktuālajiem grīdas segumu veidiem un dažādiem paklājiem, līdz pat mākslīgās zāles segumiem un akustiskajiem koka paneļiem.

Savus jaunumus demonstrēja angļu luksus klases vilnas paklāju ražotājs WESTEX, Austrijas koka grīdu ražotājs ADMONTER, itāļu ražotājs IPF, kas specializējas artistiskajā parketā, lielākais koka grīdu ražotājs Eiropā BOEN, kā arī lietuviešu ražotājs VOLUNTA, kas prezentēja šī gada moderno tendenci - eglītes parketu. Tāpat jaunumus demenstrēja norvēģu firma ALLOC, kas ražo stiprāko laminātu pasaulē, kā arī beļģu premium klases paklāju un mīksto grīdas segumu ražotājs LANO, kas parādīja ne tikai savas labākās paklāju kolekcijas, bet arī mākslīgās zāles segumu.

Koka akustiskie paneļi top klosterī

Austrijas Benediktiešu klosterim piederošais koka grīdu ražotājs ADMONTER darbojas teiksmaini skaistā, kalnu ieskautā Austrijas pilsētiņā Admontā. Kā saka uzņēmuma pārstāvis Cemil Celiker, uzņēmums iedvesmojas no dabas un uzskata sevi par Mātes Dabas iecienītākajiem dizaineriem. ADMONTER uz Reaton atvedis ne tikai jaunākos koka grīdu segumu paraugus, bet arī ko pavisam īpašu. Tie ir austriešu tradīcijās ražoti akustiskie sienu un griestu koka paneļi - šobrīd īpaši populāra tēma un aktuāla nepieciešamība būvniecībā.

Pēc speciālistu atzinumiem, tieši koka akustiskie paneļi palīdz īpaši uzlabt skaņas kvalitāti. Pasaulē šos paneļus sāk izmantot gan kino, koncertzāļu, skaņu studiju, konferenču zāļu, gan arī ekskluzīvu dzīvokļu būvniecībā.Šobrīd viens no lielākajiem ADMONTER projektiem ir sadarbība ar Austrālijas valsts bibliotēkas būvniekiem; viņu paneļi kļūst ļoti pieprasīti ekskluzīvu dzīvokļu būvniecībā Centrāleiropā un Indijā.

Parkets kā mākslas darbs

Itāļu ražotājs IPF piedāvā Eiropā lielāko izvēli artistiskajā parketā. Ražošanas pamatā tiek izmantots roku darbs, dizaini un pārklājumi tiek maksimāli individualizēti. Itāļu meistari tos spēj izgatavot ne tikai konkrētā, izsmalcinātā krāsu gammā, bet arī ar dažādiem vizuāliem efektiem – mitruma, vecuma, zīda un citiem efektiem.

Kā pastāstīja IPF pārstāvis, izgatavojot parketu, robežu nav –ne krāsā, ne formā. Savā ziņā to vairs nevar nosaukt par parketa ražošanu – tā jau ir parketa māksla. Kad pasūtītāja fantāzija un vēlmes satiekas ar īstu meistaru, rodas parkets, kas būtībā ir mākslas darbs un rada attiecīgajā telpā īpašu noskaņu.

Uzņēmuma IPF parketu izvēlas klienti ar ārkārtīgi izsmalcinātu gaumi. Kaut arī uzņēmuma pārstāvis nevēlējās nosaukt klientu vārdus – biznesa etiķete! – runā, ka IPF klietu vidū ir arī tādi slaveni dizaineri kā Filips Starks un Armani.

No vecmāmiņas salvetes līdz krāsu sprāzienam!

Silvija Purene, Reaton Produktu iepirkumu speciāliste grīdas segumu nodaļā ir gandarīta, ka Reaton spēj piedāvāt pasaules tendencēm atbilstošus grīdas segumus.

Raksturojot šī brīža tendendces grīdas segumos, var teikt, ka tās ir kardināli atšķirīgas: modē ir viss dabiskais un pasteļtoņi, tai pašā laikā -savu uzvaras gājienu turpina trakas krāsas un mākslīgie materiāli, kurus nespeciālistam gan grūti atšķirt no dabīgajiem.

Paklāju modē šogad īpaši aktuāli ir dabīgie materiāli – viskoze, zīds, bambusa šķiedras, vilna, kā arī viss, kas izmitē dabīgus materiālus. Interesanta tendence – vecmāmiņu adīto galda sedziņu motīvi un stilistika paklājos. Cita tendence raksturojama kā krāsu sprādziens – jo trakākas krāsas, jo labāk!

Runājot par grīdas segumu modi, Silvija Purene atzīst, ka viens no aktuālākajiem šobrīd ir LVT- materiāls, kas imitē laminātu. Tā ir lamināta jaunā paaudze, kas jau pāris gadus ir īsts modes kliedziens Eiropā un ko šobrīd ko sāk novērtēt arī Latvijā.Bet LVT, atšķirībā no parasta lamināta, ir skaņu slāpējošs, tam ir daudz mazāks nodilums nekā parketam. Vizuāli tam ir koka efekts, kas mums, Baltijā, ir tuvs. Šobrīd LVT ir lieliska alternatīva parketam.

Protams, parkets ar tā siltumu un dabiskumu nekad no modes neizies. Šobrīd īpaši aktuāla modes tendence – parkets, kas izgatavots no atjaunotiem materiāliem, piemēram, parkets no sētas mietiem, kur faktūra paspilgtināta ar spilgtiem krāsu akcentiem.

Galvenais ir nevis grīda, bet cilvēks, kas pa to staigās

Ne velti mc2 uzskata par interjera dizaineru paradīzi – te var gan iepazīties ar jaunāko piedāvājumu, gan smelties idejas, gan atrast tieši savam klientam vajadzīgo.

Interjera dizainere Kristīna Kokina atzīst, ka pasūtītāji tagad ir izglītotāki. Cilvēki jau zina, ko vēlas, labi zina atšķirības starp laminātu, parketu, citiem grīdas segumiem. Taču, runājot par grīdas segumiem, dizainere uzskata, ka šobrīd novilkt robežu starp to, kas ir un kas nav modē, vairs nav iespējams. Kā saka Kristīna Kokina, tādu tabu materiālu vairs nav – tagad ir pieejams gan brīnišķīgs parkets, gan brīnišķīgs lamināts un arī brīnišķīgs linoleja grīdas segums. Pat galvenais, kas nosaka izvēli, ir pasūtītāja personība.

Arī dizainere Katrīna Stirna, kas mc2 bieži izvēlas materiālus saviem projektiem, uzskata:“Šodien iespējas ir tik plašas, ka nav modernu vai nemodernu grīdas klājumu vai interjeru. Galvenais ir cilvēks, kurš šajā interjerā dzīvos.”

8 grīdas seguma tendences, kam pievērst uzmanību šogad:

1. Matēts, eļļots parkets

Lielākais koka grīdu ražotājs Eiropā BOEN piedāvā jaunu Life Pure pārklājumu - paaugstinātas noturības UV laku, kas rada eļļotas virsmas iespaidu un piešķir parketa dēlīšiem dziļu, matētu toni.

2. Parkets kā unikāls mākslas darbs

No Itālijas nāk parketa mākslas tendence - tas ir ar rokām gatavots, individuāla dizaina un pārklājuma parkets ar mitruma, senatnes, zīda un citiem efektiem izsmalcinātā krāsu gammā. Šeit līderi ir Itālijas ražotāja IPF meistari, kas piedāvā Eiropā lielāko mākslinieciskā parketa izvēli īpašas noskaņas radīšanai telpā. Šāda dizaina parketu iecienījuši arī pasaules slavenie dizaineri Filips Starks un Armani.

3. Eglītes raksta parkets

Klasiska vērtība, kas šogad atgriezusies grīdas segumu modē, ir eglītes raksta parkets franču un angļu stilā, ko Latvijas tirgū piedāvā lietuviešu ražotājs VOLUNTA.

4. Parkets no atjaunotiem materiāliem

Sekojot ekoloģiskā dzīvesstila tendencēm, šobrīd aktuāls ir arī parkets no atjaunotiem materiāliem, piemēram, sētas dēlīšiem, to faktūru paspilgtinot ar krāsu akcentiem un dodot otro elpu un dzīvi jaunos interjeros.

5. Dabīgo materiālu paklāji

Paklāju modē šogad īpaši aktuāli ir dabīgie materiāli – viskoze, zīds, bambusa šķiedras, vilna, kā arī dabīgo materiālu imitācijas. Piemēram, augstākās klases bambusa šķiedras paklāju ražošanā sasniegts tik augsts līmenis, ka tie ir līdzvērtīgi dabīgā zīda un viskozes paklājiem. Šeit kā lielisku piemēru jāizceļ beļģu premium klases paklāju un mīksto grīdas segumu ražotāju LANO.

6. Adītu sedziņu stila paklāji

Interesanta tendence paklāju dizainā ir adījumu un galda sedziņu motīvi, radot mājīgu sajūtu kā viesos pie vecmāmiņas.

7. Lamināta imitācija kā alternatīva parketam

Gan Eiropā, gan Latvijā popularitāti kā alternatīvu parketam iemantojis LVT- lamināta imitācijas materiāls. Atšķirībā no ierastā un Latvijas mājokļos pazīstamā lamināta, tas ir skaņu slāpējošs, tam ir daudz mazāks nodilums nekā parketam un vizuāli tas atgādina koka grīdu.

8. Akustiskie griestu un sienu paneļi

Šobrīd aktuāla un nepieciešama lieta būvniecībā ir akustiskie griestu un sienu paneļi. Pēc speciālistu atzinumiem, tieši koka akustiskie paneļi palīdz īpaši uzlabot skaņas kvalitāti, tādēļ pasaulē tos izmanto gan kino, koncertzāļu, skaņu studiju, konferenču zāļu, gan arī ekskluzīvu dzīvokļu būvniecībā. Šeit plašākais piedāvājums ir Austrijas Benediktiešu klosterim piederošajam koka grīdu ražotājam ADMONTER.

Par mc2

Interjera un delikatešu centrs mc2 Latvijas tirgū strādā jau 12 gadus. Par mc2 konceptuālā risinājuma prioritātēm ir jāuzskata preču augstā kvalitāte, individuāla pieeja un īpaša klientu apkalpošanas kultūra. Centra mc2 misija – akcentēt individualitāti un sniegt klientiem iespēju smelties jaunas idejas piedāvājot viņiem visu labāko no pasaulē pieejamā. Interjera un delikatešu centrā mc2 darbojas delikatešu veikals “Gastronome”, kosmētikas un parfimērijas salons “Kristiana”, interjera un dizaina centri “Decorum” un “Galleria”, kuros iespējams atrisināt jebkurus ar būvniecību, remontu, iekšējās apdares un interjeru saistītos jautājumus. Šeit pieejama pasaulē labāko ražotāju un zīmolu kolekcija, kurā pārstāvētas gan pazīstamas un cienījamas kompānijas ar daudzu gadu pieredzi, gan jauni un daudzsološi nozares pārstāvji.

Tematiskie dizaina vakari Interjera un delikatešu centrā mc2 tradicionāli tiek rīkoti vairākas reizes gadā - tie veltīti dažādām arhitektiem un interjera dizaineriem saistošām tēmām, piemēram, tapetēm, aizkariem un logu noformējumam un citām tēmām, pulcējot lielu skaitu profesionāļu, ar mērķi iepazīstināt ar aktuālākajām tendencēm izcilāko ražotāju kolekcijās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42769384sec.