TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Japāņu žurnālisti iepazīsies ar Jāņu tradīcijām paši savām acīm

Latvijā ieradušās divas žurnālistu grupas no Japānas ar īpašu interesi par mūsu bagāto tautas mantojumu.

Vienā žurnālistu grupā ir trīs žurnālistes no izdevuma “Moe”. Latvijā viņas ciemojās arī pērn, kad ceļš veda uz Latgali. Iespaidi tur izrādījās tik spilgti, ka žurnālistes ar patiesu aizrautību ir ieradušās mūsu zemē atkal.

Otrajā grupā ir seši žurnālisti, kas raksta un/ vai fotografē modes, ceļojumu, dzīvesstila u. tml. nedēļas un mēneša žurnāliem.

Ciemiņu vidū ir arī Sanae Nakata, kas par Latviju interesējas jau gadiem un par mūsu amatniecības pērlēm ir sarakstījusi vairākas grāmatas.

Ciemiņi Rīgā ieradās pēcpusdienā vakar, 20. jūnijā, LIAA Tūrisma departamenta mārketinga partnera – uzņēmuma “Foresight Marketing” direktora Noto Šigejoši vadībā.

Šī gada 21. jūnijā, daļa viesu devās īsā pastaigā vispirms pa kluso centru ar jūgendstila mantojumu, tad pa Vecrīgu. Kaut arī diena ir atnākusi bez saulītes, tomēr ir silts, un ciemiņiem patīk viss. Gan zaļumi, kuru mūsu galvaspilsētā ir tik daudz, gan izplaukušās liepas, kas tik reibinoši smaržo, gan Brīvības piemineklis, kurš izskatās jo braši... Un kur nu vēl ceļā satiktie jaunieši, kas svētku gaidās jau tērpušies tautas tērpos!

Fotogrāfe Akiko Cunoda (Tsunoda), tāpat kā viņas kolēģi, kāri tver katru mirkli un neslēpj savu pacilāto noskaņojumu arī vārdos: “Es patiešām mīlu Latviju. Man te ļoti patīk. Man te patīk viss.”

Akiko Cunoda mūsu valstī ir otro reizi, bet Sanae Nakata, šķiet, Latvijā jau jūtas kā zivs ūdenī. Viņai ir padomā nākamā grāmata par latviešu seno amatu prasmēm un tradīcijām.

Kad pastaigā Vecrīgā ir nonākts līdz salonam “Senā klēts”, tur priekšā jau ir izdevuma “Moe” žurnālistes. Viņas sēž pie galda un, izvēlējušās rakstu, darina celaines. Iespējams, ka mēs, latvieši, daudzi nezinām, ka celaines senatnē izmantoja kā jostas vai apdares lentes, bet japānietes tās vēlas pat darināt!

Tālās zemes viesi nebeidz pārsteigt, un tā tas bijis vismaz gadus septiņus, kopš Japānas žurnālistu grupas pēc Tūrisma attīstības valsts aģentūras, tagad LIAA Tūrisma departamenta, aicinājuma ierodas iepazīšanās vizītē Latvijā vismaz reizi gadā.

Pēc rīta cēliena Rīgā viesi dosies uz Liepāju, precīzāk, uz Latvijas etnogrāfiskā brīvdabas muzeja zvejnieku sētu “Vītolnieki” Rucavas novadā, kur viņus gaida vasaras saulgriežu svētki visā savā pirmreizējā krāšņumā. Japāņi gan mācīsies gatavot svētku ēdienus un tos baudīs, gan klausīsies Jāņu dziesmas, ies rotaļās un dejās, gaidot saules lēktu.

Turpmākajās dienās būs arī iepazīšanās ar Liepāju un Kuldīgu, ne viena vien ciemošanās pie seno amatu pratējiem, maltītes baudīšana jaukās vietās u. c.

“Moe” žurnālistes atceļā dosies 24. jūnijā, bet otra grupa Latvijā uzturēsies līdz nedēļas beigām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48098087sec.