TŪRISMA BIZNESS | Bizness

airBaltic uzlabo zaļos lidojumus

Eiropas GNSS aģentūra (GSA) līdzfinansē „E-GEN” projektu, lai nodrošinātu EGNOS satelītu vadītu ielidošanas procedūru ieviešanu airBaltic lidojumiem.

Latvijas lidsabiedrība airBaltic uzsākusi jaunu iniciatīvu „E-GEN”, lai pilnveidotu videi draudzīgus lidojumus ar mērķi samazināt izmaksas un izmešu apjomu.

airBaltic viceprezidents lidojumu vadības jautājumos Pauls Cālītis: „airBaltic bija pirmā lidsabiedrība Eiropā, kas pirms četriem gadiem uzsāka videi draudzīgus lidojumus ar turbopropelleru lidmašīnām, lidostā „Rīga” ieviešot satelītvadītas ielidošanas procedūras Bombardier Q400 Next Gen lidmašīnām. Tagad mēs turpinām iesākto, ieviešot jaunākos tehnoloģiskos sasniegumus mūsu zaļajos lidojumos ar „E-GEN” projektu, lai papildus samazinātu izmešus un izmaksas, gada nogalē sākot lidojumus ar jaunajām Bombardier CS300 lidmašīnām.

Šī iniciatīva, apvienojumā ar Bombardier CS300 lidmašīnu īpašībām, ļaus mums patērēt līdz pat 20% mazāk degvielas. Lidmašīnas un to jauno dzinēju iespējas, apvienojumā ar airBaltic degvielas taupīšanas programmu un videi draudzīgajām navigācijas iniciatīvām, samazinās CO2 un NOX izmešus par attiecīgi 20% un 50%. Tajā pašā laikā lidostu apkārtnē līdz pat četrām reizēm samazināsies trokšņu līmenis.”

„E-GEN” projektu līdzfinansē Eiropas GNSS aģentūra, un tas nodrošinās airBaltic lidmašīnām iespēju izmantot satelītvadītas ielidošanas procedūras. EGNOS (Eiropas Ģeostacionārās navigācijas pārklājuma dienests) ir uz satelītiem balstīta papildinošā sistēma, kas uzlabo pašreizējās GPS sistēmas darbību. Pateicoties uzlabotai veiktspējai, EGNOS nodrošina uz satelītiem balstītas ielidošanas tehnoloģijas. Tas sniegs papildu ieguvumus klientiem, jo uzlabos airBaltic darbību sliktos laikapstākļos, samazinās degvielas patēriņu un trokšņu līmeni lidostas apkārtnē.

Kā ziņots iepriekš, airBaltic veic lidojumus ar 12 Bombardier Q400 Next Gen turbopropelleru lidmašīnām un gatavojas modernizēt floti ar 20 pilnībā jaunām Bombardier CS300 lidmašīnām, no kurām pirmā tiks saņemta šogad. Flote, kas pilnībā sastāvēs no Bombardier lidmašīnām, būs nozīmīga, lai uzlabotu Baltijas reģiona savienojamību ar Rietumeiropas un Tuvo Austrumu tirgiem. Horizon 2021 biznesa plāna mērķis nākamajiem pieciem gadiem ir nodrošināt 11 tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas apvienojumā ar ērtu pārsēšanos Rīgā.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no Rīgas uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam, airBaltic piedāvā jaunus tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.


Par airBaltic īsumā:

airBaltic (AIR BALTIC CORPORATION) ir punktuālākā lidsabiedrība pasaulē, kas savieno Baltijas reģionu ar 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. airBaltic ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 80.05% akciju, betRalfam-Dīteram Montāgam-Girmesam ar viņam pilnībā piederošu SIA Aircraft Leasing 1 pieder aptuveni 20%. airBaltic flotē ir 24 lidmašīnas: 12 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen. airBaltic ir saņēmusi vairākus starptautiskus apbalvojumus par izcilību, inovatīviem pakalpojumiem un saviem sasniegumiem, pateicoties veiksmīgai uzņēmējdarbības restrukturizēšanai. 2012.gadā Airlinetrends atzinis airBaltic par vienu no desmit inovatīvākajām aviokompānijām pasaulē, savukārt 2014. un 2015.gadā airBaltic sasniedza labākos punktualitātes rādītājus pasaulē

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.02330995sec.