TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

Alisa Ratkeviča: Lai iepazītu Bausku, ar vienu dienu nepietiek!

Rixwell Bauska Hotel direktore, Biznesa augstskolas Turība absolvente Alisa Ratkeviča stāsta, ko noteikti ir vērts aplūkot Bauskā šajā vasarā, uzsverot, ka Bauskā ir daudz vairāk nekā tikai Rundāles pils un Kantrī mūzikas festivāls.

Skaista mazpilsēta ar atsaucīgiem cilvēkiem

Kopš mana dzīve ir saistīta ar Bausku, esmu izstaigājusi to krustām un šķērsām, bijusi visos Bauskas muzejos, un varu viennozīmīgi teikt, ka Bauska ir skaista pilsēta, uz kuru ir vērts aizbraukt. Bauska ir ļoti skaista mazpilsēta!

Bauskā ir daudz vairāk kā tikai Rundāles pils un Kantrī mūzikas festivāls. Bauskā viennozīmīgi ir jāapmeklē Bauskas pils – pēc restaurācijas tā ir ļoti skaista. Nenoliedzami, Rundāles pils greznību ir grūti pārspēt, bet jāpatur prātā, ka Bauskas pils ir viduslaiku celtne, savukārt, Rundāles pils celta baroka stilā. Noteikti jāmin arī Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzejs – tajā strādā cilvēki, kuri ir sava darba entuziasti, un viņi ir izveidojuši fantastisku izstādi. Izstāde nav liela, bet pāris stundās ir iespējams gūt plašu ieskatu Bauskas vēsturē un ne tikai, muzeja darbinieki labprāt izrādīs arī austuvi.

Iespēja iepazīt vīna darīšanas noslēpumus

Mana mīļākā vieta Bauskā ir Dūmiņu vīna darītava, kurā iespējams degustēt mājās gatavotus vīnus un iepazīties ar vīnu gatavošanas procesu. Dūmiņu vīna darītava ir viena no septiņām mazajām vīna darītavām Latvijā, bet droši var apgalvot, ka tā ir viesmīlīgākā saimniecība Latvijā. Vīna darītavas saimniece ir vienīgā Latvijā, kurai ir doktora grāds vīnzinībās.

Bauskā ir ļoti daudz apskates vērtu vietu – nelieli muzeji, amatnieku darbnīcas, piemēram, kalēju, kurās ļoti laipni uzņem gan pilsētniekus, gan Bauskas viesus. Ir vērts atklāt sev Bausku!

TOP 3 Bauskā

Ja man būtu jāiesaka trīs vietas vai lietas, kas Bauskā noteikti jāredz, pirmkārt, noteikti ieteiktu nobaudīt Dūmiņu vīnu un paviesoties vīna darītavā, un tad doties uz Bauskas pili un Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzeju. Turklāt, pils un muzejs atrodas pašā Bauskas centrā. Un vēl jāmin arī Rīgas Motormuzeja Bauskas filiāle, kurā ir apskatāma gan lauksaimniecības tehnika, pirmie traktori, kas parādījās Latvijas laukos, gan vieglie un kravas automobīļi.

Lai viesnīca varētu izdzīvot mazpilsētā, ir jāprot sadarboties

Visas pārējās mūsu kompānijas viesnīcas ir Rīgā un Tallinā, tāpēc jāsaka, ka Bauska ir mūsu pirmā pieredze ar mazpilsētām. Ja lielajās pilsētās viesnīcas var atļauties pozicionēt tikai sevi, bet mūsu viesnīcai jāspēj pozicionēt visa pilsēta, ar visiem tūrisma piedāvājumiem. Tas nozīmē, ka viesnīcai jāspēj sadarboties ar dažādiem muzejiem, amatniekiem, tūrisma nozares uzņēmējiem u.tml. Mēs esam gatavi sadarboties ar ikvienu, kuram ir interese un vēlēšanās piesaistīt Bauskai lielāku tūristu skaitu. Veidojam kopīgus piedāvājumus individuālajiem tūristiem, kā arī izmantojam ģeogrāfisko stāvokli, proti, to, ka Bauska atrodas tuvu Rīgai, nepilnas stundas brauciena attālumā, kas nozīmē, ka tūristu grupa var nakšņot Bauskā, bet ekskursijās braukt uz Rīgu.

Bauskas amatnieki un mazie uzņēmumi ir ļoti atvērti sadarbībai – dodoties pie viņiem un uzrunājot par iespējamo sadarbību, mēs bijām ļoti pārsteigti, cik ļoti cilvēki ir atvērti un gatavi sadarboties. Tieši pateicoties vietējo uzņēmēju un amatnieku atsaucībai, esam spējuši izveidot dažādus piedāvājumus pilsētas viesiem.

Alus svētki un mūzikas festivāli dažādām gaumēm

Šajā vasarā Bauska saviem iedzīvotājiem un pilsētas viesiem piedāvās plašas iespējas - tikai Bauskai raksturīgo varēs izbaudīt Bauskas novada svētkos „Deviņi ziedi Dāviņu dārzā”, kas notiks 2. jūlijā, kā arī pilsētas svētkos „Bauskas smeķis”, kas notiks 6. augustā. Pilsētas svētku ietvaros notiks arī Latvijas Alus svētki, kur savu produkciju – alu, kvasu un veselības dzērienus piedāvās aldari no visas Latvijas. Un, protams, 9. jūlijā notiks jau 18. Bauskas Kantrī mūzikas festivāls. Mēs ļoti gaidām arī Senās mūzikas festivālu, kas notiks 8. jūlijā. Festivāls notiks jau 21. reizi un tā ietvaros gan Rīgā, gan Rundālē kopumā izskanēs deviņi koncerti.

Arī mūsu viesnīca nāk pretī festivālu apmeklētājiem, piedāvājot gan zemākas cenas, tiem, kuri veic savlaicīgu rezervāciju, gan izmainot vakariņu un brokastu laikus, lai viesiem būtu ērtāk.

Bausku var atklāt no jauna!

Man šķiet, ka paši Bauskas iedzīvotāji nemaz nav bijuši visos Bauskas muzejos. Noteikti arī vietējiem ieteiktu novērtēt, cik lieliski ir atjaunota Bauskas pils. Tā gan ir ierasts gandrīz visur, ka cilvēki paši savu pilsētu reizēm nemaz tik labi nepazīst. Par Bausku noteikti nevar teikt, ka šeit nav ko darīt! Bausku var atklāt no jauna! Un, lai iepazītu Bausku, ar vienu dienu noteikti nepietiek! Bauska ir mierīga, klusa un skaista pilsēta!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.59743404sec.