TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Akcija «Ar velo uz darbu» priecē teju 1000 riteņbraucēju

Akcija Ar velo uz darbu 16. septembra rītā pie Brīvības pieminekļa pulcēja teju 1000 smaidīgus riteņbraucējus. Pasākums atklāja Eiropas Mobilitātes nedēļu, kurā 46 Eiropas un pasaules valstu iedzīvotāji tiek mudināti izvēlēties veselībai un videi draudzīgākus pārvietošanās veidus.

Jau sākot no plkst. 7.30 velobraucēji pie Brīvības pieminekļa izmantoja ērto iespēju reģistrēt savu braucamrīku CSDD. Pilsētnieki tika cienāti ar karstu kafiju, uzkodām un ingvera dzērieniem. Akcijā 3 stundu laikā tika veikta apkope ap 250 velosipēdiem, izdzertas 500 tasītes kafijas, apēsti 350 veselīgie burgeri, izdalītas 500 paciņas ar Ādažu čipsu pilngraudu kraukšķiem un reģistrēti vairāk nekā 100 divriteņi.

Ar velo uz darbu aktivitātēs piedalījās Gudrā pilsētniece, TV un radio dīva Ketija Šēnberga, Latvijas Riteņbraucēju apvienības vadītājs Viesturs Silenieks, mūziķis Miks Dukurs, Policistu velobiedrības priekšsēdētājs Zintis Gailis, vairāki kravas velosipēdu īpašnieki un daudzi simti velobraukšanas entuziastu.  

Ar velo uz darbu dienā, 16. septembrī, visi Latvijas iedzīvotāji tika aicināti doties uz darbu ar divriteni. Akcijas ietvaros riteņbraucēji tika sveikti arī Valmierā, Ādažos, Ventspilī, Ikšķilē, Balvos, Viļānos, Salacgrīvā, Liepupē un Ainažos.  

Ar velo uz darbu diena tiek īstenota Eiropas Komisijas iniciētās kampaņas Gudrais pilsētnieks/Eiropas Mobilitātes nedēļa ietvaros sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), Rīgas Domes Satiksmes departamentu un Latvijas Riteņbraucēju apvienību. Pateicamies velo draudzīgiem uzņēmumiem par Ar velo uz darbu akcijas atbalstīšanu Rīgā - Coffee Tower, Ādažu Čipsu pilngraudu kraukšķiem un Rochester ingvera dzērieniem.

Eiropas Mobilitātes nedēļa aicina cilvēkus izmēģināt dažādus videi un veselībai draudzīgākus pārvietošanās veidus - izvērtēt, kāds pārvietošanās veids katrā situācijā ir visērtākais, vienlaikus risinot vairākas Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas – samazināt satiksmes sastrēgumus pilsētās, mazināt atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjomu un uzlabot eiropiešu veselības stāvokli.

Vairāk informācijas Gudro pilsētnieku Facebook lapā @GudraisPilsetnieks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4244678sec.