TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

31 % Latvijas iedzīvotāju kā savu sapņu hobiju minējuši pašizglītošanos un kultūras pasākumu apmeklēšanu

Latvijas iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem salīdzinoši visbiežāk kā savu sapņu hobiju norādījuši pašizglītošanos - dažādu kursu un lekciju apmeklēšanu (31%), kultūras pasākumu apmeklēšanu (31%) un dažādus sporta veidus (28%). To atklāj pētījumu kompānijas KANTAR TNS septembra beigās veiktais pētījums.
Salīdzinoši bieži iedzīvotāji kā savu sapņu hobiju norādījuši grāmatu lasīšanu (18%), fotografēšanu (17%), makšķerēšanu vai medības (16%), dārzkopību (16%), dejošanu (15%), kulināriju (14%), ceļošanu (11%), rokdarbus (11%), kāda mūzikas instrumenta spēlēšanu (11%) un kolekcionēšanu (10%).
Salīdzinoši retāk iedzīvotāji kā savu sapņu hobiju norādījuši galda spēles (6%), dziedāšanu (korī, solo, ansamblī vai grupā) (6%), vizuālo mākslu (6%) un azartspēles (piemēram, pokers, bridžs vai zolīte) (2%).
5% Latvijas iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši cita veida sapņu hobiju.
2% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi uz jautājumu par savu sapņu hobiju.



Par aptauju

Aptauju veica pētījumu kompānija KANTAR TNS laikā no 2016. gada 20. līdz 22. septembrim ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

KANTAR TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā KANTAR TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.

Par Kantar TNS

KANTAR TNS ir vadošā pilna servisa tirgus, sociālo un mediju pētījumu kompānija Latvijā. Mūsu klientiem tiek nodrošināts plašs pētījumu klāsts - gan patērētāju vajadzību izpēte, uzņēmumu reputācijas un darbinieku apmierinātības novērtēšana, zīmolu atpazīstamības un marku tēla pētījumi, produktu testi, noslēpumainā klienta pētījumi, gan starptautiskiem standartiem atbilstoši mediju (TV, radio, preses, interneta) auditorijas pētījumi, informācija un analīze par mediju lietošanas ieradumiem un mediju reklāmas apjomiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42161989sec.