TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Pētījums: Vairāk nekā puse aptaujāto uzskata, ka ūdeni dzer nepietiekoši

Vairāk nekā puse jeb 55% aptaujāto uzskata, ka ikdienā ūdeni dzer nepietiekoši. Viena trešdaļa no visiem respondentiem dienā izdzer vidēji trīs līdz četras glāzes (250 ml) ūdens, liecina veikalu tīkla “top!” Pasaules ūdens dienas ietvaros veiktā aptauja.
“Ūdens sastāda vidēji 60 % no pieauguša cilvēka ķermeņa, tāpēc ir svarīga komponente organisma funkcionēšanā un vielmaiņas procesos. Ja šķidruma daudzums organismā ir nepietiekams, novērojamas gan galvassāpes, gan gremošanas traucējumi,” skaidro fitnesa trenere un uztura speciāliste Agrita Rūsiņa.
Salīdzinot pārējo aptaujāto atbildes par vidējo ūdens daudzuma lietošanu ikdienā, 27% min piecas līdz sešas glāzes, 18% norāda septiņas līdz astoņas glāzes, savukārt deviņas un vairāk jeb divus un vairāk litrus ūdens dzer vien 8%. A.Rūsiņa uzsver, ka “ikdienā būtu nepieciešams uzņemt vidēji sešas līdz astoņas glāzes ūdens jeb pusotru līdz divus litrus, pie nosacījuma, ja nav pastiprināta svīšana, ko izraisa karstums, fiziskas aktivitātes vai slimība. Tomēr arī ar pārmērīgu ūdens dzeršanu ikdienā pārspīlēt nav nepieciešams”.
Atbildot uz jautājumu, ko ūdenim pirms tā dzeršanas ikdienā pievieno visbiežāk, lielākā daļa respondentu jeb 74% pārliecinoši norāda, ka dzer tīru ūdeni. Trešdaļa aptaujāto iecienījuši pievienot citronu. Starp citām atbildēm minēts arī laims, apelsīns, piparmētras, ogas, medus, ingvers, sīrups un jāņogu sula. “Kompensējot ūdens zudumu organismā, vislabāk šķidrumu uzņemt tīra ūdens veidā vai pievienojot tādus augļus un dārzeņus, kas piešķir garšu, krāsu un smaržu. Piemēram, citronu, laimu, apelsīnu, vīnogas, gurķi vai piparmētras,” stāsta A. Rūsiņa.
Vietējā veikalu tīkla “top!” mārketinga vadītāja Ilze Priedīte, komentējot ūdens pirkšanas tendences, norāda: “Salīdzinot 2015. un 2016. gadu, veikalu tīklā “top!” ūdens pirkšana ievērojami palielinājusies – par 30%. Atskatoties uz pērno gadu, izteikti pirktākais ir bijis minerālūdens. Tāpat ūdens patēriņš palielinās atkarībā no laikapstākļiem – no maija līdz augustam pārdošanas apjomi pieaug līdz pat 50%. Veikalu tīklā “top!” lepojamies un īpaši izceļam vietējā ražojuma produktus, kurus apvienojam zem mūsu kvalitātes zīmes “Tip Top”. Tostarp ietverts arī gāzētais un negāzētais ūdens.”
No aptaujātajiem respondentiem lielākā daļa jeb 42% ikdienā visbiežāk dzer krāna ūdeni, 34% veikalā pirkto ūdeni, savukārt 12% avota, bet 6% – akas ūdeni.
Veikalu tīkla “top!” interneta vidē veiktā aptauja norisinājās šī gada martā, piedaloties 262 respondentiem.
Veikalu tīkls “top!” ir lielākais Latvijas uzņēmējiem piederošais veikalu tīkls, kā arī trešais lielākais mazumtirdzniecības veikalu tīkls Latvijā. Ar preču zīmi “top!” Latvijā šobrīd darbojas 246 pārtikas veikali, no tiem 130 “top!” un 116 “mini top!”, kuri pieder 19 vietējiem uzņēmumiem: SIA “Firma Madara 89”, AS “LPB”, AS “Diāna”, SIA “Lars Limited”, SIA “Gabriēla”, SIA “Dekšņi”, SIA “Mārksmens”, SIA “Madara 93”, SIA “AA & Co”, SIA “Krista-A”, AS “Roga-Agro”, SIA “ESSA”, SIA “G.A.L.”, SIA “Lekon”, SIA “Ogres Prestižs”, SIA “Pārtikas veikalu grupa”, SIA “Oregano”, SIA “SP” un SIA “Palmas-S”. Kopumā tiek nodrošināts vairāk nekā 3000 darbavietu, atbalstot vietējos ražotājus un piegādātājus visā Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54448915sec.