TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Aptauja: gandrīz puse strādājošo atvaļinājuma laikā veic darba uzdevumus

Gandrīz katrs otrais jeb 49% strādājošo sava atvaļinājuma laikā veic vismaz kādu ar darbu saistītu uzdevumu, secināts vadošā interneta personāla atlases uzņēmuma CV-Online Latvia veiktajā aptaujā, kas tapusi sadarbojoties ar viesnīcu un atpūtas pakalpojumu e-veikalu GribuAtpusties.lv. Visvairāk atvaļinājumā nākas atbildēt uz telefona zvaniem ar darbu saistītos jautājumos, to norādījis turpat katrs ceturtais jeb 24% aptaujāto. Tāpat arī secināts, ka visbiežāk darba uzdevumus turpina veikt augstākā un vidējā līmeņa vadītāji. Savukārt, analizējot pēc darbības nozares, dati uzrāda, ka 70% mārketingā strādājošie nereti savu atvaļinājuma laiku velta arī darba lietām, kas ir augstākais rādītājs starp nozarēm.
Aptaujas dati atspoguļo, ka turpat katram otrajam sava atvaļinājuma laikā nākas veikt kādu ar darbu saistītu uzdevumu – atbildēt uz tālruņa zvaniem (24%), strādāt ar datoru (13%), atgriezties 1- 2 reizes darbavietā (8%), atgriezties darbavietā vairāk nekā 2 reizes atvaļinājuma laikā (3%), pārtraukt savu atvaļinājumu un atgriezties darbā pavisam (1%).
Pēc aptaujas datiem, visbiežāk sava atvaļinājuma laikā ar darbu saistītus uzdevumus turpina veikt 76% augstākā līmeņa vadītāji un 72% vidējā līmeņa vadītāji. Salīdzinoši retāk to dara, piemēram, zemākā līmeņa vadītāji 60%, speciālisti 44%, asistenti 50%, bet starp strādniekiem 25% norādīja, ka atvaļinājuma laikā ir bijuši ar darbu saistīti uzdevumi.
“Tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu ir ikvienam darbiniekam un darba ņēmēja pienākums ir to izmantot, lai spētu saglabāt fizisko un emocionālo labsajūtu un produktivitāti. Darbinieka atpūta atvaļinājuma laikā no darbiem ir vienlīdz svarīga gan darbiniekam, gan arī darba devējam, kuram rūp sava komanda un padotie darbinieki, lai saglabātu pozitīvu mikroklimatu un augstu darba efektivitāti. Ir jāatceras, ka atvaļinājums jebkuram darbiniekam neatkarīgi no ieņemamā amata ir brīvdienas no ikdienas darbiem un pienākumiem un tam vajadzētu atrast laiku un iespēju to izmantot,“ norāda CV-Online Latvia mārketinga un komunikācijas vadītāja Krista Roziņa.
Galvenokārt, darba ņēmēji dodas divu nedēļu atvaļinājumā, ko norādīja 38% respondentu, 21% - atvaļinājumam velta vienu nedēļu, bet 13% ir bijusi iespēja atpūsties ilgāk nekā četras nedēļas. Savukārt, 7% atklāja, ka viņu atvaļinājums ir īsāks par nedēļu. Aptauja arī atklāj, ka 8% atvaļinājumā pavada trīs nedēļas, bet 13% darba ņēmēju – četras nedēļas.
“Runājot par atpūtas paradumiem, ievērojām, ka atvaļinājums biežāk tiek pavadīts Latvijā (42% respondentu) vai Latvijā un ārzemēs (34% respondentu). Savukārt, iecienītākais atvaļinājuma pavadīšanas veids ir atpūtas ceļojumi (26% respondentu), īss vienas vai vairāku dienu izbrauciens (17.5%), kā arī atpūta pie dabas (16.5%)”, atklāj GribuAtpusties.lv mārketinga vadītājs Augustinas Zinevičius.


Respondenti, kuri norādīja, ka atvaļinājumu jau izmantojuši, visbiežāk pēc tā jūtas tikai daļēji atpūtušies, to atzina 58%, tikai 28% atzina, ka pēc atvaļinājuma jūtas pilnībā atpūtušies, bet 14% pēc sava atvaļinājuma atpūtušies nejūtas.
Interneta personāla atlases uzņēmuma CV-Online Latvia veiktā aptauja, kas veidota sadarbībā ar viesnīcu un atpūtas pakalpojumu interneta veikalu GribuAtpusties.lv, norisinājās no šī gada 15. septembra līdz 2. oktobrim interneta vidē. Kopumā aptaujā piedalījās 2 797 respondentu, no kuriem 32% atzina, ka atvaļinājumā šogad vēl neesot bijuši.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59043789sec.