TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Aptauja: Latvijas iedzīvotāju kārotākā dāvana Ziemassvētkos - ceļojums [1]

Ziemassvētku dāvanu sarūpēšanu 40% vīriešu un 33% sieviešu atstāj uz pēdējo brīdi, iegādājoties dāvanas nedēļu pirms svētkiem, liecina u/v Debenhams veiktā aptauja. Aptaujas dati rāda, ka tikai neliela daļa (13%) Latvijas iedzīvotāju par dāvanu sarūpēšanu domā laicīgi – vismaz mēnesi pirms svētkiem.
“Latvijas pircēju paradumi ir nemainīgi, pārsvarā visas dāvanas tiek iegādātas veikalos un Ziemassvētku tirdziņos, taču, kā esam novērojuši, aizvien biežāk iedzīvotāji izmanto ārvalstu (Ķīna, Lielbritānija, Vācija) mājaslapu sniegtās priekšrocības (plašs sortiments, lētākas preces u.c.), kā arī iespēju preces pasūtīt uz sev izdevīgāko adresi. Lai arī interneta veikalu popularitāte nemitīgi pieaug, Latvijas iedzīvotāji tiešsaistē iegādājas salīdzinoši nelielu skaitu Ziemassvētku dāvanu, jo pastāv risks iegādātās preces nesaņemt laikus. Izvēloties īpašas dāvanas, pircēji tomēr novērtē veikalu priekšrocību -  iespēju preces un produktus izpētīt, iepazīties ar kvalitāti,” uzsver Ivars Plaudis Lasmanis, Debenhams Latvia valdes loceklis.
Vaicāts, kādu dāvanu vēlētos saņemt šajos Ziemassvētkos, katrs piektais respondents atbildēja, ka visvēlamākā dāvana būtu ceļojums. Sievietes salīdzinājumā ar vīriešiem biežāk vēlētos saņemt kosmētiku un smaržas, savukārt vīrieši sapņo, ka Ziemassvētkos varētu saņemt jaunu automašīnu.
Par praktiskākajām dāvanām respondenti atzina dāvanu kartes un dažādu pasākumu biļetes, bet par vissirsnīgākajām dāvanām - personīgas, dāvinātāja gatavotas lietas.

U/v Debenhams aptauja veikta novembrī “Norstat” interneta vietnē, kopumā aptaujā piedalījās 1000 respondentu no visas Latvijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Kristīne 12/11/2017 10:07 Tas labs - sievietēm - smaržas, vīriešiem - jauna mašīna :-D Nopietni runājot, man arī lietderīgāka dāvana šķiet - biļetes ( teātra izrādes, koncerti utt) + dāvanu kartes, jo pat smaržas man var patikt, bet māsai, kurai tās paredzētas, var galīgi neiet pie sirds. Šī gada Z-svētkiem esmu jau sagatavojusies ( tātad esmu tajos 13% :) - es iegādājos kosmētikas veikala dāvanu kartes ( https://www.drogas.lv/lat/info/davanu_kartes/plastikata_kartes/ ), dāvanu servisa izlases ( https://www.davanuserviss.lv/davanas-pa-kategorijam/ziemassvetku-davanas-vinam ) un desertā Intara Busuļa koncerta biļetes vīram ( https://www.bilesuparadize.lv/performances/performance/14079 un, uzmini nu, kurš ies viņam līdzi? ). Ko jūs dāvināsiet šajos svētkos saviem mīļajiem? Vai jau ir idejas?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.10062695sec.