TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

«Megastar» pirmajā gadā pārvadā vairāk nekā 2 miljonus pasažieru

LNG ātrgaitas prāmis Megastar, kas uzsāka kursēt maršrutā Tallina–Helsinki 2017. gada janvārī, savā pirmajā gadā ir pārvadājis vairāk nekā 2 miljonus pasažierus. Šis ir lielākais pasažieru skaits, kas uz viena kuģa gada laikā ir pārvadāts Baltijas jūrā.  

“Megastar ir lielākais ieguldījums Igaunijā pēdējā desmitgadē ar privāta kapitāla investīciju pamatā, un mēs esam ļoti gandarīti ar kuģa sniegumu pirmajā gadā. Šis kuģis patiesi ir jaunākās paaudzes kuģis, kas ir aizsācis jaunu laikmetu Baltijas jūrā, uzstādot jaunus standartus,” sacīja Janek Stalmeister, Tallink Grupp CEO.

“Tallink ir pionieris tehnoloģiskajā attīstībā un videi draudzīgās aktivitātēs Baltijas jūrā. Un tas ir izdevīgi mūsu biznesam – gan no izmaksu efektivitātes, gan klientu apmierinātības un ceļojuma pieredzes perspektīvas,” viņš piebilda.  

Salīdzinot ar Tallink Grupp otru Shuttle servisa prāmi Star, kas kursē šajā pat maršrutā, Megastar ir par trešdaļu spēcīgāks un efektīvāks, un tas var uzņemt 2 800 ceļotājus. Tajā pat laikā Megastar ietekme uz vidi ir tāda pati vai pat mazāka nekā Star. Megastar nerada SOx, NOx un praktiski nerada sodrējus, kā arī CO2 emisija, salīdzinot ar Superstar, kuru maršrutā nomainīja Megastar, ir samazināta par gandrīz 40%.

Megastar ir arī lielākais peldošais tirdzniecības centrs Baltijas jūrā. Uz kuģa tirdzniecības zona aizņem vairāk nekā divus klājus. Uz kuģa ir vairākas atvērtā tipa ēdināšanas zonas, dažādas telpas ar sēdvietām un galdiņiem, kā arī rūpīgi izplānotas tirdzniecības platības, nodrošinot ērtas iepirkšanās iespējas, ieskaitot arī unikālo iepirkšanās pašapkalpošanās servisu Q-shopping.

Kopējās Megastar izmaksas sasniedza 230 miljonus eiro. Kuģi uzsāka būvēt 2015. gada 4. augustā, ķīļa ielikšanas ceremonija notika 2016. gada 9. februārī, kuģa kristību ceremonija tika atzīmēta 2016. gada jūlijā un izmēģinājuma pārbaudes notika 2016. gada decembrī. Pirmajā reisā no Tallinas uz Stokholmu Megastar devās 2017. gada 29. janvārī. Kuģa Krustmāte ir Somijas bijusī prezidente Tarja Halonen.

Megastar ir 212 m garš ar 2 800 pasažieru vietām, kas ir līdzvērtīgs garumā un ietilpībā kruīza kuģim Baltic Queen. Megastar kā degvielu izmanto sašķidrināto dabasgāzi (LNG), tāpat to ir iespējams darbināt ar dīzeli. Prāmis ir ar bruto tonnāžu 49 000 t un ekonomisko ātrumu 27 mezgli. Radīts ekskluzīvi maršrutam Tallina–Helsinki, Megastar atbilst esošajiem, kā arī jaunajiem un stingrākajiem emisijas noteikumiem emisijas kontroles rajonā (ECA), tai skaitā Baltijas jūrā.

Megastar pirmais gads skaitļos:

Prāmis ir veicis 94 520 jūras jūdzes, kas ir atbilstošs 4.4 reizēm apkārt zemeslodei vai desmit ceļojumiem turp un atpakaļ no Tallinas ostas uz Ņujorku.

Vairāk nekā 2 miljoni pasažieru ir ceļojuši ar prāmi pirmajā kursēšanas gadā, un tas atbilst Latvijas iedzīvotāju skaitam vai arī 36% no Somijas iedzīvotāju skaita.

Prāmis ir pārvadājis vairāk nekā 375 000 pasažieru transportlīdzekļu, un tas atbilst attālumam no Tallinas uz Prāgu vai no Helsinkiem uz Rovaniemi un atpakaļ, ja autotransports tiktu sarindots viens aiz otra.

Pateicoties jaunākajām tehnoloģijām un LNG, CO2 emisijas ir samazinātas par 40%, salīdzinot ar Superstar.

Uz prāmja katras 25 sekundes tiek pārdots BURGER KING® burgers.

Vairāk nekā 51 tonna kafijas ir tikusi pārdota uz prāmja.

Pats populārākais ēdiens Fast Line restorānā ir garneļu sendvičs. Vairāk nekā 16 tonnas garneļu ir tikušas apēstas uz prāmja.

Pašas populārākās smaržas, kas tika pirktas uz prāmja, ir Hugo Boss Her. Gada laikā ir pārdoti vairāk nekā 2 600 litri.

Tallink Grupp

AS Tallink Grupp ir vadošā kuģniecības kompānija pasažieru, transportlīdzekļu un kravu pārvadājumu jomā Baltijas jūras Ziemeļu reģionā. Uzņēmumam pieder 14 kuģi, kas kursē ar Tallink un Silja Line zīmolu sešos dažādos maršrutos. AS Tallink Grupp nodrošina darba vietas vairāk nekā 7 000 darbiniekiem. 2017. gadā kompānija apkalpoja vairāk nekā 9.7 miljonus pasažieru. AS Tallink Grupp ir kotēta Tallinas biržā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13305616sec.