TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Iedzīvotāju domas par oficiālo brīvdienu pietiekamību dalās

Šobrīd Latvijā ir 15 svētku dienas, kas ir oficiālas valsts brīvdienas (piemēram, Lieldienas, 4.maijs, Līgo un Jāņu diena, 18.novembris, Ziemassvētki). Tomēr Latvijas iedzīvotāju domas par šo oficiālo brīvdienu skaita pietiekamību dalās, liecina pētījumu kompānijas Kantar TNS martā veiktā aptauja.

Teju puse jeb 44% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem uzskata, ka oficiālo valsts brīvdienu skaits ir pārāk mazs, kamēr gandrīz tikpat daudz jeb 40% iedzīvotāju domā, ka brīvdienu skaits ir pietiekošs.

Vienlaikus 3% iedzīvotāju atzīst, ka valsts oficiālo brīvdienu skaits jau tagad ir pārāk liels, bet vēl 13% iedzīvotāju nav viedokļa šajā jautājumā.


Visaugstākā pārliecība par to, ka valsts oficiālo brīvdienu skaits ir pietiekams, valda pašnodarbināto vidū – caurmērā katrs otrais, kas pats sev ir darba devējs, atzīst svētku brīvdienu pietiekamību. Līdzīgi domā arī tie aptaujātie, kuru personīgie ienākumi pārsniedz 1000 eiro mēnesī. Iespējams, tas ir saistīts ar to, ka pašnodarbinātie un cilvēki ar augstākiem ienākumiem darbojas jomās, kurās darba laiks nav strikti nodalīts no atpūtas laika – attiecīgi, viņi paši var izvēlēties, kad strādāt un kad paņemt brīvdienas.

Par aptauju

Aptauju veica pētījumu kompānija Kantar TNS laikā no 2018. gada 13. līdz 15. martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 850 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Kantar TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, un tās organizēšanā Kantar TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45284891sec.