TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

«Līvas ciema svētki» tirgotāju un apmeklētāju piepildīti

Ar gājienu no Rožu laukuma līdz tirgotāju, pircēju un svētku apmeklētāju piepildītai promenādei Liepājā, šogad jau 16. reizi tika atklāti “Līvas ciema svētki”. Joprojām lielākais tradicionālās kultūras notikums Kurzemē pulcēja daudzus simtus dalībnieku un tūkstošiem apmeklētāju.
Divas dienas “Līvas ciema svētkos” ikviens varēja noraudzīties dažādos amata demonstrējumos un arī izmēģināt spēkus, piemēram, aušanā vai māla podu veidošanā. Nenoliedzami centrālā vieta bija tirgus, kur ejas starp tirgotāju rindām bija ļaužu pilnas, un tirgotāju piedāvājums vēl apjomīgāks un krāsaināks kā jebkad. Šogad “Līvas tirgū” piedalījās vairāk kā 230 amatnieki, dažādi amata meistari, pārtikas ražotāji, tirgotāji no visiem Latvijas novadiem, Lietuvas un ASV. Lai veicinātu latviešu amatniecības tradīcijās balstītu jaunradi un tradīciju pārnešanu jaunos dizaina produktos un pakalpojumos, arī šogad “Līvas ciema svētku” rīkotāji piešķīra balvu “Līvas ciema meistarstiķis”:
Oskaram Volfam ar zīmolu “Volfwood” – par laikmetīgu domāšanu, modernu un atjautīgu otrreizējās pārstrādes interpretāciju;
Anetei Simanovskai – par seno rokdarbu tehniku apzināšanu un popularizēšanu;
Jurim Karosevičam – par jauniešu jēgpilnu izglītošanu kokamatniecības nozarē, kas pasniegta laikmetīgā noformējumā;
Dacei Grīnbergai – par netradicionālu vēsmu ienešana latviešu keramikas mākslā;
Lienei Eltermanei – par jauna, krāšņa virziena radīšanu personīgajā daiļradē – ādas aksesuāru dizainā. Īpašas pateicības saņēma:
Biedrības “Liepājas Optimistu pulks” organizētā “Lauku sēta pilsētā” par sabiedrības izglītošanu un lauku gaisotnes ievešanu pilsētā, kā arī Aivas Kalnas bērnu radošā darbnīca “Mazie ķieģelīši” par aizraujošu un nebijušu meistardarbnīcu.
“Līvas ciema svētki” ir notikums, kur apvienojas senatnīgais ar mūsdienīgo, tradīcijas ar jaunradi, kopā radot svētkus visām paaudzēm,” tā par svētkiem stāsta Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra direktore un viena no galvenajām svētku rīkotājām Baiba Kļava.
Līdzās andelēšanai “Līvas tirgū” divu dienu garumā apmeklētājiem tika piedāvāta bagātīga kultūras programma un sev piemērotu aktivitāti spēja atrast ikviens. Uz vairākām skatuvēm varēja vērot dejotāju priekšnesumus un klausīties dziedātāju un tautas mūzikas grupu muzicēšanā, mazie apmeklētāji tika aicināti uz teātra izrādēm, iepazīt senās latviešu spēles, aplūkot un pabarot mājlopus un piedalīties dažādu amata meistaru meistardarbnīcās, kā arī šogad pirmo reizi svētku programmā tika iekļauts atraktīvais “Tvīda brauciens”.
Vēl svētdienas vēlā pēcpusdienā, svētkiem jau tuvojoties savam nobeigumam, cilvēki plūda uz Liepājas promenādi cerībā vēl pakaulēties ar tirgotāju un iegādāt sev kāroto preci, paklausīties pēdējās dziedātāju dziesmās, atpūsties un pabaudīt brīvdienu svētku atmosfērā.
“Līvas ciema svētku” rīkotāji vēlas pateikties ikvienam svētku dalībniekam, kuram pateicoties pie mums Liepājā top tik īpaši svētki kā nekur citur! Paldies daudzajiem amatniekiem, daiļamata meistariem, pārtikas ražotājiem, māksliniekiem un dizaineriem – gan vietējiem, gan tiem, kuri mērojuši ceļu uz Liepāju no visiem Latvijas novadiem! Paldies lieliem un maziem dejotājiem, kā arī tautas mūzikas popularizētājiem! Laika rats promenādē turpina skaitīt Liepājas laiku, līdz jau atkal tiksimies “Līvas ciema svētkos”!
Ieeja svētkos ikvienam interesentam bija bez maksas. Svētku foto un video atskati atrodami sociālo tīklu profilā #LivasCiems, un mājas lapas www.liepajaskc.lv sadaļā “Līvas ciema svētki”. Svētkus piedāvāja Liepājas pilsēta un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40762711sec.