TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Iedzīvotāji pavasarī plāno vairāk uzturēties svaigā gaisā

46% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem šajā pavasarī plāno vairāk uzturēties svaigā gaisā, liecina pētījumu kompānijas Kantar marta sākumā veiktā aptauja.


Ceturtā daļa iedzīvotāju (24%) šajā pavasarī gribētu uzsākt sportot vai vairāk nodarboties ar sportiskām aktivitātēm. Piektā daļa iedzīvotāju līdz ar pavasara atnākšanu sagaida pozitīvas pārmaiņas – vai nu darbā, vai privātajā dzīvē (attiecīgi 22% un 20%).


Pavasaris ir piemērots laiks, lai uzsāktu ko jaunu – gandrīz piektā daļa iedzīvotāju plāno pavasarīgus atjaunināšanas darbus – remontu savā dzīvesvietā (17%), desmitā daļa (11%) iedzīvotāju plāno iegūt jaunas zināšanas/ prasmes, ieguldot savā personīgajā attīstībā, apmeklējot kādus kursus vai iegūstot izglītību, tikpat (11%) iedzīvotāju plāno savas garderobes papildināšanu ar jaunām drēbēm vai aksesuāriem.


Gandrīz desmitā daļa iedzīvotāju (7%) plāno veikt kādus lielus pirkumus, kā, piemēram, nopirkt dzīvokli vai automašīnu, vai kādu lielo sadzīves tehniku, 7% iedzīvotāju plāno sava vizuālā tēla izmaiņas (piemēram, jaunu matu sakārtojumu), 6% iedzīvotāju šopavasar gribētu izmēģināt kādu jaunu hobiju.


Lielāki pavasara aktivitāšu plānotāji un pārmaiņu gaidītāji ir jaunieši 18-29 gadu vecumā. Jaunieši salīdzinoši biežāk nekā pārējo vecuma grupu iedzīvotāji plāno uzsākt/ vairāk nodarboties ar sportiskām aktivitātēm, izmēģināt jaunu hobiju kā arī ieguldīt savā personīgajā attīstībā.


Savukārt sievietes biežāk nekā vīrieši ir noskaņotas šajā pavasarī atjaunot savu garderobi vai veikt sava vizuālā tēla izmaiņas.


Pavasarī uz lielākiem finansiāliem darījumiem biežāk ir noskaņoti iedzīvotāji ar augstiem ienākumiem – ja ģimenes ienākumi uz vienu cilvēku pārsniedz 700 EUR mēnesī, tad viņi drīzāk būs tie, kas šopavasar pirks jaunu automašīnu, dzīvokli vai kādu lielo sadzīves tehniku.


Par aptauju


Aptauju veica pētījumu kompānija Kantar laikā no 2019. gada 26. līdz 28. martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Kantar pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, un tās organizēšanā Kantar strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.


Par Kantar


Kantar  ir vadošā pētījumu un konsultāciju kompānija Latvijā. Kantar ir viena no pasaules lielākajām pētījumu kompānijām ar ekspertiem vairāk nekā 90 pasaules valstīs. Kantar grupa ir viena no pasaules vadošajām datu, atziņu un konsultāciju kompānijām.


Kantar Latvijā ir pētījumu kompānija ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi, kas veic tirgus, sabiedriskās domas un mediju izpēti un sniedz ieteikumus mūsu klientu biznesa izaugsmei. Mēs uzņēmumiem nodrošinām vērtīgas atziņas nozīmīgu lēmumu pieņemšanai un izaugsmes veicināšanai. Ar zināšanām par inovācijām, zīmolu un komunikāciju, pircēju aktivizēšanu un patērētāju attiecībām mēs palīdzam mūsu klientiem identificēt, optimizēt un aktivizēt vērtīgos mirkļus ar patiesu ietekmi uz viņu biznesa attīstību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46359015sec.