TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Latvijas uzņēmīgiem cilvēkiem raksturīgas četras laika plānošanas pazīmes

Uzņēmīgie cilvēki Latvijā velta laiku darbam arī brīvdienām, novērtē miega nozīmi un spēj atrast laiku sev, kā arī ievēro ikdienas rituālus. Uzņēmīgo paradumi noskaidroti pirmajā Luminor Collective Mind* aptaujā. Luminor Collective Mind iniciatīva radīta, lai runātu par uzņēmīgiem cilvēkiem svarīgiem jautājumiem un problēmām ne tikai biznesā, bet arī ikdienā. Tā tika atklāta vienlaikus ar Luminor jaunā koncepta klientu apkalpošanas centru “Tērbata”.


Luminor Collective mind aicināti pievienoties Latvijas uzņēmīgie cilvēki, kuri ar saviem panākumiem iedvesmo vairāk censties izdarīt arī citiem. Arī uzņēmīgajiem, līdzīgi kā ikvienam, ir neatbildēti jautājumi – kur gūt enerģiju, kā attīstīt jaunas iemaņas, kā atgūt kontroli pār savu dzīvi, kā sadzīvot ar nemitīgām pārmaiņām un kas paliks pēc mums. Viņi veidos Luminor Collective mind iniciatīvu, kurā dalīties ar pieredzi un atbildēm uz šiem jautājumiem.

 

Brīvdienās laiks jāvelta arī darbam

Tikai 6% no aptaujas dalībniekiem brīvdienās nepievēršas darba jautājumiem, pārējie 94% atzīst, ka nereti nākas strādāt arī tajās, lai visu pagūtu. “Uzņēmīgajiem svarīgie jautājumi, protams, ir aktuāli arī man. Piemēram, cenšos brīvdienās nestrādāt, bet nevaru noliegt, ka dažkārt tomēr nākas to darīt. Savukārt uz paveiktajiem darbiem apzināti atskatos nākamajā rītā – kad varu izdarīt secinājumus un saplānot nākamos soļus,” stāsta Kerli Gabrilovica, Luminor vadītāja Latvijā. 


Novērtē miega nozīmi

Uzņēmīgie cilvēki Latvijā lielākoties dodas gulēt vēlu, teju puse (47%) pat pēc plkst. 23.00. Tie, kuri dodas vēlāk gulēt, vēlāk arī ceļas, nodrošinot nepieciešamo miega minimumu, vidēji guļot aptuveni 7,5 stundas. Lielākā daļa (54%) no rīta ir nomodā jau pirms septiņiem, un, kā atzina daļa aptaujāto – velta šo laiku tikai sev, pirms mostas pārējā ģimene.


Spēj izbrīvēt laiku sev

Teju visi aptaujas dalībnieki (92%) konkrētā laikā nepievēršas darbam, bet velta savu uzmanību, piemēram, vakariņām ar ģimeni vai hobijiem. Viens no Luminor Collective Mind* dalībniekiem, uzņēmumu stratēģiskais un vadības konsultants Jānis Kļaviņš atzīst, ka laiks sev ir svarīga tradīcija: “No rītiem es meditēju vismaz 15 minūtes un cenošos arī atrast laiku, lai vismaz stundu pavadītu, lasot grāmatu. Tad pēc tam pārējā dienā man laiku sev vairs nevajag.” Tāpat lielākā daļa aptaujāto atzīst, ka svarīgi ir veltīt laiku, lai apzināti atskatītos uz dienā paveikto – to dara 55% no aptaujātajiem.


Uztur ikdienas rituālus

Lielākā daļa aptaujāto (55%) regulāri brokasto, savukārt vēl 17% atzīst, ka cenšas to darīt, bet tomēr ne vienmēr izdodas. Savukārt 80% vismaz reizi nedēļā sporto, daļa sporto arī vairākas reizes nedēļā vai pat katru dienu. To, cik svarīgi ir uzturēt rituālus ikdienā, atklāj Luminor Collective Mind* dalībniece, Amoralle zīmola radītāja Inese Ozola: ”Esmu rituālu pavēlniece ar vismaz divpadsmit rīta rituāliem. Domāju, ka visa enerģija slēpjas piecos no rīta, kad arī ceļos – eju ārā pastaigāties, man ir mana mīļākā rīta dzēriena tasīte un vēl daudz citas, it kā sīkas, bet svarīgas lietas, kas palīdz no rīta noskaņoties veiksmīgai un produktīvai dienai. Mans ieteikums tiem, kas vēlas izdarīt vairāk un būt uzņēmīgi – celties agri.”


* Luminor Collective mind ir 2019. gada sākumā iedibināta iniciatīva, kurā Luminor aicina pievienoties Latvijas uzņēmīgos cilvēkus, kuru sasniegumi iedvesmo citus. Collective mind sniedz atbildes uz dzīvē svarīgiem jautājumiem, daloties ar pieredzi un paradumiem. Svarīgi runāt ne tikai par iemaņām un prasmēm, kas nepieciešamas, lai kļūtu par veiksmīgu un uzņēmīgu cilvēku, bet arī par personiskajām kvalitātēm. Šobrīd Luminor Collective mind pievienojušās un pirmo aptaujas anketu aizpildījušas 115 uzņēmīgas personas un sabiedrībā zināmas personas, un to skaits turpina pieaugt.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23813796sec.