TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Fazer Latvija apgrozījums 2018. gadā sasniedz 25,36 miljonus eiro

Fazer Latvija apgrozījums 2018. gadā sasniedza 25.36 miljonus eiro, kas ir neliels palielinājums, salīdzinot ar 2017. gadu. Maizes tirgū uzņēmums ir nostiprinājis pozīcijas, palielinot tirgus daļu līdz 20.9%.


Pagājušais gads bija veiksmīgs arī saldumu biznesam, kur apgrozījums palielinājās par 9%, salīdzinot ar 2017. gadu.


Saskaņā ar Tirgus izpētes uzņēmuma Nielsen pētījumu 1 , maizes tirgū Baltijā un arī Latvijā turpinās neliela lejupslīde. Galvenais iemesls ir iedzīvotāju skaita samazināšanās, arī ģimenes kļūst mazākas un viena cilvēka mājsaimniecību skaits arvien palielinās. Saskaņā ar Nielsen pētījumiem 2 , maizes tirgus Latvijā gada laikā ir samazinājies par 3.2%, kas ir mazāk nekā Lietuvā, kur maizes tirgus sarucis par 4.7%, bet vairāk nekā Igaunijā, kur, savukārt, samazinājums bija 2.5%. Vienlaikus maizes tirgus vērtība ir pieaugusi – Latvijā par 0.5%, Igaunijā un Lietuvā, attiecīgi par 0.2% un 2.5%.


"Pagājušais gads uzņēmum bija veiksmīgs un neskatoties uz joprojām sīvo konkurenci maizes tirgū un izaicinājumiem nodrošināt vajadzīgo darbinieku skaitu, mums izdevās sasniegt izvirzītos mērķus. Esam nostiprinājuši savas pozīcijas Latvijas tirgū un eksportā. Pircēju izvēli ietekmē pasaules tendences un dzīves stila izmaiņas – arvien vairāk esam gatavi maksāt par augstāku kvalitāti un uzturvērtību un tas atspoguļojas arī maizes tirgus dinamikā – tā apjoms samazinās, bet vērtība – palielinās", komentē Fazer Bakery Baltic Rīkotājdirektors Klāvs Bērziņš.


Latvijas maizes tirgū turpinās kvalitatīvas izmaiņas, tradicionālie maizes segmenti samazinās, savukārt segmenti ar pievienoto vērību kļūst arvien pieprasītāki. Vislielākais kritums pagājušogad bija saldskābmaizei – 5%, savukārt vislielākais pieaugums - par 30% bija porciju 3 maizēm. Salīdzinot Baltijas valstis, Latvijas patērētāji ir konservatīvāki maizes izvēlē. Lai arī maizes ar pievienoto vērtību, piemēram, ar sēklām, graudiem, dārzeņiem ut.t. patēriņš valstī ar katru gadu pieaug un pagājušogad sasniedza 36% no kopējā maizes patēriņa, joprojām esam tālu no Igaunijas, kur maizes ar pievienoto vērību patēriņš pagājušogad sasniedza 57%.


"Maize ir un vienmēr būs mūsu ēdienkartē, bet, tirgus tendenču ietekmē un mainoties dzīves ritmam, mainās arī mūsu ēšanas paradumi, nākotnē noteikti attīstīsies maizes daudzveidība un piedāvājums. Sekmīgi strādāt arvien sarūkošajā tirgū ir iespējams, piedāvājot pircējiem jaunus formātus, garšas, sastāvus un inovatīvus risinājumus, kas atbalsta veselīguma tendenci. Tā ir mūsu stratēģija – attīstīt produktus ar augstāku uzturvērtību jaunos formātos", piebilst Klāvs Bērziņš.


Fazer saldumu biznesa virziens Latvijā pagājušogad attīstījās veiksmīgi un apgrozījums palielinājās par 9%. Lielākais pieaugums bija divām saldumu kategorijām – šokolādei un cepumiem, kur īpaši labi veicās "Domino" zīmola saimei.


"Labie rezultāti apliecina to, ka patērētāji Latvijā arvien vairāk izvēlas vērtīgus produktus - augtu kvalitāti un izcilu garšu. Tāpat patērētājiem arvien svarīgāka, izdarot pirkumu, ir sociālā atbildība un ilgtspējīga attīstība. Fazer šajā ziņā ir lielas priekšrocības, jo uzņēmums saldumu ražošanā izmanto tikai 100% atbildīgi iegūtu kakao", saka Fazer saldumu tirdzniecības vadītājs Baltijā Edmunds Jansons.


Fazer grupas neto apgrozījums 2018. gadā pārsniedzis 1, 6 miljardus eiro, Fazer grupā 9 pasaules valstīs strādā vairāk nekā 15 000 darbinieku. Fazer Grupas 2018. gada pārskats un korporatīvās atbildības pārskats pilnā versijā atrodams tīmekļa lapā www.fazergroup.com/annualreview.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14195299sec.