TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Amerikāņi atklāj, kā raugās uz ceļošanu tuvākajā nākotnē

Datu analītikas uzņēmums "Harris Poll" laika posmā no 2020. gada 18. līdz 20. aprīlim veicis aptauju, ar mērķi noskaidrot patērētāju viedokli par ceļojumiem nākotnē, kad Covid-19 izplatība un ierobežojošie pasākumi mazināsies.

Aptaujā piedalījās 2029 respondenti no Amerikas Savienotajām Valstīm. 7 no 10 aptaujātajiem atzina, ka tuvākajā laikā izvairīsies no ceļojumiem. 79 % aptaujāto atzina, ka nākotnē koncentrēsies uz iekrājumu veidošanu, nevis tērēšanu.

Vairāk nekā ceturtā daļa aptaujāto (26 %) šobrīd neplāno nākamos ceļojumus, bet 15 % pauda optimistisku viedokli un cer doties ceļojumā tuvākā gada laikā. Aptuveni 64 % aptaujāto atzina, ka paies vismaz 4 mēneši, pirms tie atkal ieplānos lidojumu.

Kad respondentiem jautāja, kas viņiem būtu jānodrošina lidojumos, lai tie bez bažām varētu ļauties šādam pārvietošanās veidam, 55% aptaujāto atzina, ka lidsabiedrībām jānodrošina nevainojamu tīrīšanas pakalpojumu sēdvietām. 54% uzsvēra, ka kopā ar maltīti jāpasniedz roku dezinfektori. 46% aptaujātos vēlas, lai tiktu ieviesta obligāta sejas aizsargmasku lietošana gan lidmašīnas pasažieriem, gan apkalpes locekļiem. 45% aptaujāto uzsver, ka nepieciešamas ķermeņa temperatūras pārbaudes pasažieriem un apkalpes locekļiem. Tāpat 45% uzsver, ka lidmašīnu sēdvietas jāierīko tā, lai tiktu ievērota droša distance starp pasažieriem (piemēram, atstājot brīvu vidējo sēdvietu).

Arī attiecībā uz viesnīcu rezervēšanu amerikāņi šobrīd raugās piesardzīgi. Gandrīz ceturtā daļa aptaujāto (24 %) atzina, ka viņiem būs vajadzīgs gads vai vairāk, lai, pēc piesardzības pasākumu atcelšanas, tie vēlētos veikt viesnīcas rezervāciju un tajā apmesties. Toties aptaujas veidotāji  atzīmē – šis rādītājs varētu mainīties, jo 55 % aptaujāto atzīst, ka ir noguruši no mājas dzīves un vēlme izkāpt no ierastās vides var pieaugt.

Līdzīgi kā citviet pasaulē, arī ASV prognozē, ka pirmais atveseļosies iekšzemes tūrisms, jo ceļotāji sākotnēji izvēlēsies mazāk riskantas alternatīvas un dosies vietēja mēroga ceļojumos.

Aptaujas dati liecina, ka dažādām vecuma grupām viedoklis par ceļošanu nākotnē atšķiras un gados vecākie amerikāņi šobrīd ir visatturīgākie ceļojuma plānu kaldinātāji, jo ir visvairāk pakļauti smagas slimības gaitas riskam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64172006sec.