TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Šogad 1. septembris galvenokārt tiks atzīmēts mājās

Zinību diena jeb 1. septembris ir diena, kad Latvijā, kā ierasts, sākas jaunais mācību gads. Tā ir svētku diena gan skolēniem, gan skolotājiem, bet jo īpaši tiem, kuri uzsāk skolas gaitas pirmo reizi – pirmklasniekiem. To, kā iedzīvotāji plāno atzīmēt 1. septembri šogad, atklāj jaunākie Kantar aptaujas rezultāti.


Tie Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 60 gadiem, kuri šogad plāno atzīmēt 1. septembri jeb Zinību dienu, visbiežāk ir norādījuši, ka svinēs šos svētkus ģimenes/ draugu lokā, ieturot svētku maltīti mājās (41%). Nākamie biežākie nosauktie 1. septembra svinību plāni ir svinīgo 1. septembra pasākumu bērnudārza/ skolā/ augstskolā apmeklējums (26%) un svētku maltītes ieturēšana ģimenes/ draugu lokā ārpus mājas (17%).


14% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem, kuri šogad plāno atzīmēt 1. septembri jeb Zinību dienu, vēl nav izlēmuši, kā šogad atzīmēs 1. septembri, savukārt 3% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.


1.septembri atzīmēt salīdzinoši biežāk plāno iedzīvotāji, kuru cilvēku skaits ģimenē ir 4 un vairāk jeb ģimenes, kurās, iespējams, ir bērni/ studenti.


Kopumā 48% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ir norādījuši, ka šogad neplāno atzīmēt Zinību dienu. Gados vecākie iedzīvotāji (50-60 gadi) un iedzīvotāji, kuri dzīvo vieni vai divatā, salīdzinoši biežāk ir norādījuši, ka šogad neplāno atzīmēt pirmo septembri.


Par pētījumu

Kantar pētījumu veica laika periodā no 2020. gada 25. līdz 28. augustam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 strādājošos.

Kantar pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs iedzīvotāju kopumam. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, un tās organizēšanā Kantar strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.


Par Kantar

Kantar ir vadošā pētījumu un konsultāciju kompānija Latvijā. Kantar ir viena no pasaules lielākajām pētījumu kompānijām ar ekspertiem vairāk nekā 90 pasaules valstīs. Kantar grupa ir viena no pasaules vadošajām datu, atziņu un konsultāciju kompānijām.

Kantar Latvijā ir pētījumu kompānija ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi, kas veic tirgus, sabiedriskās domas un mediju izpēti un sniedz ieteikumus mūsu klientu biznesa izaugsmei. Mēs uzņēmumiem nodrošinām vērtīgas atziņas nozīmīgu lēmumu pieņemšanai un izaugsmes veicināšanai. Ar zināšanām par inovācijām, zīmolu un komunikāciju, pircēju aktivizēšanu un patērētāju attiecībām mēs palīdzam mūsu klientiem identificēt, optimizēt un aktivizēt vērtīgos mirkļus ar patiesu ietekmi uz viņu biznesa attīstību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45712185sec.